|

Predlog ideja šta možete kupiti najbližima za Novu Godinu

Bliži nam se sezona darivanja, a sa njim i ta famozna Nova Godina.

Kada kažemo decembar, pomislimo na mesec darivanja, na mesec praznika i mesec kada najviše vremena provodimo sa prijateljima i najbližim članovima porodice ušuškani u svom toplom domu.

Čim se približi decembar nekako nas sve uhvati panika jer još uvek nismo smislili savršen poklon za naše najdraže koji bi trebao da im ulepša početak jedne nove godine, jedne nove etape u životu.

Ako ste i ove godine odlučili da obradujete vaše najbliže, a ponestalo vam je ideja, u nastavku teksta ćemo vam dati nekoliko predloga kako na originalan način da obradujete vaše najmilije.

#1 Slatkiši – jestivi novogodišnji pokloni

Postoji li osoba koja ne voli i koja se ne raduje slatkšima? Da, znamo svi da su slatkiši nezdrava hrana, da nas goji, ali barem jednom u godini možemo sebi i drugima da priuštimo to zadovoljstvo.

Postoje raznorazni recepti od kojih možete napraviti pravi specijalitet. Dovoljno je da pustite maštu na volju i eksperimentišete. Ukoliko budete kreativni od nekih sasvim običnih kolačića možete napraviti savršen poklon. Medenjaci su sjajan primer za to. Možete ih napraviti u obliku jelke, srca, irvasa, obojiti po vašem ukusu i od sasvim običnog, bezličnog kolačića napraviti pravo umetničko delo.

Da bi to imalo veću čar, možete ih upakovati u ukrasni papir, staviti na novogodišnju trpezu ili čak ispod jelke. Bogati, slatki novogodišnji pokloni nikada ne mogu biti loš izbor. U svakom slučaju nećete pogriješiti sta god da uradite – sam vaš trud i volja predstavlja jednu posebnu vrednost koju ce vaši najmiliji ceniti.

#2 Knjiga – uvek idealan poklon

Koliko god žvučalo kliše, veliki broj ljudi voli svoje slobodno vreme da provodi uz čitanje knjiga pa nije ni čudo što predstavlja jednu od omiljenih aktivnosti kod većine ljudi.

Knjige nekako imaju tu moć da nas odvedu u neku skroz drugu dimenziju i da se bar na kratko isključimo iz realnog sveta i svakodnevnih obaveza.

Istražite interesovanja vaših najbližih, njihov omiljeni žanr, i na kraju ne zaboravite unikatnu posvetu koja može biti vrednija i od same knige.

#3 Poklon kartice – kada niste sigurni šta da kupite

Poklon kartice su idealne u onim situcijama kada niste baš sigurni šta nekome da kupite, ali ne želite da ta osoba ostane bez poklona.

Odaberite brend nekog vaučera, a vama draga osoba će sama izabrati šta želi da kupi i tu nećete pogrešiti. To mogu biti poklon kartice za drogerijske proizvode, za odeću, masaže i wellness spa centre koji su odličan izbor posebno u vreme Nove Godine kada smo svi na izmaku snage i kada nam je potrebna neka vrsta opuštanja.

Većina hotela sada je opremljena po najnovijoj modi i nudi različite usluge od spa centra, masaža, saune, turskog kupatila tako da ćete vrlo lako pronaći nešto odgovarajuće.

#4 Putovanje – organizujte iznenadnu novogodišnju avanturu

Ako imate finansijskih mogućnosti, poklon putovanje je idealan poklon za Novu Godinu i nešto što će vaša draga osoba zauvek pamtiti.

Možete sami unapred odrediti destinaciju, smeštaj, hotel, put i sve ostalo što je potrebno i potpuno iznenaditi vašu dragu osobu. Većina turističkih agencija nudi mogućnost poklon putovanja, tako da možete u dogovoru sa njima napraviti idealan aranžman za vas i vašu dragu osobu.

To može biti i neka egzotična destinacija ili ukoliko ste više prirodni tip i volite zimu, zimovanje je dobar početak Nove Godine. Idealna prilika da se sklonite iz grada i buke i pobegnete u neke mirnije planinske krajeve čiji predeli ostavljaju bez daha.

#5 Personalizovani album za slike – neka uspomene traju večno

U poslednjih nekoliko godina, kako je tehnologija sve više uznapredovala, nekako smo svi zaboravili na papirne slike koje su nekada imale toliku čar.

U trenutku kada su nam svima dostupni telefoni na svakom koraku, deljenje fotografija putem društvenih mreža i slično, jedna od lepših stvari koju možete pokloniti nekoj osobi je album sa slikama. Odaberite fotografije koje ukazuju na vaše nezaboravne zajedničke trenutke, trenutke kada ste bili srećni i koje ćete pamtiti celi život i pretočite ih u personalizovani album koji ćete iz godine u godinu zajedno prelistavati.

Papirne slike za razliku od telefona i kompjutera nemaju rok trajanja niti mogu bespovratno nestati. Koliko nam se puta samo desilo da nam se telefon ili kompjuter pokvari i da svi podaci budu obrisani koji se ni na jedan način ne mogu povratiti?

Da biste izbegli ove nemile događaje jedan od najboljih načina čuvanja svih uspomena jesu upravo albumi za slike.

Ovo su samo neke od ideja koje možete pokloniti vašim najmilijima u novogodišnjoj noći. Imajte na umu da je smisao praznika radost, druženje, praštanje te se nemojte opterećivati ukoliko ne možete da priuštite neki skupocijen poklon. Zapamtite da su najlepši oni pokloni oko kojih se istinski potrudite i koji su dati od srca.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts