Magični napitak za mršavljenje od zelenog čaja

Napitak za mršavljenje od zlenog čaja

Preparat za mršavljenje poznat još kao magični napitak za mršavljenje, osmislio je izvesni doktor Oz.

Doktor Oz je u Americi poznat po tome što propagira upotrebu zelenog čaja tvrdeći da je zeleni čaj blagotvoran za opšte zdravlje, mnoge bolesti a posebno je dobar za  čišćenje organizma i održavanje vitalnosti.

Ovaj popularni lekar je takodje osmislio recept za takozvani magični napitak za mršavljenje čijaje baza upravo zeleni čaj. Sastojci su potpuno prirodni, a znamo da su domaći preparati najbolji. Nema konzervanasa, veštačkih materija a mogućnostalergija i nuspojava je minimalna.

Osim zelenog čaja, sastojak ovog napitka su još narandža i menta. Doktor Oz tvrdi da ova kombinacija  ubrzava metabolizam i pročišćava organizam pa je idealan kod dijeta, za sve one koji žele da se reše  viška kilograma.

magicni napitak

Dejstvo zelenog čaja

Prem nakimistraživanjima, samo jedna šoljica zelenog čaja dnevno, dovoljna je da se ubrza metabolizam za 12 posto, omogućava regulaciju šećera u krvi, smanjuje rizik od srčanog udara i raznih oblika tumora, jača imunitet, i popravlja raspoloženje.

Kada je reč o magičnom napitku doktora Oza, dobro je to što, u slučaju da ne volite ukus zelenog čaja, ukusni sastojci preparata kao što su narandže i menta,  taj ukus čine malo drukčijim,pa će Vam biti lakše  da ovaj napitak konzumirate.

Kako napraviti magični napitak za mršavljenje

Potrebno Vam je: Jedan litar vode, pet kesica zelenog čaja, šaka sveže mente i jedna narandža.

Priprema – U litar vruće vode stavite pet vrećica zelenog čaja. Neka odstoje oko 3 minuta. Ostavite čaj da se  ohladi. Pomorandžu isecite na kriške. Ako ste našli provereno kvalitetne narandže koje nisu prskane, možete je seći neoljuštenu, ali je u protivnom oljuštite. Obavezno je ipak da ostavite beli deo kore.

Spremite veliku teglu ili bokal s poklopcem u koji ćete sipati pripremljeni zeleni čaj kome ćete dodati kriške pomorandže i šaku sveže mente.

Sledeće je da zatvorite teglu i ostavite je tokom noći da se sastojci dobro sjedine.

Konzumirajte sledećeg dana. Za jednu osobu preporučljiva količina magičnog napitka je pola litre dnevno.

Dr Oz preporučuje po jednu šoljicu ovog napitka pre svakog obroka i tvrdi da ćete naovaj način dobiti bitku sa suvišnim kilogramima.

Pošto je u pitanju relativno novi recept, pustimo da nam iskustva korisnika kažu koliko je magični napitak zaista uspešan.

Do tada, na raspolaganju su nam informacije o svakom sastojku ovog napitka ponaosob i za koje se pouzdano zna da su blagotvorni za čovekov organizam.

Zeleni čaj

Zeleni čaj deluje na sagorevanje masti, izlučivanje viška tečnosti i ubrzava metabolizam. Ovaj čaj, umiruje organe za varenje, smanjuje bolove u želucu i crevima, ublažava grčeve i mučnine.

Ima diuretičko dejstvo, smanjuje apetit, pa će sigurno pomoći u skidanju suvišnih kilograma.

Zeleni caj mrsavljenje

Pomorandža

Visok sadržaj vitamina C u pomorandžama i njeno protivupalno dejstvo stimuliše proizvodnju belih krvnih zrnaca u organizmu, pa tako jača imuni sistem. Snažan je antioksidans pa može sprečiti razne vrste tumora.

Vrednost kalorija u pomorandži je mala, dok sadrži dosta korisnih materija, pa će pomoći da zaboravimo na glad tokom dijeta.

Prema nekim podacima, za vreme francuskog kralja Luja XIV narandža je prvi put uvedena u ishranu u cilju dijete.  Ipak, tadasu narandže bile dosta skuplje nego danas, kada su nam na raspolaganju tokom cele godine.

Postoje i dijete koje su zasnovane isključivo na pomorandžama.

Lekovitost nane je naširoko poznata kao i njen učinak na probavni sistem. Ubrzava probavu i smanjuje apetit pa je kao takva vise nego poželjna prilikom držanja dijeta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts