MAC kozmetika – trajni dekorativni proizvodi koje kreiraju šminkeri

MAC kozmetika je sve prisutnija na domaćem tržištu svojim kvalitetnim i originalnim proizvodima.

Poreklo kompanije: Ova kozmetička kuća je nastala osamdesetih godina u Torontu, i to u kuhinji šminkera i fotografa Franka Toskana i vlasnika salona lepote Franka Angela, iz razloga što su im u njihovom poslu nedostajale razne boje za make up i koje nisu mogli nabaviti na tadašnjem tržištu dekorativne kozmetike. Tako je nastala  njihova ručno rađena kozmetika koju su kasnije počeli i da,  prijateljima šminkerima, modelima i fotografima- prodaju. Popularnost je rasla i MAC brzo postaje svetski poznat brend.

Iskustva i mnoštvo recenzija o MAC kozmetici navode da Mac šminka ima posebnu originalnost, različit prostup poslu šminkera i ono najvažnije – u kompaniji se mnogo polaže na stanu edukaciju i kvalitet proizvoda, a što se u neku ruku odražava i na krajnje cene preparata koje su relativno visoke. Mnoga poznata lica iz sveta šou biznisa danas su zaštitna lica ovog brenda.

Teško je reći koji bi to preparati bili najbolji proizvodi iz MAC laboratorija, ali mi smo za Vas izdvojili nekoliko:

MAC dekorativna kozmetika – Puderi

– MAC Face and Body Foundation tečni puder je lagane teksture i prekriva nedostatke ali slabije, pa se može naneti u nekoliko slojevakako bi jače prekrio nedostatke na licu. Pruža prirodan izgled, liceje blistavo a šminka postojanija. Ovaj tečni puder se može naći u malom klasičnom pakovanju ali i u onim ogromnim, koja su pogodna za profesionalne šminkere.

mac tecni puder

– MAC Studio Fix Plus Powder Foundation –  kameni puder koji odlično prekriva nedostatke, a Vaše je samo da izaberete pravu nijansu. Znate da se boja kamenog i pudera u prahu uvek bira za nijansu svetlijeg tona u odnosu na tečni puder koji koristite. Pošto jako dobro pokriva nesavršenosti kože lica, odličan je za profesionalne šminkere jer dugo traje, matira i čini drugu šminku trajnijom. Možda ćete nakon nanošenja imati utisak blage težine na licu ali to je cenasavršenog tena. Pogodan je za večernju šminku a u pakovanju je sa sundjerčićem za nanošenje. Ako imate masnu kožu, može se staviti  bez tečnog pudera ispod.

mac kameni puder

MAC šminka za oči

MAC Paint Pot – Rubenesque – baza za senku je kremaste teksture koja se lako razmazuje, postojana je i multifunkcionalna. Kao i većina MAC proizvoda, troši mi se jako sporo, i dugo će Vam trajati. Kajsija zlatna boja baze, daje poseban šmek predelu oko očiju a senke će trajati čitav dan.

mac baza senka

 

MAC Pigment – Vanilla senka za oči je divna senka u prahu u boji slonove kosti sa sijavim finim česticama. Vrlo je postojana i može se naneti i na druge delove lica, ne samo na kapke na primer kao hajlajter ispod obrva, za dodatni sjaj na jagodicama, kao kombinovana senka sa drugim nijansama senki… Troši se sporo i imaćete je dugo u neseseru. Idealna senka za večernje izlaske, žurke i svečane prilike.

mac vanilla

Ostali izabrani prozvodi

MAC Studio Finish Concealer – korektor odlično prekriva skoro sve nedostatke i fleke na koži  i prilično je postojan.  Pogodan je za pokrivanje podočnjaka, tamnih fleka, bubuljica , ožiljaka…

mak korektor

– MAC Strobe Cream – krema lagane teksture, bele boje sa ružičastim odsjajem.  Odlična je za mešanje sa tečnim puderima pa će tako Vašem tenu dodati malo neophodnog sjaja. Možete je koristiti i kao hajlajter za jagodice ili ispod obrva. Ova krema će biti odlična podloga za nanošenje pudera za dame sa suvom, umornom  kožom, jer kada se preko ove kreme stavlja puder, lakše se nanosi i lepše rasporedjuje po koži.

mak strobe

MAC Prodajna mesta

MAC kozmetika je tek od skoro dostupna i u Srbiji: Makova prodavnica nalazi se u Beogradu u šoping molu Ušće.

Na mnogim online šopovima ili Facebooku, mogu se naći profili koji nude MAC proizvode po povoljnim cenama. Postoji mogućnost  da je reč o vrlo dobrim kopijama koje su izradjene u Kini.Iako izgledaju skoro potpuno kao original, kopija je dobra isključivo kada je u pitanju pakovanje, ali je kvalitet znatno lošiji, pa Vam savetujemo da budete oprezni pri kupovini.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts