Kako lako smršati

Saveti kako brzo i lako smršati

Da bi brzo izgubili kilograme povećajte unos hrane bogatu vlaknima, jedite više puta dnevno manje obroke, povećajte unos vode, povećate fizičku aktivnost,  izbacite slatkiše i hranu bogatu šećerom i izbegavajte kasno da večerate.

5 koraka koji će vam pomoći da brzo izgubite težinu. Praktične i dokazane metode mršavljenja.

 1. Izbacite upotrebu šećera iz ishrane. Lako je reći, ali teško sprovesti u delo. Ali, ako želite da vidite rezultate, morate da izostavite slatkiše. I ako zaista želite da skinete kilograme, ovo treba da bude vaš prvi cilj.

2. Jedite 5-6 obroka dnevno. Verovali ili ne, osoba koja jede vise puta u toku dana, zapravo ubrzava metabolizam i time lakše i brže gubi kilograme. Dakle jedite šešće, manje obroke u toku dana i nikada ne preskacite doručak.

3. Jedite hranu sa vise vlakana. Želite da izgubite težinu brzo i sa manje napora? Povećajte unos hrane bogatu vlaknima i veoma brzo ćete videti rezultate.

Studija je pokazala da većina ljudi jede otprilike iste težine hranu svakog dana. Ako izaberete hranu bogatu vlaknima, hranu bogatu vodom – kao što su čorbe, salate, voće i povrće, vi ćete osetiti sitost sa manjim unosom kalorija.

Namirnice bogate vlaknima su: Sveže voće i povrće, integralne žitarice, pasulj itd.

4. Voda smanjuje apetit. Popijte času vode pre obroka i time ćete suzbiti apetit. Ta čaša vode će vas sačuvati od prejedanja i pomoći će vam da izgubite težinu.

5. Nije dobro jesti kasno uveče. Posle 18h bi trebalo samo da pijete vodu. Jesti kasno pred spavanje je jako loša stvar ako želite da izgubite kilograme. Ako se ipak odlučite da jedete nešto kasnije, evo par saveta.

Izbegavajte ugljene hidrate. Ugljeni hidrati usporavaju metabolizam, što dovodi do povećanja masti.

Hrana koju preporučujemo da jedete kasno uveče je: sveže voće i povrće i salate. Namirnice kao što je sir, jaja, hleb, testa i razne vrste grickalica nisu preporučljivi.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts