Da li planeta Zemlja može da se ugoji?

Written by TamaraP. Posted in Zabava

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Published on Juli 06, 2013 with No Comments

Zanimljivosti: Koliko je teška planeta Zemlja?

 Dešavanja u svemiru dovode u opasnost planetu Zemlju od širenja u budućnosti. 

Svake godine naša planeta dobija novih četrdeset hiljada tona. Na prvi pogled deluje malo čudno, i postavlja se pitanje zbog čega se Zemlja goji?

Glavni razlog zbog kojeg planeta dobija na težini dolazi iz svemira. Dešava se da razni meteori padnu na Zemljino tlo, a verovali ili ne, težinu joj uvećava čak i svemirska prašina koja zapadne u našu atmosferu.

Ako pretpostravimo da je tačna pretpostavka da je meteor učinio da dinosaurusi izumru, naučnici su izračunali da je on mogao ,,ugojiti” planetu za čak par milirajdi tona.

Koliko je teška planeta Zemlja

Postoji još jedna zanimljiva pretpostavka o kalorijama tj. meteorima i meteorskoj prašini koja bombarduje Zemlju. S obzirom na to da je nastala pre čak  četiri milijarde godina smatra se da je od tada na Zemlju palo preko 160 milijardi tona meteora i drugog ,,materijala” iz vasione.

Iako taj podatak deluje kao ogromna kilaža, iznenadiće vas da  160 milijardi tona, čini sto milioniti deo njene ukupne težine.

Uzevši u obzir da je ove godine pala određena količina meteora u Rusiju, ko zna koliko će tona dobiti Zemlja ove godine. Zapravo, svakog dana u Zemljinu atmosferu uleti oko 75 miliona raznih meteora, ali na našu sreću, većina se raspadne pre nego što padne na tlo naše planete.About TamaraP

Browse Archived Articles by

No Comments

There are currently no comments on Da li planeta Zemlja može da se ugoji?. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment