Muškarac strelac, rođen pod srećnom zvezdom

Muškarac strelac – osobine i karakter

Muškarac strelac je neko ko se odlikuje hrabrošću i koga u životu uglavnom prati sreća ( jer po narodnoj poslovici sreća prati hrabre ). Ovaj znak je pravi simbol slobode, koja je muškarcima rođenim u znaku strelca veoma bitna.

Ukoliko ste sebi zadali neki određen cilj, pozovite muškarca strelca da vam pomogne. On je uvek raspoložen za razne izazove, avanture, rizike, i kada savlada sve prepreke i dođe do određenog cilja on je najsrećniji, bez obzira da li od toga ima neku korist ili ne. Za njega je uspešno ostvaren cilj najbolja satisfakcija. Još više ako je na početku delovalo nemoguće ispuniti taj isti zadatak.

muskarac strelac u horoskopu

Iako deluje kao veoma sposoban, muškarac strelac nije preterano porodičan znak i obično ima malo dece. Ali zato ima puno prijatelja, veoma je komunikativan i inteligentan. Ako imate dedu koji je strelac u horoskopu, sa njim sigurno možete da pričate o bilo čemu, jer strelčevi ni u starosti ne gube zdrav razum.

Strelac će vam biti dobar prijatelj, ali ne želite da ga iskoristite, jer kada shvati da se družite sa njim iz koristi, teško vama. Biće iskreni prema vama … nekad i previše. Ovo je razlog zašto se često kaju zbog nekih svojih postupaka, s obzirom da im je jezik brži od pameti. Nije im strano ni da povrede prijatelja, ali to ne čine namerno, već sa ubeđenjem da čine pravu stvar i da zapravo pomažu.

strelac karakter i osobine

Često su i politički aktivni, i to uglavnom kao opozicija, jer ne podnose autoritet i obično su orijentisani u borbi protiv aktuelnog režima. Najčešće kada je politika u pitanju, podržavaju mir u svetu, jednakost za sve i druge slične ideje.

Muškarac strelac je veoma vesela, pričljiva i pozitivna ličnost. Pre svega jaka ličnost. Vole ekstremne sportove i adrenalin. Kao pravi avanturisti uživaju i u putovanjima.

Još jedna dobra osobina muškarca strelca jeste što je veoma izdržljiv i kada su životni neuspesi u pitanju. On kad padne odmah ustaje, pogotovo kada je ljubav u pitanju. Ako ste ostavili muškarca strelca, ne brinite se za njega, jer će se on veoma brzo oporaviti i pronaći nekog novog. Inače je veoma optimističan.

Strelčevi su i dobri sportisti, što im omogućava i dobru telesnu građu. Međutim kada u srednjim godinama prestanu da se bave sportskim aktivnostima, počnu da se goje, pa se predlaže da nakon čestrdesete godine pripaze na ishranu, po mogućstvu da izbace večeru.

Mane muškarca strelca su mnogobrojne. Oni su kad – kad uobraženi, često i previše iskreni, bez obzira da li ostale zanima njihovo mišljenje ili ne. Najgore je što su takvi i prema najbližima, pa ako volite nekog muškarca strelca, veoma je bitno da vas njegovi prekori ne pogađaju toliko. To ne znači da vas ne voli i da vam misli zlo, on je, samo surovo iskren i ne bira reči. Njihova ljubav prema riziku je tolika, da nekad bez veze srljaju u opasnost. Na greškama ne uče, njihove odluke ne sme niko da dovodi u pitanje…. Skloni su i kockanju i trošenju novca na nebitne stvari. Lakomisleni su.

Njegova planeta vladalac je Jupiter.

Muškarac strelac je jak, hrabar, rođen pod srećnom zvezdom, ali često srlja u opasnost, bez razloga.
Muškarac strelac je jak, hrabar, rođen pod srećnom zvezdom, ali često srlja u opasnost, bez razloga.

Muškarac strelac – posao i karijera

S obzirom da voli adrenalin, muškarac strelac se može baviti rizičnim poslovima, koje drugi izbegavaju. Međutim, odlikuje ih i lenjost. Kada svemu tome dodamo da ne podnose da im se naređuje i da su uvek sigurni u svoje odluke, zaključićemo da muškarac strelac može biti dobar direktor, šef ili neki rukovodilac. Razmišljaju dugoročno i obično imaju planove i za dalju budućnost. Ako ima svoju firmu, poželjno je da mu neka druga i odgovornija osoba vodi finansije, jer nisu baš sposobni da novac kanališu kako treba i da uštede.

Skloni su i promenama poslova, tako da muškarac strelac može početi svoj radni staž u jednoj struci, a kroz deset godina će se preorijentisati na nešto skroz drugačije. Ovo baš i nije dobro, jer su strelčeve odluke ponekad pogrešne, a on je brzoplet i ne razmišlja o posledicama promene posla.

Kako vole putovanja za strelčeve je poželjno da rade u turizmu, na bilo kojim poslovima, ali turistički vodič bi im najviše odgovarao. Mogu uspešno voditi i turističku agenciju. Muškarac strelac se dobro snalazi u pravnim poslovima, pogotovo u advokaturi, poslu koji je često napet i rizčan.

Strelčevi su naklonjeni sportu zbog ljubavi prema takmičenju i napetoj atmosferi. Mogu zapostaviti i porodicu zbog posla i ličnih ciljeva.

Strelčevi vole sport, često dominiraju u kolektivu i ne podnose autoritet.
Strelčevi vole sport, često dominiraju u kolektivu i ne podnose autoritet.

Ljubavni profil muškarca strelca. Kakve su mu emocije, kakav je u ljubavi, osvajanje, kakve žene voli…

Kakav je kad se zaljubi i kako ga osvojiti – Kada razgovarate sa strelcem, dobro proučite i njega i njegove namere. Iako ste sasvim sigurni da vas zavodi i da je zagrejan za vas, može se desiti da ovaj muškarac zapravo od vas ne želi ništa osim prijateljstva. Ako ste vi ta koja treba da ga zavede, to učinite njegovim oružjem – istinom. Nema potrebe za nekim zavodničkim trikovima, priđite mu otvoreno i recite da vam se dopada. Samo smele žene, takoreći lafice, mogu zavesti muškarca strelca. Jedino će takva žena odreagovati hladnokrvno ako je muškarac strelac hladnokrvno odbije, jer je i to moguće. Oni se obično zainteresuju za žene koje su mnogo mlađe od njih. Ne bi smo vam čak ni preporučili da vaš muškarac strelac bude neko u mlađim godinama, s obzirom da su skloni avanturama i prevari. Velika je verovatnoća da ćete biti ostavljeni i slomljenog srca. Možda se to neće videti u početku ali sa godinama će mu se javiti želja da nadoknadi propušteno. Mlađi muškarac strelac može biti pogodan za neku kratkoročnu vezu. Kada se zaljubi, ume da bude i romatičan pa mu nije teško da zavede koga poželi. Poželjno je da imate zanimljiv smisao za humor.

Kako osvojiti strelca?
Kako osvojiti strelca?

Kakav je u vezi i braku? Kako zadržati muškarca strelca ? – Ovo je jedan od onih horoskopskih znakova koji traže da imaju određenu slobodu u vezi ili braku, pa neće trpeti hronično ljubomornu partnerku . Veza sa njim može biti jako teška zbog već pomenute, surove, iskrenosti. On ne ume da objasni na lep način svojoj partnerki ako mu nešto smeta ili ako je njeno ponašanje nedolično, pa je ta iskrenost često razlog zašto muškarac rođen u znaku strelca ne može da zasnuje normalnu vezu. Ironično, ali kada strelac sebi da za pravo da počne da vas kritikuje, to obično znači da se vezao za vas. Inače ako zanemarimo te neprijatne trenutke, veza sa strelcem može biti zanimljiva i uzbudljiva, puna interesantnih putovanja, avantura, događaja…. Ovo takođe nije muškarac za konzervatinu i tradicionalnu ženu, već za onu koja se lako prilagođava i koja voli izazove. Da bi ste ga zadržali, pored slobode, morate mu svakodnevno pružati avanture i izazove kako bi ste mu bili zanimljivi. Vole takmičenja i nadmetanja, a pogotovo u vezi. Bez obrzira što ste na osnovu pročitanog verovatno zaključili da strelac nije najpoželjniji muž, oni zbog svoje harizme, verovali ili ne, uglavnom imaju sreće i u ljubavi.

Veza sa strelcem je puna avantura
Veza sa strelcem je puna avantura

Muškarac strelac u seksu – ovaj znak je pomalo sklon i perverzijama. Uvek raspoložen za razne varijante i poze. Ako imate neku seksualnu fantaziju, slobodno mu predložite, on će sigurno pristati. Ovo je znak koji je uvek željan novih iskustava, pa ga ne mrzi da uvek proba nove stvari, pogotovo u seksu. Strelčeve krasi veliko seksusalno iskustvo, teško da vas neće razočarati kao ljubavnik, ali neće vas baš ni oduševiti jer je pomalo sebičan u krevetu i vodi računa samo o sebi. Bitnije mu je da taj čin vođenja ljubavi traje što duže od toga koliko će uživati i on i partnerka. Mazite ga po glavi tokom seksa ili ga držite za kosu, on to voli. Što se tiče idealnog mesta za seks, on to može raditi bilo kad i bilo gde. Sve mu je zanimljivo.

Muškarac strelac i seks
Muškarac strelac i seks

Da li je sklon prevari i ljubomori – Muškarac strelac je itekako sklon prevari, šta više, njegov bezobrazluk ide dotle da očekuje od svoje žene da mu te prevare toleriše. Nije neobično ni da ima po nekoliko ljubavnica u isto vreme. Međutim može se i zaljubiti i ostaviti sve zbog te žene koju voli. Nije sklon ljubomori, ali u jeku svađe ume da zameri svojoj partnerki neki flert ili nabacivanje, sve u cilju da pobedi u raspravi. U suštini, ženi pruža neku određenu slobodu u braku za kojom i sam žudi.

Strelac nije ljubomoran, ali ne podnosi ni ljubomorne partnerke.
Strelac nije ljubomoran, ali ne podnosi ni ljubomorne partnerke.

Što se tiče slaganja sa drugim znakovima, najbolja kombinacija sa muškarcem strelcem jeste žena rođena u znaku ovna, strelca, ponekad i raka ….

Poznati muškarci rođeni u znaku strelca

Veliki je broj poznatih muškaraca koji su rođeni kao stelci. Možda najpoznatiji među njima je holivudski glumac Bred Pit, zatim imamo Emira Kusturicu, Matiju Bećkovića, Vuka Draškovića, Vudi Alena, Ozija Ozborna, Nika Vujičića, košarkaša Petra Božića, Kirka Daglasa, Džona Malkoviča, a tu su i Nele Karajlić, Era Ojdanić, Vladimir Grbić, Željko Bebek, Stiven Spilberg, Mlađan Dinkić…..

Od istaknutih istorijskih ličnosti, tu su Jovan Jovanović Zmaj, Betoven, Volt Dizni, Vuk Stefanović Karadžić, Brus Li, Džimi Hendriks, Duško Radović, Frenk Sinatra,Mark Tven, Vinston Čerčil, Pablo Eskobar, glumac Stevo Žigon, Milenko Zablaćanski, Robert Koh, slikar Edvard Munk, rimski car Neron, Vilhem Grim, Aleksandar I Karađorđević, pisac naučne fantastike Artur Klark, kao i mnogi drugi.

Bred Pit je poznati srelac u horoskopu
Bred Pit je poznati srelac u horoskopu

Kako je nastao horoskopski znak strelac?

Strelac se uvek prikazuje kao kentuar, polu čovek polu konj. Ovaj znak zapravo predstavlja kentaura Hirona, koga je Zevs uzdigao u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts