Plazma torta sa malinama

Recept za plazma tortu sa malinama

Za sve ljubitelje takozvanih “ brzih torti „, koje su vrlo lake za pripremu, a uz to naravno ukusne izdvojili smo odličan recept. Ova nepečena torta sa malinama i plazma keksom je odlična letnja, lagana poslastica.

Plazma torta sa malinama je, zapravo u vrhu liste idealnih poslastica za vrele letnje dane. Pored toga što je nepečena, odnosno kora se priprema od plazma keksa i mlevenih oraha, ova torta se i vrlo brzo i lako sprema. Pa ako vas iznenade gosti, uvek možete nju da pripremite. Recept koji možete pročitati u nastavku teksta, kao što se i sami možete uveriti, uopšte nije komplikovan, mada je potrebno malo više sastojaka kupiti. Ali, uostalom tako je uvek kada pripremate nepečenu, letnju tortu.

Ono o čemu treba posebno da vodite računa, ako želite da ubrzate proces pripreme, jeste da je bolje da pripremljenu koru od plazma keksa i oraha ostavite 20 – ak minuta u zamrzivaču, kako bi se stegla, nego da je držite oko jedan sat u frižideru ( kako je navedeno u receptu za plazma tortu sa malinama).

plazma torta sa malinama

Za pripremu plazma torte sa malinama i čokoladom, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 500 gr mlevenog plazma keksa
  • 200 gr mlevenig oraha
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera ( najbolje da bude u prahu )
  • 200 gr gaziranog soka od pomorandže
  • 300 – 400 gr malina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 2 kesice šlaga
  • 100 ml kisele vode

Kako se pravi smesa za plazma tortu sa malinama?

  1. Kora za ovu laganu, letnju tortu je jedna od onih koja se ne peče. Zato, da biste pripremili koru pomešajte keks i orahe.
  2. Mikserom umutite margarin i šećer, dok se šećer potpuno ne rastopi.
  3. Potom dodajte sok od pomorandže, pa kada se sve dobro sjedini dodajte maline. Ali maline nikako nemojte mutiti mikserom, već rukom, kako se maline ne bi raspale.
  4. Posudu u kojoj ćete praviti tortu obložite folijom, pa u nju sipajte dobijenu smesu i ostavite u zamrzivaču ili frižideru da se stegne.

Kako napraviti tortu sa malinama i sa plazma keksom?

  1. Otopite čokoladu sa uljem na tišoj vatri.
  2. U međuvremenu se torta stegla, pa je premažite rastopljenom čokoladom.
  3. Zatim umutite šlag i ukrasite tortu. Ukoliko niste ljubitelj šlaga, ne morate ga koristiti, jer je torta sa malina i plazmom ukusna i bez dodatka šlaga.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts