Kutija za hleb kao važan detalj svake kuhinje

Kutija za hleb je obavezni detalj svake kuhinje. Iako joj ne pridajemo veći značaj, ona kao element, koji ima funkciju čuvanja svežine hleba, može i te kako biti dekorativna. Dizajneri se trude da redovno kreiraju nešto novo i po pitanju materijala i po pitanju oblika kutija za hleb, pa tako, danas, možemo naći plastične, drvene, keramičke kutije, kutije od čelika i inoxa, kutije u jarkim bojama, vertikalne kutije, vakuum kutije, kutije s prozorčićem…Samo ih treba uklopiti u enterijer kuhinje. kutija hleb plastika U potrazi za kutijom koja će Vam se dopasti, više i ne morate da obilazite prodavnice, sve su brojniji sajtovi koji online prodaju skoro sve za pokućstvo. Oni koji imaju kuhinju manje kvadrature, snadju se tako što hleb čuvaju u specijalnoj visećoj kesi ili u fijoci. Ipak, hleb je posebna vrsta hrane, prema kome mnogi narodi imaju poseban odnos i poštovanje. Poznata Vam je priča o tome koliko ruku je bilo potrebno da biste Vi svakog jutra na stolu imali svež, mekan hleb sa hrskavom koricom.

Inox kutije za hleb

Inox kutija za hleb je metalna kutija napravljena od specijalnog nerdjajućeg materijala. Sve su češće zastupljene na našem tržištu, prvenstveno zbog prilično neutralnog dizajna i boje pa se može lako uklopiti u svaku kuhinju. inox kutija hleb   Osnovna vaerzija ovih kutija košta oko 1 250 dinara, a njene pogodnosi su što omogućava produženu svežinu hleba i sprečava buđanje hleba. Prodaje se uglavnom u dve veličine: Dimenzije su : Manja: 36 x 15 x 23.5 cm i veća: 56.5 x 46 x 40 cm. Inox kutije mogu imati i malo zanimljiviji dizajn pa tako imaju na primer stakleni prozor i drvene detalje. Ovakvi modeli koštaju od 2 do 3 hiljade dinara. Kombinacija drveta i inoxa kao materijala od kojih je napravljena kutija za hleb, može se naći kod proizvodjača Bergner a cena je oko 2 200 dinara. Inox kutije u svojoj ponudi ima i Metalac. Pogledajte njihovu ponudu na stranici : http://www.metalactrade.co.rs/katalog/oprema-za-kucu/kutije-za-hleb.html

Plastična kutija za hleb

Kuhinjsko posudje i galanterija od plastike koja garantuje kvalitet je ona marke Curver. Osnovni model Curver kutije košta oko 1200 dinara. Postoje i interesantni modeli plastičnih kutija u trendi jarkim bojama – crvena, jarko žuta, plava, tirkizna, oranž… Prilično dobro rešenje da na brz način osvežite monotonu kuhinju. Cena im je oko 1300 dinara.

kutija-hleb-staklo

Kutija za hleb može biti multifunkcionalna, odnosno sami proizvodjači navode da se mogu koristiti i za na primer čuvanje rolata, peciva i druge slične hrane. Ovakve kutije su sa poklopcem, izradjene su od plastike a proizvodi ih Curver. Koštaju oko 1 400 dinara.

kutija-hleb-poklopac

Osnovni modeli plastičnih kutija za hleb, mogu se naći i na pijacama gde staju oko 500 dinara.

Drvena kutija za hleb

Klasična drvena kutija za hleb može se kupiti gotovo u svim radnjama za pokućstvo i kuhinjsku galanteriju ali i na pijacama. Cena osnovnog modela je oko 1000 dinara. kutija hleb drvena Za mušterije sa malo dubljim džepom, proizvodjač „ Tescoma“ nudi kutiju za hleb Elegance, koja je dosta rostrana, elegantnog dizajna i napravljena je od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika i otpornog brazilskog gumenog drveta. Cena ovakvih kutija je oko 5 500 din. Linija kuhinjske galanterije „Domy“ u svojoj ponudi ima drvene kutije koje su nešto skuplje i koštaju oko 1 700 dinara. Potenciraju prednosti drveta kao prirodnog materijala a Vi možete birati izmedju orahovog, hrastovog ili bukovog drveta.

Keramička i porcelanska kutija za hleb

Ako želite da imate kutiju za hleb koja je neuobičajena – izaberite onu keramičku ili porcelansku iako izbor na domaćem tržištu i nije tako veliki. Na stranici http://www.idealanpoklon.rs/roba/kuhinjski-program, možete naći preslatke kutije sa poklopcem i vrlo interesantnim dizajnom. Koštaju oko 2 500 dinara. kutija-hleb-keramicka-nova   Keramičke i porecelanske kutije za hleb možete potražiti i na nekim stranim sajtovima. Keramičke kutije sa drvenim poklopcem možete naci na online šopovima kao sto je Amazon. Ko bi rekao da kutije za hleb mogu biti predmet na aukcijama. To su stariji modeli obično izradjeni od porcelana. Mi smo uspeli da pronadjemo jednu antikvitet kutiju na online aukciji čija je početna cena tek 20 dolara.

Eco friendly kutije

Kutije za hleb se u inostranstvu sve češće prave od bambusa kao i od recikliranih materijala. Bambus kao materijal je drvo koje se brzo obnavlja jer je reč o biljci koja jako brzo raste, pa Vas tako, proizvodjači ovakvih kutija pozivaju da kupujete njihove prozvode umesto kutija od punog drveta. bambus

Vakuum kutije za hleb

Kutije za hleb koje imaju vakuum sistem su nešto skuplje ali nude produženu svežinu hleba. Kutija sa vakuumom proizvodjača „Bergner“, košta oko 4 000din. Napravljena je od plastike sa poklopcem i može se naći u raznim bojama. Zapremina kutija sa vakuumom je 1.1L , 1.85L , 2.95L ili 3.9L gde se može čuvati nekoliko vekni hleba. kutija-hleb-vakuumVakuum kutije za hleb pogledajte na stranici http://www.takolako.rs/user/kuhinjski-pribor.

Neobične kutije za hleb

Na stranici http://www.diker.rs/roba/kuhinjski-program/88/1/45 pogledajte ponudu nesvakidašnjih kutija za hleb sa poklopcem. Na raznim sajtovima i oglasima pronaći ćete veliku ponudu unikatnih drvenih kutija ili kutija od medijapana, koje su ukrašene dekupaž tehnikom. Koštaju oko 2000 dinara. dekupaz kutije hleb Proizvodjači navode da su ove kutije ofarbane i lakirane akrilnim lakom koji je potpuno ekološki . Ako želite unikatnu kutiju, možete je napraviti i po sistemu „uradi sam“, tako što ćete običnu drvenu kutiju sami ukrasiti dekupažom. Izaberite motive sa salveta ili ukrasnih papira i uz malo strpljenja i veštine, imaćete jedinstven element u kuhinji. Obavezno koristite ekološke lakove za premaz dekupaž šara. Na kraju, dajemo Vam par saveta o tome kako je najbolje čuvati hleb od isušivanja i budji. Hleb se najbolje čuva u kutiji na sobnoj temperaturi u zatvorenoj plastičnoj vrećici koja ga štiti od isušivanja. Možete probati i sledeći trik: čuvajte hleb u plastičnoj vrećici sa sirovim, oljuštenim krompirom. Krompir daje neophodnu vlagu koja će sprečiti da se hleb osuši pa će duže ostati svež.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts