Buket „101 ruža“ – luksuzni poklon iznenadjenja

Buket „101 ruža“

Sigurno ste nebrojeno puta čuli kako je buket od 101 ruže, iznenadio neku poznatu damu na prijemu za rodjendan ili na nekoj drugoj svečanosti. Ovaj famozni buket nikada neće prestati da budi pažnju i sigurno da neće nikada izaći iz mode.

Buket „101 ruža“ obično se poklanja bez vašeg prisustva, odnosno šalje se neki dogadjaj kada niste u mogućnosti da dodjete. Takodje, možete ga poslati i anonimno ako baš želite da iznenadite dragu osobu za rodjendan, osmi mart ili za slavu. Ipak, kao poklon za venčanje ili za svadbe, ne sme biti anoniman već uredno potpisan.

buket crvenih ruža

Cena buketa od 101 ruže

Ovi raskošni buketi nisu nimalo jeftini, ali njihova lepota opravdava cenu od oko 10 000 dinara. Za buket ćete platiti malo više ako želite posebnu dodatnu dekoraciju, specijalnu korpu, lukzuznu mašnu…

Možete ih poručiti i telefonski, pa Vam posebne službe ovaj romantični dar mogu dostaviti dragoj osobi čak i ako je u inostranstvu.

Cene mogu biti nešto niže ako imate sreće pa ih poručite dok traju akcije, što na internetu nije retkost.

Variranje cena zavisi i od tipa ruža, njihove svežine i veličine, sorte ili zemlje porekla.

101 ruža

Kakvo je značenje velikog buketa ruža?

Buket ruža može imati više značenja. Ruže se poklanjaju i emotivnim partnerima ali i rodjakama. Od toga i zavisi odgovor na pitanje – šta napisati uz buket?

Ceduljica ili kartica uz buket cveća ne mora da sadrži Vaše ime ako emotivnu partnerku želite da uznenadite. Ako pak buket šaljete rodjaki, morate se potpisati.

buket ruza

Značenje boja ruža

Buket crvenih ruža

Crvena boje ruža označava ljubav, emocije i strast. Zato ih poklanjajte devojakama, suprugama ili osobi kojoj se udvarate.

Buket žutih ruža

Iako se smatra da je žuta boja – boja koju vole ljubomorni ljudi, ne morate se voditi ovim pravilom. Ako znate da osoba kojoj šaljete ruže voli žuto cveće – samo napred!

Buket belih ruža

Bele ruže su simbol nevinosti, čistote i iskrenih namera. Možete ih pokloniti i emotivnoj partnerki ali i rodjaki prilikom rodjendana, maturiranja, slave.

Buket koji sadrži 101 ružu može biti sastavljen i od ruža različitih boja ili od ruža koje pojedinačno sadrže više boja – šarene ruže. Ovakav buket je dobar izbor za mladježenske osobe. Pošaljite ga kćerki ako ste morali da otputujete a ona slavi rodjendan.

Dekoracija ruža

Sam po sebi, famozam broj – 101- jesasvom dovoljan da buket deluje raskošno. Ipak, i ovde postoje mogućnosti dodatnog dekorisanja buketa.

Buket može biti u velikoj korpi od bambusa, ali može biti i u vidu ikebane sa posudom od stakla ili kristala.

Važno je da ruže budu mlade i sveže, nikako potpuno procvale. Zato nadjite cvećaru po preporuci, jer ako ovaj buket šaljete iz inostranstva ili jednostavno niste u mogućnosti da ga vidite pre isporuke – greške nisu dozvoljene. Uludo stedali veliki novac na ovo iznenadjenje, ako ruže nisu sveže.

Ruže mogu biti sa jako dugačkim drškama ili sa kraćim stabljikama ako su aranžirane u ikebanu. Takodje, iako deluju i sameprilično raskošno, mogu se kombinovati sa nekim zelenim detaljima kao što su ukrasne trave, paparati ili pak zimzelene biljke.

Ako je prilika kojom poklanjate 101 ružu svečana, možete zatražiti da ruže budu posute sedefastim prahom ili zlatnim sprejevima. Dodatna dekoracija u vidu bisera i kristala učiniće buket još luksuznijim a sigurno će i biti dosta skuplji.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts