Trodnevna brza dijeta

Sa ovom trodnevnom dijetom imaćete za 3 dana – 3 kilograma manje! Sjajno zvuči, za prilike kada morate brzo da smršate zato što idete na more, svadbu ili krštenje, a prednost ove dijete je što deluje i kao detoks program. Trodnevna dijeta poznata je još pod nazivima „Morska dijeta“ , „Vojna dijeta“, „Dijeta klinike Klivlend“. Iako traje kratko, ova dijeta nije nezdrava iako bi neki mogli reći da je  previše restriktivna. Trodnevna dijeta namenjena je osobama koje povremeno drže dijete, da bi doveli svoje telo do savršenstva. Uz to, ova dijeta će vaš organizam očistiti od toksina i poboljšati vaš ten. Metabolizam će vam se ubrzati, pa će se samim tim više trošiti i kalorije.

Oni koji su probali ovu dijetu kažu da su za tri dana gubili čak 4 kilograma, a možete je držati i 7 dana ili 10 dana, ali u tom slučaju, posle prva tri dana, naredna četiri morate jesti normalno, ali ograničeno (bez slatkiša, bez hleba), pa onda nastaviti dijetetski program.

Morate strogo slediti ovaj plan dijete, zato što u suprotnom, rezultati će izostati. Jedite uvek u isto vreme. Porcije moraju biti tačno onolike koliko je propisano. Ako niste gladni, ne smete da preskočite obrok. Morate piti dovoljno vode, 2 litre dnevno i kafu zameniti sa zelenim čajem.

Trodnevna brza dijeta

Primer jelovnika za trodnevnu dijetu:

PRVI DAN:

Doručak: 2 kriške hleba sa 2 kašike putera od kikirikija + 1 grejpfrut

Ručak: 110 gr tunjevine ili sardine (ali potpuno ocedite ulje) + 2 kriške Tonus hleba

Večera: 150 grama belog mesa ispečenog na teflonu + 1 šolja povrća (grilovanog, sirovog ili dinstanog) + 1 šolja rendane šargarepe + 1 mala jabuka i za dezert pola šolje sladoleda od vanile bez šećera.

DRUGI DAN:

Doručak: 2 kriške Tonus hleba sa jednim kuvanim jajetom + pola banane

Ručak: 110 gr tunjevine ili sardine (ali potpuno ocedite ulje) + 2 kriške Tonus hleba

Pošto je ovde ručak isti kao prvog dana, možete umesto tunjevine pojesti pola šolje niskomasnog sira, ali tunjevina će vas bolje zasititi.

Večera: 150 grama kefira + 2 šolje povrća (grilovanog, sirovog ili dinstanog) + 1 šolja rendane šargarepe + pola banane i za dezert pola šolje sladoleda od vanile bez šećera.TREĆI DAN:

Doručak: 1 grejpfrut + 1 kriška niskomasnog sira + 4 krekera.

Ručak: 2 kriške Tonus hleba sa jednim kuvanim jajetom

Večera: 110 gr tunjevine ili sardine (ali potpuno ocedite ulje) + 2 kriške Tonus hleba + 1 šolja rendane šargarepe + 1 šolja zelenog povrća (tikvice, boranija) ili karfiola + 1 mala jabuka i za dezert pola šolje sladoleda od vanile bez šećera.

Šta nije dozvoljeno:

Dodaci hrani kao kečap, previše soli i previše kafe (zato što kafa utiče na nivo šećera u krvi, što opet dovodi do manjka energije i umorom.

Vežbe:

Nemojte raditi naporne vežbe, poput aerobika ili trčanja. Preporučuje se da šetate, plivate ili vozite biciklu.

Nuspojave:

Vrtoglavice, glavobolje, drhtavica, zato što je ukupan unos kalorija oko 1000, ali svaki organizam drugačije podnosi dijetu, ovo nije pravilo za sve one koji su je držali.

Savet plus: pošto je ova dijeta veoma restriktivna, vodite računa da se po isteku ova tri dana ne vratite velikim količinama hrane i ne počnete da se prejedate. Ako ste već uspeli da skinete 4 kilograma, nastavite sa nekom drugom, zdravom dijetom, pomoću koje ćete moći da održite kilažu i nastaviti zdravo da mršavite, jer ipak, ovo je bila samo prva pomoć u skidanju kilograma!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts