Čičkovo ulje za tanku i oštećenu kosu

Kao i kod životinja, tako i ljudima u odredjenom dobu godine učestalije opada kosa. Ali, ako opadanje kose traje tokom cele godine, Vašoj kosi je potrebna posebna nega.

Iako ćelavost više pogadja muškarce, ovaj problem se može javiti I kod žena usled menopauze, i nedostatka nekih vitamina u ishrani. Najbitniji vitamini za I kvalitet rast kose su vitamini B kompleksa i to B5, B7 i B12. Značajnu ulogu takodje imaju i vitamini E, A i C. Osim opadanja kose, žene muče još I tanka i slaba kosa, ispucali krajevi, oštećene vlasi…Zato je potrebno obratiti u tim situacijama posebnu pažnju na negovanje kose- jednog od glavnih ženskih aduta.

Osim upotrebe naročito svakodnevne raznih agresivnih šampona, kosi mogu da naškode i česta farbanja, blajhanje, stavljanje mini-vala…

Kosa može zato da pati I postaje prilično oštećena. To se može popraviti, pozivanjem prirode u pomoć.

cickovo ulje

Mogu Vam pomoći razna ulja koja se nabavljaju u apotekama ili parfimerijama. Posebno hranljivo je čičkovo ulje za kosu.

Čičkovo ulje je poznato po tome što jača kosu, a najpoznatije njegovo dejstvo je u borbi protiv prekomernog opadanja kose. Možete ga koristiti I u kombinaciji sa jojobinim uljem.

Kako se koristi čičkovo ulje

Maske za kosu ne moraju da sadrže ništa drugo osim sirovog čičkovog ulja. Nanosi se na vlažnu, opranu, i isfrotiranu kosu. Stavlja se u maloj količini, nema potrebe da zalijete kosu sa mnogo ulja jer će postati teška i masna.

Posle delovanja od oko pola sata, treba dobro isprati kosu. Posle upotrebe čičkovog ulja, biće Vam lakše da oblikujete kosu, ako je bila „neukrotiva“ .

Čičkovo ulje sadrži važne minerale: kalcijum, kalijum, gvožđe, mnoge vitamine i druge dragocene sastojke koji su potrebni kosi i koji će uticati na brži rast kose.

Preparat sa čičkovim uljem česti su u kozmetičkoj industriji I oni koji ih koriste  nemaju probleme sa kvalitetom kose, jer čičkovo ulje čini kosu lepom, lepršavom i daje joj intenzivan sjaj. Ujedno deluje I na to da kosa brže raste.

Pošto neguje kosu i utiče na probleme poput upala kože glave, peruti i slično, u nezi kose nikako ne treba da propustite blagodeti čičkovog ulja.

cickovo ulje na kosi

Čičkovo ulje u kombinaciji sa drugim uljima

Napravite kućni preparat za intenzivnu negu sose. Maske za kosu iz vaše kuhinje nekada su delotvornije od kupovnih. Po jednu kašiku ulja od bosiljka, lavande, ruzmarina I čička pomešajte i dodajte malo lekovitog gela od ulja aloje vere. Umasirajte u koren kose I ostavite da deluje što duže, najbolje tokom noći. Kosu zatim dobro isperite biljnim blagim šamponom.

Čičkovo ulje za sve tipove kose

Primena čičkovog ulja preporučuje se svima bez obzira kakav tip kose imate.  Kod masne kose, utrljajte manju količinu ulja u vlasište i ostavite da deluje 10 do 15 minuta, a zatim operite kosu. Za suvu kosu i onu koja je jako oštećena, ulje utrljajte u kosu blagom masažom i to nakon pranja.

Iskustva kažu da upotreba čičkovog ulja vraća sjaj kosi i sprečava njeno opadanje. Kosa će redovnom upotrebom izgledati zdravije a posebno ćete primetiti da su se obnovili  ispucali krajevi. Ulje uspešno otklanja perut i održava kožu temena  zdravom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts