Nirel šampon protiv opadanja kose i peruti

Nirel šampon je medicinski šampon koji se danas proizvodi pod drugim imenom – Nerilex. U svakom slučaju, njegova formula i sastav su, kažu mnoga iskustva, odlična protiv peruti, protiv opadanja kose, svraba po temenu, a dobar je i za masnu kosu.

Dermatološki je ispitan, i sa faktorom pH 5,5 koji odgovara koži temena, revitalizuje odnosno obnavlja koren dlaka, odličan za ubrzan rast kose, smanjenje peruti i osećaja jakog i neprijatnog svraba…

Prema nekim istraživanjima, u poslednjih 10 godina, pojava opadanja kose kod žena na našim područjima ali i svuda u svetu, povećana je za čak 55 % i to kao posledica savremenog načina života.

Takodje ,postoji i sezonsko opadanje kose, koje je u jesen i u proleće, obično normalna pojava. Međutim opadanje kose kod velikog broja ljudi je dosta kompleksniji problem i često nema veze sa bezazlenim sezonskim opadanjem.

Nirel šampon ili danas Nerilex, je po sastavu sličan mnogim uvoznim preparatima sa istom funcijom ali se njegov kvalitet ne dovodi u pitanje. Jeftiniji je od šampona iz inostranstva a poseduje iste moći i svojstva.

nirel_šampon

Prodaje se u ambalaži od 200 ml. Nerilex je namenjen kosi koja pojačano opada, koja se preterano masti i koja je napadnuta peruti. Za razliku od svog prethodnika Nirela, Nerilex ima prijatniji miris – medicinski miris zamenila je aroma koja podseća na Panten šampon.

Postoji i losion koji je dopuna tretmanu ovim šamponom u pakovanju od 200 ml.

Nerilex šampon i Nerilex losion su po svom sastavu koordinisani i dopunjuju se u svom delovanju u dve faze. Šamponom se pere kosa a losion se utrljava u koren dlake. Nerilex šampon protiv opadanja kose sadrži aktivne supstance koje temeljno čiste koren kose i kožu glave kao i aktivne supstance koje deluju na sprečavanje opadanja i proređivanja kose tako što reaktiviraju koren i stimulišu rast dlaka. Efekti se postižu redovnom upotrebom – najmanje 3 puta sedmično.

Sastav šampona

U sastav šampona ulaze aminokiseline i esencijalne masne kiseline, Cink Pirition sa svojim antibakterijskim, antigljivičnim i antisaboreičnim dejstvom, zatim, tu je i biosumpor, zatim, kompleks kaprinske-kaprilne kiseline, bisabolol, alantoin i mentol.

Nerilex utiče na ponovni rast kose i utiče na uzroke koji su do opadanja doveli. Ovaj losion stimuliše cirkulaciju kože glave i hrani je važnim materijama. Ovakvo dejstvo se postiže postepeno redovnom primenom, a rezultati su vidljivi posle 8 do 12 nedelja redovne primene.

Iskustva korisnika

Osobe koje imaju problem perutiznaju da hvale ovaj šampon i navode da su efekti bili vidljivi inakon 2 do 3 pranja kose. Mnogi takodje tvrde da im se u periodu korišćenja šampona smanjilo i opadanje kose. Kada je reč o masnoj kosi, iskustva su različita – kod nekoga kosa počne manje da se masti dok je kod drugih stanje nepromenjeno.

Kako deluju preparati i šamponi protiv peruti i opadanja kose

Vlas kose, je pretežno sastavljena od belančevine koja se zove keratin, koji je zapravo skup mrtvih ćelija koje su proizvod folikula kose. Od istog proteina sačinjeni su i naši nokti, i spoljni sloj kože.Folikul dlake je zapravo koren kojim je dlaka pričvršćena duboko u sloju kože koja se zove derma i uronjen je u bulbu koja je izvor hrane za dlaku.

Za razliku od spoljnjeg, vidljivog dela dlake za koji kažemo da je mrtav , folikul je živ i sastavljen je od matičnih ćelija, krvnih sudova, lojne žlijezde i mišića pa je zato i skup ćeija koje su najdinamičnije u ljudskom telu. Folikul dobija hranjive supstance iz sebuma koji proizvodi lojna žlijezda smeštena na njegovim ivicama, što pruža kosi elastičnost i sjaj . Razvoj folikula ide u tri faze-faze rasta, faze tranzicije i faze mirovanja i ispadanja dlake. Svaka dlaka ima ove faze nezavisno od susednih dlaka.

nerilex šampon

Kada upotrebljavamo preparate za podsticanje rasta kose, i kojesadrže hranjive komponente, najpre uočavamo njeno jače ispadanje, što može biti zbunjujuće, ali je to zapravo znak da je počela da raste nova kosa.

Prosečno kosa raste brzinom od 0.33 mm. na dan. Kod nekih je rast malo sporiji, a kod nekih brži što je uglavnom genetski odredjeno. Dalje, ormalnim opadanjem kose smatra se od 100 do 125 dlaka na dan, ali je i ova brojka individualna.

Upravo zato, kod nekih osoba kosa može jače opadati ali ujedno biti lepa i gusta, a kod drugih je opadanje slabije , ali može napraviti ozbiljan estetski problem.

Zašto opada kosa

Razloga je jako puno, i pored onih koji spadaju u normalnu fazu života jedne dlake. Kod muškaraca je ova situacija dosta drugačija jer je opadanje obično prirodan proces zbog dejstva muškog polnog hormona- testosterona. Ovakvo opadanje može se delimično usporiti nekim preparatima ali ne i potpuno sprečiti. Kod nekih muškaraca prisutno je opadanje kose na pečate. Kod žena kao uzrok možemo da navedemo stres, policistične jajnike, poremećaje u funkciji štitne žlezde, hormonske poramećaje, depresivna stanja, upotreba nekih lekova…

Ako vaša kosa ne opada zbog mehaničkog tretiranja kose, kao što su blajhanje, farbanje, feniranje, peglanje… najbolje je da potražite savet lekara i da uradite kontrolne analize krvi i urina. Kod žena je jedan od najčešćih uzroka opadanja kose loša krvna slika i nizak nivo gvoždja, što mogu uzrokovati obilne menstruacije ili rigorozne dijete.

Imajte u vidu da čaj, kafa, mleko, jaja i crno vino mogu smanjiti gvoždje u organizmu. S druge strane preporučljivi su vitamini C i B, koji se nalaze u mnogim prepratima protiv opadanja kose.

Preparati koji pomažu kosi uglavnom sadrže i medicinski kvasac , cink, bakar, pantotensku i folnu kiselinu, keratin, aminokiselinu cistin, biotin…

Cena šampona i gde nabaviti Nirel – Nerilex šampon

Bočica šampona zapremine od 200 mililitara košta oko 300 dinara a može se naći u skoro svakoj apoteci.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts