Sastav o mami: Moja mama je najbolja na svetu

Još jedna od, da tako kažemo uobičajenih tema jeste pismeni sastav o mami iz srpskog jezika. Ali, postavlja se pitanje šta pisati za sastav o mami iz srpskog jezika za prvi razred, šta za drugi razred, za treći razred, a šta za četvrti razred ili za srednju školu. Moram priznati da nije jednostavno, ne zato što je tema zahtevna sama po sebi, naprotiv. Već zato što mnoga deca ne znaju šta da pišu kada dobiju zadatak da pišu sastav o mami iz srpskog jezika. Jer, posebno mališani ne razmišljaju baš mnogo o mami. Za njih je mama mama i to je to.

Sasvim je logično da se pismeni sastav iz srpskog jezika kada je tema recimo “ Moja mama je najbolja na svetu “ bitno razlikuje kada se piše za prvi razred ili, pak za četvrti razred. A da ne govorimo o tome kada je ova tema za pismeni sastav iz srpskog jezika za srednju školu. Svako dete posmatra svoju mamu na drugačiji način, a u zavisnosti od toga kako je doživljava i da li provodi dosta vremena sa njom ili ne. Zato je vrlo nezahvalno reći im kako i šta da pišu za pismeni sastav iz srpskog jezika čija je tema “ Moja mama je najbolja na svetu “ ili samo “ Moja mama „.

Sastav o mami

Deca su najiskrenija bića, pa će sigurno napisati kako oni doživljavaju svoju mamu, upravo će moja mama sastav iz srpskog jezika možda i pomoći nekim mamama da shvate ukoliko negde greše, možda ili, pak ne posvećuju dovoljno pažnje svojim mališanima.

I sad se sećam mog malog komšije koji je dobio zadatak da napiše sastav iz srpskog jezika za drugi razred ili za treći razred, a čija je tema bila “ Moja mama je najbolja na svetu „, a koji je jednostavno napisao: Moja mama je lepa, mršava i mnogo nervozna. Pamtim da smo se mi šalili na račun njegovog sastava, ali isto pamtim koliko je njegova mama tada bila tužna, jer je shvatila da je njen mališan imao pravo kada je to napisao. Naravno daa je pokušala da pronađe opravdanje za svoju nervozu: dugo radno vreme, nedostatak finansijskih sredstava i mnoga druga, ali je činjenica da za to opravdanja nema, jer njen sin nije dugo bio tako mali i tražio majčinu pažnju.

Zato, pre nego što posegnete za tim da pomognete vašem mališanu i navedete ga kako da napiše pismeni sastav iz srpskog jezika čija je tema, možda “ Moja mama je najbolja na svetu „, predlažem vam da pustite njega samog da prenese na papir sve ono što misli i oseća o svojoj mami. A vi se potrudite da budete što bolja mama vašem detetu kako ne biste bili neprijatno iznenađeni, kao i moja komšinica.A ukoliko treba napisati pismeni sastav o mami za srednju školu, to je već druga priča i možete im pomoći tako što ćete im dati određene smernice, ali i ovde vam preporučujem da se ne mešate puno, a sve iz želje da im olakšate i objasnite kako da napišu što bolji pismeni sasatav iz srpskog jezika čija je tema “ Moja mama „. Čak i ako vaše dete nije naročito talentovano za pisanje sastava, dovoljno je samo da piše iskreno, a njegov profesor će to znati da ceni, sigurna sam.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts