kako ostaviti pusenje

Kako ostaviti pušenje

kako ostaviti pusenje

Kako ostaviti pušenje na lak način?

Nema vise kasljucanja. Nema vise svakodnevnog trosenja novca na cigarete. Nema vise kratkog daha I socijalnog otudjenja. Doslo je vreme da prestanete da pusite, za vase dobro.

Hemijski tretmani imaju tendenciju da budu najefikasniji, jer uspevaju da najvise ublaze fizicke zavisnosti od nikotina. Dok prirodni tretmani umanjuju samo psiholosku zavisnost, sto nije dovoljno da zauvek ostavite pusenje. Ukoliko zelite da pokusate sa nekim hemijskim tretmanom za odvikavanje od pusenja, neophodno je da se prvo posavetujete sa svojim lekarom, jer oni mogu da imaju neke nezeljene efekte.

Postoje I nikotinski flasteri. Njihova prednost je u tome sto vam pruza stabilno snabdevanje nikotinom. Treba naglasiti da ih ne mozete koristiti dok se tusirate ili u bazenu. Ipak, glavni nedostatak je cena. Naime, nikotinski flasteri su veoma skupi. A moze se dogoditi I da iritiraju kozu. Mogu da izazovu nesanicu Ili nocne more. Ako ih ne nosite tokom noci, najverovatnije cete biti lose volje kad ustanete, dok ih ne stavite ponovo I nikotin iz njih ne pocne da deluje.

Jos jedan proizvod za odvikavanje od pusenja je nikotinska guma za zvakanje. Ima ih razlicitih jacina, a obicno 2 – 4 miligrama po komadu. Ona omogucuje da se umanji fizicka zavisnost od nikotina u duzem vremenskom periodu, bez nekih drasticnih simptoma. Prednost ovih guma je cena, koja nije visoka. Ali, naglasavamo da nije dozvoljeno zvakati je I piti alkoholna I bezalkoholna pica. Takodje, vrlo je vazno da ih ne zvacete previse cesto ili previse retko. Najbolje je da je uzmete kada osetite potrebu da zapalite cigaretu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts