Kako okreciti kucu

Kako okrečiti kuću

Kako okreciti kucu

Kako okrečiti kuću?

Ovo je mozda najvaznije krecenje I priprema koje ste u zivotu radili. Iako imate iskustva, mozda cete ipak to prepustiti profesionalcima, jer ukoliko negde napravite gresku to ce sigurno svi videti. Ipak, ako se odlucite da sami okrecite kucu, ovaj tekst sadrzi neka uputstva koja bi vam mogla koristiti.

Vrsta boje I priprema za krecenje variraju u zavisnosti od materijala: drvo, gips, metal ili cigla. Zato proverite u farbari vrstu boje, kako biste bili sigurni da koristite ispravnu varijantu.

Prvo treba popraviti ili zameniti delove ukoliko na njima ima nekih ostecenja. Zatim isprati sve povrsine koristeci prskalicu za vodu visokog pritiska. Ostavite da se povrsine dobro osuse.

Koristite smirglu I sphatlu kako biste ispravili sve nedostatke, odnosno neravnine koje postoje. Da biste skinuli boju koja vec otpada I visak ostalog materijala, koristite blago nakvasenu krpu.

Ako odlucite da vam eksterijer bude peskiran, ipak je bolje da angazujete ovlascene strucnjake za tu vrstu krecenja.

Povadite sve eksere, srafove I popunite sve pukotine. Posebno obratite paznju na pukotine iznad vrata I prozora. Za zatvaranje pukotina najbolje je da koristite silikon ili pur penu.

Prekrijte tamne mrlje, cvorove, ostatke stare farbe ili budj. Postoje posebna sredstva za prekrivanje budji. Raspitajte se u farbari koje sredstvo je najbolje.

Takodje mozete kupiti u farbari sredstvo za uklanjanje prasine.

Koristite razlicite osnovne boje u odnosu na to koju povrsinu zelite da prekrijete, jer kao sto smo vec naveli: razliciti materijali zahtevaju razlicite vrste boja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts