Dobre fore i fazoni za zabavu u školi

Naravno, škola je namenjena učenju i sve časove treba slušati, ali na mali i veliki odmor kao i vreme pre i posle škole, idealan su period za druženje i smešne fore.

Pesma razreda

Stariji ili bivši učenici reći će vam da je skoro svaki razred napravio neku svoju himnu. Pesma razreda je odličan način da se zabavite, a i da zauvek imate nešto svoje što ćete pamtiti. Ovo je posebno zanimljivo ako idete na neka zajednička putovanja ili ekskurzije, a svi znate pesmu pa nastane odličan provod u busu. Valjda se vozač neće ljutiti :)

Ako neko u razredu ili generaciji svira gitaru nagovorite ga da smisli melodiju po kojoj ćete pevati i, naravno, da ponese gitaru na druženje, kako biste svojoj pesmi dali poseban ton. Pesma razreda ili generacije biće poseban doživljaj ako je na kraju otpevate na maturi. Upravo zato, pripazite da pesma ne bude prosta, kako se nastavnici ili profesori ne bi naljutili i zabranili pevanje. Pesma može biti i ozbiljna, ali sigurno će biti zanimljivije ako smislite nešto smešno što opisuje vaše društvo i zajedničke doživljaje.

smesne fore

Karaoke

Ako vaša škola ima neku salu ili veliku učionicu koju biste mogli da upotrebite, idealna zabava za celu školu je da napravite karaoke žurku. Naravno, o ovome se prvo morate dogovoriti sa nastavnicima i direktorom škole, ali skoro svaka škola bi dopustila ovakav tip zabave za učenike. Dogovorite neko vreme posle škole, kada sve generacije mogu da prisustvuju. Sve što vam je potrebno je jedan računar i karaoke program koji lako možete skinuti sa interneta. Ako vaša škola nema računar ili ne dopušta upotrebu školskog računara, sigurno će neko od učenika biti raspoložen da ponese svoj od kuće, naravno, uz dopuštenje roditelja.

Kada dogovorite sve sa školom, obavezno obavestite sve učenike. Dogovorite se sa nekim talentovanim drugarom da napravi plakat koji ćete zalepiti u školi tako da svi mogu da ga vide, a ukoliko imate razglas u školi, smislite i zanimljivu „reklamu“ za svoj događaj. Organizujte prijavu za učestvovanje kako biste obezbedili potrebne pesme. Ovaj događaj sigurno će napraviti pozitivno raspoloženje cele škole pošto će svi danima razmišljati šta da otpevaju. Kada dođe do žurke, videćete da je to odlična zabava za školu. Pripazite da ne birate proste pesme, ali sigurno će se neko usuditi da otpeva neku smešnu pesmu pa će sala odjekivati od smeha. Opustite se i ne brinite za svoje glasovne sposobnosti. Reakcije drugova i drugarica će sigurno biti pozitivne.

Sportsko takmičenje

Veliki broj škola ima svoja školska takmičenja, ali ako vaša nema ili biste želeli još neko, napravite svoje. Iako to ne mora biti nužno u vezi sa školom, najbolje je ako se dogovorite sa direktorom da koristite školsko dvorište ili salu za fizičko, kako biste imali sve što vam je potrebno, a možda dobijete i neke nagrade :) Sportska takmičenja ne moraju obavezno biti takmičenja u standardnim sportovima kao što su fudbal ili košarka.

Možete izmisliti neki svoj sport ili namerno praviti takmičenje u smešnim disciplinama kao što su nošenje jajeta u kašici, skakanje u džakovima ili trke u parovima. Neobični sportovi sigurno će biti još zabavniji za društvo pošto će sigurno svima biti smešno da vide te neobične scene. Svakako se pobrinite da se niko ne povredi i da bude prisutan bar neko ko zna prvu pomoć. Obezbedite muziku i pozovite i roditelje i prijatelje iz drugih škola da vas posmatraju. Ako možete da se organizujete, napravite navijačke ekipe, transarente i himne. Zauvek će se pamtiti ko je bio najjači u čemu :)

Ipak, koliko god neke fore za zezanje bile smešne, pripazite da se neko ne povredi ili ne bude tužan zbog neke šale. Iako neki ljudi nikad ne pokazuju da ih je nešto rastužilo, često se desi da posle satima o tome razmišljaju. Zato, gledajte da sve fore koje pravite budu takve da svima bude zabavno i da niko ne bude uvređen. Ako ništa, puno ćete se bolje provesti ako posle zabave nema nikakvih problema.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts