Šatirana kosa – kombinovanje sa drugim bojama kose

Šatirana kosa je posebno popularna poslednjih sezona. Ako želite da budete u trendu, obavezno prošarajte svoju kosu sa bar nekoliko pramenova. U modi su razne kombinacije boja u kosi, a posebno one koje su u jakom kontrastu. Šatirana kosa je dobar izbor za skoro svaki oblik lica I boju tena jer biranjem kombinacija boja kosu lako prilagodjavate vašim prirodnim osobinama lica.

Na Vama je da izaberete dužinu i širinu novih pramenova. Najbolje je ipak da oni budu različite širine I dužine jer će tako Vaša kosa izgledati prirodnije. Takodje, vaši novi pramenovi mogu biti gušće ili redje rasporedjeni. Izbor zavisi od vašeg ukusa, ali je nov i osvežen izgled garantovan!

Šatirana braon kosa

Braon kosa trpi skoro sve boje kojom je možete šatirati. Naizgled obična smedja kosa na taj način će dobiti potpuno nov izgled.… Ako želite svetliju kosu, šatirajte je nijansama plave ili svetlo smedje. Ako hoćete tamniju boju, slobodno dodajte po koji crni pramen. Šatirana smedja I braon kosa stajaće odlično damama i sa svetlim i sa tamnijim tenom.

satirana smedja kosa

Šatirana crna kosa

Tamna kosa jako lepo i moderno izgleda ako je prošarate pink ili crvenkastim nijansama boje za kosu. Ako vam je teško da se odlučite I konačno promenite vašu tamnu boju kose, umesto radikalne promene, odlučite se za šatiranje. Dobićete novi izgled, a zadržati deo starog. Šatirana tamna kosa preporučuje se damama sa tamnijim tenom.

satirana-crna-kosa

Šatirana crvena kosa

Crvenu kosu je najbolje šatirati isto crvenom bojom ali u drugim nijansama. Ako imate tamno crvenu kosu, prošarajte je svetlim pramenovima, I obrnuto – jarko crvenu kosu osvežite pramenovima u tamnoj vino ili bordo boji. Crvena šatirana kosa se preporučuje osobama sa svetlijim tenom.

satirana-crvena-kosa

Šatirana plava kosa

Plava kosa, kao I list papira nudi bezbroj mogućnosti za šarene pramenove. Ako ste mladji, slobodno se odlučite za pink I crvene pramenove. Ako ste smirenijeg duha i volite prirodan izgled, najbolje će Vam pristajati plava kosa sa smedjim pramenovima različitih nijansi, dužina I širina.

satirana-plava-kosa

Šatirana kovrdžava kosa

Kovrdžava kosa je komplikovan posao za frizere koji će je šarati bojama, ali isplati se. Proces će naročito dugo trajati ako želite tanke guste pramenove, a imate gustu I jaku kosu koja je prilično kovrdžava. Ipak, naoružajte se strpljenjem I osvežite vaše bogate lokne pramenovima uz koje ćete uklopiti vašu novu šminku.

Dužina kose i šatiranje

I duga kosa i kratka kosa će izgledati svežije i modernije ako je malo prošarate. Ako želite nešto da promenite u izgledu kose, ne morate odmah na šišanje. Promenite boju I dugu ravnu kosu pretvorite u kombinaciju zanimljivh boja – na primer: crno-crvenu ili smedje plavu kombinaciju.

Pažnja – blanš!

Ako imate crnu kosu, frizer će Vam preporučiti da najpre pramenove predje koristeći blanš, a da ih tek onda farba u željenoj boji. Budite spremni da će ovaj tretman oštetiti vašu kosu. Zato, ako imate već oštećenu ili tanku kosu, ne preterujte sa zahtevima, u smislu da odmah želite da dobijete srebrno plave pramenove. Bolje je da izbegnete blajhanje i stavite tamno smedje pramenove za početak. U suprotnom, rizikujete da kosu dodatno oštetite a da vam pramenovi budu suvi, iskrzani I nimalo lepi.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts