Koja je najbolja crvena farba za kosu?

Crvena farba za kosu je jedna od najtraženijih na našem tržištu. S obzirom da živimo u podneblju gde prirodne crvenokose nisu česta pojava, mnoge dame žele da se ofarbaju upravo u ovu boju.

Vremenom se pokazalo da je crvena boja kose specifična za održavanje. Intenzitet boje vremenom opada i ispira se, postoje određeni razmaci kada se treba farbati, farbana kosa zahteva posebnu negu kako se ne bi oštetila. Ali sve ovo je vredno truda, kada u ogledalu ugledate idealnu nijansu crvene na svojoj kosi.

Koja je najbolja crvena farba za kosu?
Koja je najbolja crvena farba za kosu?

Najbolje nijanse crvene farbe za kosu

Postoji nekoliko nijansi crvene boje, a ovo su neke od omiljenih.

Bakarno crvena – ova boja kose delimično podseća na narandžastu ili riđu. Kažu da je mogu nositi samo žene koje imaju samopouzdanja. Dame koje imaju zelene oči a žele da se ofarbaju svakako treba, bar da razmisle o ovoj boji kose, jer će im odlično stajati. Ukoliko još imate i svetao ten, bakarno crvena je idealna boja kose za vas.

Vatreno crvena – ako se odlučite za ovu nijansu pripremite se za česta farbanja, jer je teško sačuvati intenzitet ovakve boje za kosu. Česta farbanja podrazumevaju i pažljiviju negu kada je kosa u pitanju, tako da dobro razmislite šta ćete koristiti od proizvoda za kosu. Vatreno crvena je odlična za dame koje, takođe, imaju svetle oči, a uz nju perfektno stoje zelena i tamno plava odeća.

Tamno crvena – evo jedne interesantne nijanse za sve one koji vole klasiku i koji ne žele da eksperimentišu previše. S obzirom da se nijansa crvene bira u zavisnosti od tena i boje očiju, tamno crvena je odlična za osobe sa tamnijim tenom ili smeđim očima.

Jarko crvena – jarka nijansa crvene boje za kosu je već za one dame koje žele da se istaknu i koje su nekonvencionalne. Međutim, spadaju u nijanse koje se moraju redovno održavati i koje se lako ispiraju. Jarko crvenu kosu dodatno su učinile popularnim i mnoge poznate ličnosti, poput Rijane.

Rubin crvena – slično kao i sa jarko crvenom bojom za kosu. Rubin crvena je, kažu idealna boja ruža, ali i kose.

Omiljene crvene nijanse za kosu:
Omiljene crvene nijanse za kosu: bakarna, vatreno crvena, jarko crvena, tamno crvena, rubin…

Najpopularnije farbe za bojenje kose u crveno

Postoji jako puno proizvođača farbi za kosu i svi imaju veliki izbor crvenih nijansi. Međutim, da li zbog kvaliteta, cene ili dobre reklame najviše se traže Loreal i Garnier.

Loreal – kao što je poznato Loreal ima nekoliko zasebnih linija za farbanje kose: Mouse, Excellence creme, Prodigy 5… Od nijansi najradije se uzimaju mahagoni crvena sa crnim i ljubičastim pramenovima, granitno crvena i tako dalje.

Garnier – Nutrisse, Color & shine, Color sensation, Color naturals… koju god vrstu Garnierovih farbi da odaberete, naćićete svoju idealnu crvenu. Naša preporuka je da vaš izbor bude Garnier Olia, koja pored velikog broja nisansi, ima još jednu prednost. Ta prednost je u specijalnim uljima koje farba sadrži a koje daju kosi poseban sjaj što je jako bitno kod crvene kose.

Najbolje farbe za farbanje kose u crveno
Najbolje farbe za farbanje kose u crveno

Da li postoji crvena farba za kosu koja se ne ispira?

Na žalost sve crvene farbe za kosu vremenom se ispiraju, samo neka više a neka manje. Vremenom ćete iz iskustva videti kakva vam farba za kosu odgovara.
Međutim ako želite da vam nijansa ostane onakva kakva želite poželjno je da između dva farbanja premažete kosu prelivom , koji možete napraviti samo kod kuće uz pomoć farbe koju koristite i šampona. Preliv će oživeti dodatno vašu boju ali i pokriti izrasle pramenove.

Postoji li farba za kosu koja se ne ispira?
Postoji li farba za kosu koja se ne ispira?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts