Kako napraviti žito pletenicu od kose

Žito pletenica je odlična frizura za sve dame koje imaju dugu kosu.

Potrebna vam je frizura za sve prilike: za svečanost, izlazak, žurku, rođendan, posao, školu ili opuštenu šetnju po gradu? Ne želite da gorite kosu fenom ili peglom. Ne podnoite miris laka ili pene za kosu. Bez brige! Žito pletenica je pravo rešenje za vas.

Osim što je pogodna za sve prilike, žito pletenicu mogu nositi dame svih generacija i svih boja kose. Najlepše stoji na smeđoj kosi sa izvučenim pramenovima, jer je tada najuočljivija. Rado je nose i poznate dame, koje vole i da eksperimentišu sa ovom frizurom.

U početku biće vam verovatno malo komplikovano da je napravite, pogotovo ako vežbate na sebi, ali nakon par pokušaja sigurno ćete uspeti. Kada se dobro izvežbate, za žito pletenicu će vam trebati samo par minuta, u zavisnosti od dužine kose.

Ako pletete kiku sebi, najlakše je da prebacite kosu na stranu. Podelite je u dva dela. I od jedne i od druge polovine, prstom odvojte po jedan manji pramen, koji ćete prebaciti u suprotnu polovinu kose. Postupak ponavljajte, sve dok ne upletete čitavu polovinu kose.

Kada čitate postupak pletenja žito kike, verovatno vam sve zvuči mnogo komplikovano. Zato pogledajte video zapis i sve će vam biti mnogo jasnije:

VIDEO: KAKO SE PLETE ŽITO PLETENICA?

Video: MJTS

Kako se plete žito pletenica uz glavu?

Za žito pletenicu koja ide uz glavu, morate imati malo više strpljenja i snage u rukama.

Pokupite gornju polovinu kose, kao kad je vezujete šnalom i ponovite postupak, koji smo naveli u prethodnom delu teksta. Kada ispletete kiku do potiljka, obuhvatite rukama i donju polovinu kose.

Pretpostavljamo da vam je pisano objašnjenje malo nejasno, zato pogledajte na postavljenom video zapisu, kako sve to zapravo izgleda:

VIDEO: KAKO SE PRAVI ŽITO PLETENICA UZ GLAVU?

Video: MJTS

Slike žito pletenice

Evo na koje sve načine možete nositi žito pletenicu i kako ona stoji nekim poznatim ličnostima, kojima je ovo jedna od omiljenih frizura:

moderne frizure 2015

najbolje frizure 2015

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts