Kako napraviti novogodišnje ukrase

Kako-napraviti-novogodisnje-ukrase
Ako želite da izrazite svoju kreativnost, vreme koje dolazi je najbolje za to. Ukrasite prostor u kome boravite ili radite novogodišnjim ukrasima iz lične radionice.

Prvo, pogledajte šta sve imate od ukrasa koje ste sačuvali od prethodne Nove godine, pa pokušajte da ih ukombinujete na drugačiji način.

Možete se igrati testom. Naime, umesto plastelina, glinamola ili fimo mase, možete jednostavno napraviti testo i od brašna i vode i od toga da pravite razne novogodišnje ukrase. Dakle, pomešajte brašno, so i vodu, dodajte par kapi ulja, kako bi masa bila glatka. Dobijeno testo treba da ima gustinu sličnu plastelinu. Napravljene ukrase ređajte u pleh i sušite u poluotvorenoj rerni. Kada se ukrasi osuše, ostavite ih da se ohlade pa bojite temperama ili akrilnim bojama. Takođe, da bi bili što interesantniji, možete ih na kraju premazati bezbojnim ili lakom sa šljokicama. Ovako pripremljene ukrase možete kačiti na jelku (ne zaboravite da napravite rupicu pomoću čačkalice, kroz koju ćete kasnije provući ukrasnu traku ili končić) ili ih koristiti za pripremu novogodišnjih aranžmana.

Ako ste vični šivenju, možete napraviti novogodišnje vrećice od tkanine raznih oblika i boja, pa ih staviti kao ukras oko jelke.

Ukoliko imate dete, ne zaboravite da i njega uključite u pripremu. Videćete da ćete uživati…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts