Prednosti žičane ograde i kapije za dvorište

Žičane ograde svakako poseduju brojne prednosti od kojih treba pomenuti ekonomičnost, univerzalnost primenljivosti, funkcionalnost, trajnost, povoljne cene, stabilnost, lakoću postavljanja i održavanja.

Osnovna žičana ograda izrađuje se od pocinkovanih čeličnih držača koji su postavljeni vertikalno u zemlju. Ovi držači mogu biti sa pocinkovanim postoljima što omogućava dodatnu stabilnost. Držači na manjoj medjusobnoj razdaljini obezbedjuju dodatnu sigurnost.

Tehničke osobine

Tehničke karakteristike žičane ograde koje su poželjne: Pocinkovani držači koji su pneumatski osigurani od vibracija tla, podno postolje, aluminijumski nastavci za bodljikavu žicu i završna gorna prečka kao opcije.

Žičane ograde i kapije se mogu kupiti u najraznovrsnijim mogućim bojama što omogućava lako prilagodjavanje i uklapanje uz svaki ambijent.

zicane ograde1

Žičane ograde sve popularnije i za stambene objekte

Iako pri pomenu na žičanu ogradu obično pomislimo na ograde koje su isključivo namenjene za ogradjivanje sportskih terena ili poljoprivrednih površina, stovarišta i industrijskih postrojenja, sve moderniji dizajn i kvalitetna obrada, čine ovaj tip ograda popularnijim izborom i za stambene objekte, vikendicei kuće.

Iako su najpogodnije za industrijske objekte, škole, magacine, igrališta, placeve vocnjake, farme, vinograde, parkove, žičane ograde, sve se češće u svojoj luksuznijoj varijanti koriste za bašte i stambene objekte.

Osim različitih stilova ako se odlučite za pletene ograde, raznovrsnost boja učiniće da ova ograda deluje vrlo estetski i ulepšaće vašu baštu a biće dobar izbor i za dvorište.

Presvlačenje i oblaganje žičanih ograda

Presvučene žičane ograde se zapravo pripremaju tako što se pocinkovani delovi oblažu prahom elektrostatički. Posle toga materijali se konzerviraju u peći i tako dobijaju zaštitnu presvlaku.

Debljina žice kao osnovnog materijala je takodje vrlo različita , a mogu se kombinivati razne debljine kako bi se dobio posaban estetski efekat.

zicane ograde2

Zbog čega izabrati žičanu ogradu

Ako su izradjene od specijalne čelične legure, biće vrlo postojane i trajne. Ne zahtevaju posebno održavanje, otporne su na razne vremenske uslove, jednostavno se montiraju a vek trajanja može biti i 20 godina. Lako se prilagodjavaju svakom tipu terena (po kosinom) a izvijanjem se mogu praviti razni kružni oblici. Kapije koje su žičane mogu biti krilne ili samonosive. Na domaćem tržištu postoji veliki izbor boja i modela pa ćete sigurno naći odgovarajuće rešenje za Vaš objekat.

Plastificirane panelne ograde

Plastificirane panelne ograde su napravljene od toplocinkovanih i plastificiranih panela i stubova.Paneli i stubovi su zašticeni nanosom cinka i slojem polikarbonata, što obezbedjuje visok kvalitet, i otpornost na atmosferske uticaje. Ove ograde poznate su pod nazivom – mrežaste ili rešetkaste ograde. Proizvode se u razlilitim debljinama žice, i prodaju obično na metar dužni. Boje ili njihova kombinacija su vaš izbor.

Lako savladavanje nepristupačnih terena

Brzo se montiraju, nema dodatnog varenja ni naknadnog održavanja, jednostavno se spajaju na uglovima, a kaskadnim montiranjem lako savladjuju neravne i kose terene.

Ako želite da imate originalnu unikatnu ogradu, žičani paneli su pravi materijal za iskazivanje vaše kreativnosti. Osim što možete postavljati posebne aplikacije preko ovih panela u vidu žičanih pletenih ukrasa, što će dodatno ukrastiti vrt, ili poslušiti kao teren biljkama puzavicama, pružite i Vašoj deci radost žičanim ogradnim panelima u različitim jarkim bojama, u delu dvorišta koje je namenjeno za igru.

Pogledajte slike i neke najlepše žičane ograde postavljene oko stambenih i drugih objekata po našem izboru u galeriji.

zicane ograde3

zicane-ograde4

zicane ograde6

zicane ograde7

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts