Frizure za školu za svaki dan

Frizura za školu

treba da bude uredna i nenapadna. Imajte na umu da ne idete u grad, izbegavajte neki preterani kičeraj i šarenilo.Ono što je najbolji predlog za ovu situaciju jesu uredni repići i punđice sa nekim malim detaljima, koji će učiniti da vaša školska frizurica ne bude jednolična. Spremili smo nešto i za devojke kojima ne smeta puštena kosa, a mlade holivudkse dive vam takođe mogu dati neki interesantan predlog za školsku frizuru.

HIPI FRIZURA

Ono što je postalo veoma popularno u poslednje vreme, to je hipi frizura. Možete je napraviti uz pomoć aksesoara za kosu  ili bez. Sa aksesoarom je svakako jednostavnije. Kupite nakit-traku po želji, sa ili bez cvetića. Traka će vam, držati kosu podalje od očiju, pa vam neće smetati tokom časova.

Hipi frizura uz pomoć aksesoara za kosu
Hipi frizura uz pomoć aksesoara za kosu

Još jedna dobra ideja, ukoliko nemate traku, jeste da izvučete jedan tanji pramen kose iznad uveta, i napravite pletenicu, a potom je obmotate oko čela i zakačite na suprotnoj strani glave.  Možete je zakačiti šnalicom u obliku cvetića. Ovakva frizura će još lepše stajati ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu.

Kika obmotana oko glave - odlična frizura za školu i za svaki dan.
Kika obmotana oko glave – odlična frizura za škol

PLENETICA

Uz pomoć pletenice, takođe možete imati sjajnu frizuru koja se pravi za tili čas. Ako na primer imate šiške na stranu, prebacite kosu na stranu na kojoj su vam uperene šiške, i ispletite opuštenu pletenicu. Pramenove koji vam ispadaju sa suprotne strane pokupite ukosnicom ili nekom drugom ukrasnom šnalom. Pletenicu vežite dugom, ukrasnom, šarenom trakom, ukoliko želite malo šarenii izgled.

Pletenica je idealna frizura za svaki dan
Pletenica je idealna frizura za svaki dan

KONJSKI REP

Takozvani, konjski repići su možda postali pomalo dosadni jer ih svi nose. Lako se prave, i ne zahtevaju neku veliku pažnju, a frizura stabilno stoji celog dana. Međutim postoji mali trik sa ovom frizurom. Podignite konjski repić visoko, do temena, ali ga mali iskrenite sa strane. Možete ga ,,raščupati“ ukoliko volite malo nestaštiji, buntovnički izgled. Ako vam se dopadaju konjski repići, onda nije loše da imate nekoliko šarenih i neobičnih gumica za kosu, koje će učiniti vašu frizuru za školu dodatno interesantnom. Ova frizura je bila izuzetno popularna osamdesetih i početkom devedesetih godina među tinejdžerkama, a nosila se najčešće uz krupne, duge minđuše i šarene narukvice. Rep možete vezati i niže. Ako vam se ne dopadaju pletenice koje smo predložili u pretodnom pasusu, na isti način možete napraviti i rep – dakle prebacite kosu na jednu stranu i  vežite rep. Tako će vam i kosa izgledati duže. Kao i kod pletenice, pramenove koji ispadaju sa suprotne strane,  zakačite šnalicom.

Ako vam je klasičan rep dosadan napravite ,,konjski repić" na  stranu
Ako vam je klasičan rep dosadan napravite ,,konjski repić“ na stranu

PODIGNUTE ŠIŠKE

Ako nemate dugu kosu i ne možete da napravite ove frizure i za vas postoji rešenje. Univerzalna frizura koju možete nositi i ako nosite paž. Potrebno je samo da imate dovoljno duge šiške. Šiške pokupite i zabacite unazad, ali ih ne zatežite već ih malo podignite i na kraju zakačite šnalicom. Ako želite nešto malo drugačije, šiške, tj pramen koji ste pokupili, razdvojte na dva dela i zakačite. Uz ovakvu frizuru možete nositi puštenu kosu, a možete i vezati rep, što je takođe praktično i lepo.

PUNĐA

Punđa se takođe jednostavno pravi, a može izgledati simpatično. Za početak vežite rep na visini na kojoj želite da vam bude punđa. Potom pramen lagano uvijajte oko svoje ose i vežite drugom, manje vidljivom gumicom ili šnalicom. Ukoliko ne volite jednoličan izgled, stavite rajf, maramu ili neku simpatičnu traku oko glave, u zavisnosti šta imate kod kuće. Na punđu možete zakačiti i neki lep aksesoar u obliku cveta ili mašne. Ako i u ovom slučaju poželite nešto neobično, punđu naravite u predelu potiljka, ali je pomerite malo u stranu i eto neobičnog i nesvakidašnjeg izgleda. Evo još nekih predloga za nesvakidašnju punđu:

AKO IMATE PAŽ FRIZURU

Devojke koje nose paž obično nemaju puno idea kako da promene frizuru. Kike su u ovom slučaju vaš saveznik. Ako ne umete sami da napravite rajf kiku, onda napravite jednu sa strane, od oka ka uvetu. Ovo ne mora da bude, tzv riblja kost, možete samo da odvojite pramen, ispletete kiku i povučete je ka uvetu a potom je zakačite šnalicom.

Pletenice sa strane možete nositi i ako imate kraću kosu.
Pletenice sa strane možete nositi i ako imate kraću kosu.

Postoji još čitav niz frizura koje možete napraviti sami kod kuće u zavisnosti šta volite i kakav oblik kose imate. Evo još nekoliko dobrih idea.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts