|

Šta Beograd čini kvalitetnim mestom za provod?

Ljudi iz Srbije i celog regiona dobro su upoznati sa kvalitetom provoda u Beogradu, kao i mogućnostima koje se ovde pružaju po pitanju noćne zabave.

Teško je odgovoriti na pitanje da li Beograd možemo svrstati na prvo mesto liste najboljih gradova na svetu za provod. Međutim, po mišljenju jednog australijskog portala pod nazivom “Traveller”, prestonica Srbije je 2021. godinu odnela upravo ovu titulu.

Ovo nije prvi put da se Beograd nalazi na prvom mestu, s obzirom da je i u godinama pre perioda korona virusa završavao kao prvi na listi najboljih svetskih gradova za provod, prema mnogim svetskim časopisima i istraživanjima.

Sva beogradska mesta za izlaske dolaze do punog sjaja tokom letnjeg perioda ili upravo suprotno, zimi tokom novogodišnjih praznika. Ukoliko vam je potreban kvalitetan provod kada je Nova godina Beograd baš tada bude u svom punom sjaju i omogućava posetiocima neverovatne žurke.

Pogledajte zbog čega je Beograd toliko popularna destinacija za izlaske i koje kriterijume mora ispunajvati jedan grad sa takvim epitetom.

Bogata ponuda raznovrsnih mesta za večernji izalazak

Širok izbor raznovrsnih mesta za izlaske je nešto što Beograd izdvaja u moru drugih gradova za provod. Pored toga što ih ima zaista puno, ovde možete birati između kvalitetnih mesta, koja su potpuno u skladu sa vašim ukusom.

Bilo da su to klubovi gde se ne prestaje sa glasnom elektronskom muzikom do ranih jutarnjih časova, etno kafane sa narodnom muzikom ili barovi gde možete čuti popularne pop i rock hitove kako domaćih tako i stranih izvođača.

Beograđani su navikli na šarenolik izbor mesta, pa nije ni čudo što mnogi tokom večeri promene po nekoliko različtih lokacija sa potpuno drugačijim stilovima zabave.

Upravo ova šarenolikost je ono što krasi Beograd i stavlja glavni grad Srbije na čelo svetskih lista najboljih gradova za provod.

Da li Beograd skup ili povoljan za provod?

Odgovor na ovo pitanje možemo dati jedino ukoliko stvari posmatramo iz nekoliko uglova.

Beograđani su navikli na cene takve kakve jesu, pa tako oni koji vole izlaske, definitivno moraju unapred planirati određeni mesečni budžet za ovaj tip zabave.

Sa druge strane, mnogima iz drugih gradova u Srbiji i regiona, cene za izlaske u Beogradu verovatno jesu nešto veće nego što su navikli.

Pa ipak, posmatrajući iz ugla stranca koji dolaze iz bogatih zemalja, gde se između ostalog i biraju lokacije sa najboljim provodom na svetu, cene u beogradskim kafanama, klubovima i pabovima definitivno nisu velike.

Jedan studija je pokazala da u Beogradu možete popiti piće u izlasku u proseku za 1,65 dolara, dok je to recimo u nekim evropskim zemljama nesrazmerno više.

Pronalazak smeštaja i prenoćišta veoma je jednostavan

Kao jedna od najbitnijih kategorija po mnogim portalima što se tiče odabira najboljih gradova za provod jeste ponuda smeštaja.

Iako nema direktne veze sa samim provodom, definitivno ima uticaj na sveopšti doživljaj i kvalitet putovanja.

U Beogradu svako može odabrati smeštaj u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Široka ponuda luksuznih hotela kao što su Hyatt, Metropol, Hilton i ostali, namenjeni su za one koji žele luksuzan odmor i uslugu na vrhunskom nivou.

Sa druge strane, široka ponuda hostela u samom centru grada sjajna je alternativna opcija, veće ekipe ili kao prva pomoć za prespavati posle ludog provoda.

Kao jedna od opcija koja je sve popularnija među mladim ljudima bilo gde u svetu, jeste iznajmljivanje celih stanova ili kuća na nekoliko dana, gde se može smestiti čitavo društvo i već ovde započeti zagrevanje za grad.

Stan na dan opcije su čest izbor mladih, zbog kvalitetnog i udobnog smeštaja na veoma dobrim lokacijama u gradu.

Hrana u svakom obliku na svakom ćošku

Pored fenomenalnog izbora mesta za provod, Beograd mnogima koji se prvi put nalaze u poseti, ostane upamćen kao raj za gurmane.

Fenomenalni restorani domaće kuhinje odličan su izbor za početak večeri i pravljenje planova za dalji provod. Uz aperitiv odaberite neki od specijaliteta restorana ili kafane u kojoj se nalazite i prikupite energiju, koja će vam trebati za provod do ranih jutarnjih časova.

Nakon izlaska, doslovno možete birati restorane brze hrane u kom god delu grada da se nalazite, što je takođe nešto što ostaje upamćeno mnogim posetiocima.

Ukoliko vam dolaze gosti iz drugih zemalja, obavezno ih odvedite na mesta gde će moći da probaju autentična jela sa ovih prostora, kao što su sarma, pečenje, rebarca, domaći ajvar, sirevi i ostalo, a sigurni smo da će vam biti večno zahvalni.

Ono što Beograd čini odličnim mestom za ljubitelje hrane jeste što pored domaće kuhinje, postoji fenomenalan izbor za izbirljive goste u vidu restorana svetske kuhinje, koji rade na vrhunskom nivou.

Grad na dve reke definitivno će ostati upamćen svakome ko ga prvi put poseti, te će imati želju da se što pre vrati i iskusi sve ispočetka. Beograd mnogi svrstavaju na prvo mesto liste najboljih gradova za provod na svetu zbog toga što ispunjava zahtevne kriterijume stranih i domaćih gostiju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts