Bronzer za lice

Šta je bronzer?

Ide leto, mnogi od nas će se potruditi da pocrne, i tako dobiju onaj omiljeni letnji, tamniji ten.

Kada je šminkanje u pitanju, treba preći na neke nijanse koje odgovraju tamnom tenu. Razmislite o bronzeru.

Šta je zapravo bronzer? U pitanju je vrsta šminke, i to omiljena kod mnogih devojaka. Nanosi se poput rumenila, na obraze, ali u zavisnosti od faktora kao što su nijansa tena, boja kose, oblik lica, itd.

Možete ga naći u više oblika: u prahu, u kuglicama, tečni bronzer, itd. Na vama je da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Preporučuje se da devojke koje imaju masnu kožu koriste bronzer u prahu, a one sa suvom kožom, tečni.

Kada je reč o nijansi, odaberite tamniju nijansu od svog tena, kako bi se bronzer video na vašem licu.

Šta je bronzer i kako se nanosi?
Šta je bronzer i kako se nanosi?

Ako volite da nosite bronzer, znajte da vam je potrebno više nijansi, jer zimi kada je ten nešto svetliji, treba nositi i svetliju nijansu bronzera. Kako ne bi ste trošili novac, kupite bronzer sa dve nijanse.

Pored bronzera, za nanošenje istog potrebna vam je i adekvatna četkica. Ukoliko je bronzer u prahu, četkica treba da bude što bujnija i pufnastija. Tečni bronzer se nanosi manjom četkicom, a može i prstima, što je možda i zgodnije, naročito ako ste početnik.

Nanošenje i konturisanje lica bronzerom

Pre bronzera, potrebno je da se nanese adekvatan puder, koji, logično, mora biti u svetlijoj nijansi. Kao i kod rumenila, ne preterujte sa bronzerom. Uzimajte manje količine i nanosite što ravnomernije. Pre nanošenja, otresite višak bronzera sa četkice, kako prah ne bi padao po ostalim delovima lica.

Bronzer se obično nanosi na obraze, bradu, preko čela… Veoma malo se može staviti na nos, ali to već zavisi od oblika vašeg nosa.

Za izazovniji izgled, stavite malo bronzera na dekolte, ali ovo već zavisi od stajlinga koji nosite.

Evo kako izgleda nanošenje bronzera:

Dakle, pravila su jednostavna, ali potrebno je dosta vežbe da bi se bronzer pravilno naneo.

Kao što ste verovatno videli na snimku, bronzer se može naneti i putanjom u obliku broja tri. Nanosite ga tako što krećete od čela, pa pratite liniju jagodične kosti, sve do same jagodice. Potom napravite još jedan pokret oko obraza, pa sve do ispod vrata.

Bronzer možete naneti i poput rumenila. Uvucite obraze, namestite usta kao da želite da izgovorite slovo ,,u“. Tako ćete videti gde su vam useci u obrazima. Bronzer nanosite od uveta, pa kroz te useke.

Vežbajte! Isprobajte nove stvari! Kod šminkanja bronzerom, ne postoje određena pravila, možete samo poslušati savete. Ali tek kada nanesete bronzer određenom metodom, videćete da li vam stoji lepo.

Loce pre i posle nanošenja bronzera.
Loce pre i posle nanošenja bronzera.

Preporuka! Koji bronzer odabrati?

Predlažemo da za početak nabavite jeftiniji bronzer. Oni nisu baš povoljni, zato nemojte davati neki veliki novac dok ne savladate ovu veštinu. U Oriflejm i Avon katalozima potražite bronzere na akciji. Oni su i solidnog kvaliteta, poslužiće vam.

Skoro svi proizvođači šminke i kozmetike imaju svoje bronzere. Neki od najtraženijih su aura, rimmel, essence, loreal, nyx, max factor … Naravno, cene su različite, ali i kvalitet.

Ne zaboravite i četku. Četke se kreću od nekih trista dinara, pa naviše. Takođe preporučujemo da ne trošite veliki novac na skupe četkice od prirodne dlake. Za vežbanje je dovoljna obična četka koja se može kupiti u parfimerijama. Bolje obratite pažnju na oblik i volumen, kod četkice.

Preporuka: oriflame, aura, avon, rimmel, essence, loreal, nyx, max factor
Preporuka: oriflame, aura, avon, rimmel, essence, loreal, nyx, max factor
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts