Muškarac riba, sve emocije u jednoj osobi

Muškarac riba – osobine i karakter

Muškarac riba će se, doslovno rečeno, uvek truditi da svet učini boljim mestom. Oni nisu neko ko je neprijateljski raspoložen, neko ko mrzi ili čini zlo. Sažaljivi su prema drugima, dobroćudni, nastoje da pomognu koliko mogu.

Na žalost, muškarac riba, često nailazi oko sebe na stvari koje nisu toliko dobre, tako da nekad biva prinuđen da u svojoj mašti svet zamišlja lepšim nego što on zaista jeste. Često deluju tužno, lako menjaju raspoloženja, veoma su emotivni. Kada im se desi nešto ružno, potiskuju ta sećanja i zaboravljaju sve što je loše.

Možda deluju kao neko nestabilan, kome uvek treba pomoć i podrška, ali muškarac riba je predan i odan prijatelj koji je uvek spreman da pomogne. Ako vam treba iskren prijatelj, muškarac riba je idealan za to. Oni će plakati i smejati se sa vama, a uvek su raspoloženi za sve vrste zabave i avanture, što je još jedna odlika riba koja se ne uklapa u njihov klasičan profil mirnih i povučenih osoba. On nikada neće povrediti bilo koga a kamoli prijatelje, a njihove tajne čuva kao svoje. Za učinjene usluge će vam višestruko vratiti.

Iako uvek izbegavaju sukob i bilo kakvu bol, muškarac riba ponekad ima običaj i da se ponaša potpuno suprotno. Na žalost, ponekad se desi da nemaju izbora, i da moraju da reaguju kao loši momci. Tada mogu biti sarkastični i podmukli. Međutim te situacije su veoma retke. Shodno tome, možemo slobodno reći da se u ribama mogu naći sva moguća osećanja i emocije.

Muškarac riba - karakter i osobine
Muškarac riba – karakter i osobine

Kada su mane muškarca ribe u pitanju, ako izuzmemo konstantnu tugu i depresiju, naglasićemo da je ovaj znak i sklon konzumiranju droga, tako da treba pripaziti ako vam je dete pripadnik ovog znaka, a pri tom prolazi kroz neki lošiji period. Nisu mu strani ni izlivi nervoze, a tada se ponaša kao mala beba kojoj treba cucula. Nije nešto preterano aktivan i ne troši energiju, a kada je u problemu i kada daje sve od sebe, obično ne uradi ništa konkretno.
Njihova planeta vladalac je, logično Neptun, koji je u mitologiji bog mora.

Muškarac riba – posao

S obzirom na emotivnost i nežnost koja ih krasi, muškarac riba se može bez problema posvetiti umetnosti, pogotovo kada je pisanje pesama u pitanju.

Ma šta god da im date da rade, muškarci ribe su predani radnici, ali se ne snalaze baš najbolje kada je reč o vođenju poslova, tako da nisu za neka rukovodeća mesta. I ako se desi da je muškarac riba na nekoj vodećoj poziciji, obično su oko njega saradnici koji su tu ako zatreba ,, čvrsta ruka“. Za ove poslove im nedostaje i samopouzdanja.

Talentovani su za mnoge stvari, ali nemaju običaj da te talente usavršavaju i iskoriste.

Muškarac riba ima mnogo talenata, a pisanje poezije je jedan od njih
Muškarac riba ima mnogo talenata, a pisanje poezije je jedan od njih

Ljubavni profil muškarca ribe – kakav je u ljubavi, najbolje kombinacije, kakve su mu emocije, kakav je kad se zaljubi, kako ga osvojiti…

Osvajanje i kako ga zadržati? Kakve žene voli muškarac riba? – Ovom sentimentalnom horoskopskom znaku odgovara jak i stabilan partner na koga će moći da se oslone u svakom trenutku i ko će biti spreman da im redovno daje samopouzdanje i da ih izvlači iz letargije. On je tip muškarca koji voli da ga devojka zavede, tako da, ukoliko vam se dopada ovaj muškarac, slobodno sami preuzmite inicijativu. Takođe, voli neobične izlaske, pa ako mu predlažete izlazak neka to bude nešto neobično i avanturistički, poput nekog zanimljivog izleta. Ako vam se ne dopadaju neke njegove osobine, slobodno ga ostavite, jer se on ne da menjati. Morate ga prihvatiti takvog kakav jeste. Pripadnice lepšeg pola najviše privlači njegova tajanstvenost i mističnost, koju smatraju seksi i erotičnom, ali već u vezi to može da bude veliki problem, kada shvate da je ovaj muškarac nekako zatvoren. To je još jedan razlog zašto muškarcu rođenom pod znakom ribe treba jaka žena koja će ovu zatvorenost da podnese i da je shvati kao izazov i zagonetku koju treba rešiti.

Kako zadržati muškarca rođenog u znaku ribe?
Kako zadržati muškarca rođenog u znaku ribe?

Muškarac riba u vezi i braku – On je veoma romantičan i saosećajan. Nije grub prema svojoj partnerki, ne očekujte od njega da će postati nasilnik. Može čak i da idealizuje svoju ženu i partnerku. Baš kao i mnogi muškarci i on voli da mu se udele komplimenti, možda mu je to čak i više potrebno, s obzirom da nema puno samopouzdanja. Ipak, svojoj ženi ili devojci će dati mnogo toga, a često ne traži ništa za uzvrat. Već smo napomenuli da se muškarac riba teško menja, pa čak i pod uticajem partnerke, ali s obzirom na nežnost koju pruža svojoj dami, ona mu se obično prilagodi. Ovo je možda muškarac koji je i idealan za brak, jer se ne ohladi nakon prvih godina zajedničkog života, već se sve više vezuje za svoju suprugu. Sve u svemu, veza sa muškarcem ribom nikada nije dosadna.

Ovom muškarcu treba jaka žena koja će mu podići samopuzdanje
Ovom muškarcu treba jaka žena koja će mu podići samopuzdanje

Muškarac riba u seksu – On je dobar ljubavnik, deliti krevet sa njim je divno iskustvo, jer je nežan i romantičan. Uvek raspoložen za neka nova iskustva i poze, njegova kreativnost upravo u krevetu dolazi do izražaja.

Da li je sklon prevari i ljubomori? – Gledajte na ovog muškarca kao na nekog ko vas ne može iznenaditi, pa se pripremite na činjenicu da mu prevara nije strana. On je zaljubljive prirode, tako da voli malo i da ,,švrlja“ sa strane. I kada se to desi, znajte da ga je njegova ljubavnica prva napala, jer kao što rekosmo, muškarac riba retko kad preuzima inicijativu. Ukoliko je njegova partnerka ta koja ga je prevarila, veoma je moguće da će joj oprostiti ali nekako isto očekuju od nje ako su oni ti koji su prevarili. Nije dobro praviti muškarca ribu ljubomornim, ne zbog vas, već zbog njih samih. S obzirom da im i sitnica može uništiti samopouzdanje, oni lako postanu ljubomorni, ali ljubomoru ne ispoljavaju, već je zadržavaju u sebi, ostavljajući vas da nagađate šta je sa njim.

Muškarac riba se najbolje slaže sa škorpijom i rakom
Muškarac riba se najbolje slaže sa škorpijom i rakom

Što se tiče slaganja sa drugim znakovima, muškarci ribe imaju najbolju kombinaciju sa ženama rođenim u znaku škorpije i raka. Kombinacija sa rakom je najbolja, jer su oboje jako emotivni. Žena škorpija kao jak partner koji je potreban ribi takođe predstavlja odličnu ljubavnu kombinaciju, a muškarac riba će zauzvrat svoju škorpiju obasipati pažnjom koju ona toliko želi od svog muškarca. Momak rođen u znaku ribe treba da izbegava devojke koje su blizanci u horoskopu, a ništa bolje neće proći ni sa vagom ili strelcem.

Poznati muškarci rođeni u znaku ribe

Sergej Ćetković, koji je svojim nežnim pesmama ukrao srca mnogih dama, rođen je u znaku ribe. Rekli smo već da su muškarci ribe neviđeno romantični i sjajni pesnici, tako da ne čudi i činjenica da je naš pesnik Miroslav Mika Antić rođen pod ovim znakom, ali i Vladislav Petković Dis. Izdvojićemo još i Dejana Bodirogu, Dragana Stojkovića Piksija. Brusa Vilisa, Čak Norisa, Osamu bin Ladena…

Od istorijskih ličnosti, tu su : Albert Ajnštajn, Mikelanđelo Buanaroti, Antonio Vivaldi, Jurij Gargarin, Džordž Vašington, itd.

Mika Antić - poznati rođeni u znaku ribe
Mika Antić – poznati rođeni u znaku ribe

Kako je nastao horoskopski znak riba?

Ima više legendi o tome kako je nastala riba kao horoskopski znak, ali za sada ćemo izdvojiti priču o boginji Afroditi i njenom sinu Kupidonu koji su skočili u reku kako bi se spasili od najezde titana koji su ih gonili. U reci su ih spasile dve ribe, koje je Afrodita u znak zahvalsnoti uzdigla u sazveđže.

Još jedna, možda lepša legenda, govori o lepoj Galatei i njenom momku Akidu. U Galateu se zaljubio zli kiklop, koji je na nesrećni par poslao krdo razjarenih konja, zbog neuzvraćene ljubavi. Par je, skočio u reku kako bi pokušao da se spasi, a bogovi su ih pretvorili u ribe, kako bi se spasili, zadivljeni jačinom njihove ljubavi. Kasnije su uzdignuti u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts