Kako našminkati male i tanke usne

Tanke i male usne najteže je našminkati. Svi volimo da nam usne izgledaju puno i senzibilno kao kod Anđeline Džoli. Osim ako ne planirate da ugrađujete silikone u usne, to je nemoguće postići.

Međutim, profesionalni šminkeri imaju nekoliko trikova koje redovno koriste kako bi bi takne usne učinili punijim. Danas, zahvaljujući nekim dodacima i specijalnoj šminki i vi sami kod kuće možete našminkati usne tako da izgledaju punije.

Ne treba vam ništa specijalno, dobra olovka, dobar ruž, po mogućstvu i neki adekvatan sjaj, i vaše usne će vizuelno postati punije.

Trikovi za šminkanje malih i tankih usana
Trikovi za šminkanje malih i tankih usana

Tanke usne kod žena: zanimljivosti i značenje …

Ako imate male usne i veoma ste nezadovoljni svojim izgledom, ne dajte da ovaj zanemarljivi nedostatak utiče na vaše samopouzdanje. Mnoge poznate ličnosti, među kojima su i najlepše žene sveta imaju male usne. Među njima su i Kejt Hadson, Tea Lioni, Kajra Najtli, Riz Viterspun, Kejt Bekinsejl, Nikol Kidman, Alisija Silverstoun, Mišel Fajfer, Kristin Danst, Gvinet Paltrou i mnoge druge.

Karakter žena sa tankim usnama: Dame koje imaju tanke usne su precizne i vode računa o sitnim detaljima koje drugi obično zanemaruju, a koji mnogo znače. Važe za emotivne i intuitivne osobe. Odlikuje ih i skromnost. Velika greška im je što su stidljive, premda često tako samo izgledaju, dok se u njima krije samouverena lavica. Žene sa tankim usnama su taktične, ne uskaču odmah u vatru, već dobro izanaliziraju situaciju, pa tek onda reaguju. Izbegavajte raspravu sa ovim ženama, one su rečite, sa dobrim argumentima i pobeđuju u svakom duelu. Ako je tanja donja usna, žena verovatno čini svom partneru i više nego što je zaslužio. Obrnuta situacija, odnosno tanja gornja usna znači da se žena ne posvećuje svojoj vezi u istoj meri kao i njen partner.

Karakner žena sa malim usnama i njihovo značenje
Karakner žena sa malim usnama i njihovo značenje

Šminka i adekvatni karmini za tanke i male usne.

Bez obzira da li imate male usne ili nešto punije, pre nanošenja šminke, odnosno ruža treba uraditi piling usana. Piling i čišćenje će skinuti mrtve ćelije sa vaših usana, a posebno se preporučuje osobama kojima su usne uvek suve i ispucale. Najviše ga treba koristiti zimi kada svi imamo probleme sa suvim usnama. Ako su usne ispucale, karmin ne možemo naneti ravnomerno, verovatno ste nekad imali ovakve probleme.

Kada je reč o pilingu, možete naneti na usne neku hidratantnu kremu, sačekati da upije, pa prstom skinuti mrtve ćelije. Piling možete napraviti i kod kuće. Postoji mnogo recepata, a mi ćemo vam predložiti da pomešate po kašičicu cimeta, kafe, šećera i meda. Dobićete dovoljno smese da odradite piling i po nekoliko puta. Delić smese se nanese na usne, ostavi se da deluje petnaest minuta ( odoljevajte iskušenju da mahinalno poližete med sa usana ) a potom je isperite, trljajući pri tom usne prstima. Možete staviti na kraju i malo neutralnog balsama za usne. Neke devojke stavljaju i puder ili korektor na usne pre nego što nanesu ruž.

Za punije usne koristite i olovku. Ona igra glavnu ulogu kada je u pitanju trik za punije usne. Olovka se nanosi od ugla usana ka sredini. Ocrtavajte po krajevima usana, od uglova do sredine. Pravilno nanošenje olovke zahteva dugu praksu i preciznost, pa ako vam je lakše, oslanjajte se na lakat dok ocrtavate svoje usne. Boja olovke mora biti slična boji ruža koji koristite.

Za tanke usne najbolje je koristiti karmine u roze ili nude boji
Za tanke usne najbolje je koristiti karmine u roze ili nude boji

Koje boje karmina koristiti da bi usne izgledale punije?

Ako imate tanke usne poželjno je da koristite svetlije nijanse. Nije da je nemoguće povećati usne tamnijim bojama, ali ako se koriste rozikaste nijanse ili ruževi u nude boji, efekat punijih usana će biti bolji. Prozirni sjajevi su takođe odličan izbor. Šta više, preporučujemo vam da nakon što nanesete karmin, preko njega stavite prozirni sjaj, koji će pomoći da vaše male usne izgledaju punije. Osim što uveličavaju usne, prozirni sjaj valja stavljati s vremena na vreme kada želite da popravite šminku, kako bi ste osvežili boju ruža na usnama.

Evo još jednog simpatičnog i jednostavnog načina na koji možete učiniti usne punijim. Isprobajte čuvenu ombre tehniku i na svojim usnama.Kako staviti ombre na usne: Nanesite malo balsama na usne ili već pomenutog pilinga. Preko usana je poželjno staviti i malo pudera. Devojka sa priloženog video zapisa koristi kombinaciju boja ljubičasto – roze, pa ćemo uzeti te boje kao primer. Dakle, potrebna vam je olovka u ljubičastoj boji i rozikasti sjaj za usne. Ako koristite neku drugu boju znajte da boja olovke treba da bude tamnija od boje ruža da bi usne izgledale punije. Nanesite olovku u nešto široj površini, oko tri do četiri milimetra. Slobodno pređite malo iznad usana i malo na usne. Znači ne nanosite olovku strogo samo na ivicu usana.

Nakon nanošenja olovke, pređite ružem ili sjajem po usnama, ali tako da ne pokrijete u potpunosti olovku koju ste naneli. Po uglovima usana obojte čitavu usnu olovkom, a na sredini neka sjaj ili ruž izdomoniraju. Na kraju pojačajte malo puder po ivicama usana, poželjno je četkicom.

Dakle, ombre više nije tehnika samo za farbanje kose ili sređivanje noktiju. Divno prelivanje boja možete imati i na svojim usnama, samo ako iskombinujete adekvatne boje. Što je najbolje ombre na usnama možete raditi sami kod kuće, za razliku od noktiju ili kose, kada se uglavnom ide kod kozmetičara, odnosno frizera, kako bi ispao kako treba.

Crveni ruž kao saveznik

Verovatno ste zaključili da vam zbog tankih usana crveni ruž ne stoji baš kao što ste očekivali. Ako ga nanesete pravilno, nije nikakav problem da se i uz pomoć crvenog karmina tanke usne učine vizuelno punijim.

Pridržavajte se već pomenutog pravila. Birajte svetlije nijanse i kada je crveni ruž u pitanju. Nanesite piling i podlogu, što smo vas, takođe, već posavetovali.

Kada šminkate usne u crvenoj boji, kupite dobar ajlajner za usne. Nanesite na prvo na ivice usana, a potom i na čitavu površinu. Na ovaj način dobićete intenzivniju boju i pokriti eventualne nesavršenosti, pošto često i prekočimo neke manje površine kada nanosimo ruž.

Kako učiniti usne punijim uz pomoć crvenog karmina?
Kako učiniti usne punijim uz pomoć crvenog karmina?

Na kraju se nanosi, naravno, karmin. Svaki put kad stavljate karmin u bilo kojoj boji koristite četkicu za uglove usana, i ostale eventualne nesavršenosti. Sada ste stavili olovku, pa ih verovatno neće ni biti, ali ako je ne stavljate, četkica će dodatno poboljšati vizuelni efekat.

Sve ove savete za nanošenje karmina na tanke usne, ali i mnoge druge možete pogledati na videu:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts