Kako ubrzati internet

Kako ubrzati internet

Kako ubrzati internet konekciju

Internet nudi pristup velikim količinama podataka, zabavu i društvene mreže. Internet omogućava ljudima da obavljaju zadatke i komuniciraju bez obzira na daljinu. Nažalost, Internet veza nekad može biti spora. Ovaj problem ne mora da vas spreči da na kraju završite ono što želite da uradite na mreži, ali bespotrebno vam oduzima vreme. Vi ne treba da bude neki veliki znalac da bi ubrzali Internet. Uradite neke jednostavne izmene na svom računaru koje bi trebalo da vam pomognu da ubrzate internet.

Pozovite vas provajder da proverite brzinu interneta. Ponekad Internet veze su spore jer provajder, ima neki problem. Oni neće popraviti problem ako ne znaju da ga imaju. Kada znate da problem nije do vaseg provajdera mozete pristupiti podesavanjima racunara koja trabeju da doprinesu ubrzanju interneta.
Kako ubrzati internetIspraznite keš memoriju pregledača (pogledajte pod „file“ ili „Alatke“). Vašu keš memoriju gde se vodi evidencija podataka za sajtove koje ste nedavno pregledali. Kada eliminišete keš sajt će se otvarati brže. Ako sčesto pretražujete, možda neće biti dovoljno prostora da sačuvate keš podatke pa to može da opterećuje računar.

Snaga vašeg rutera. Isključite ga na kratko. Povremeno, zbog opšteg trošenja lošeg dizajna ili mešanja signala, ruter će proizvoditi nekonzistentan signal. Rezultat je da možete imati sporu brzinu veze. Isključivanje I ponovno paljenje daje ruter priliku da uspostavi vezu sa boljim signalom.

Instalirajte aplikaciju – kao što su Flash bloka, plugin za Firefok koji blokira – audio, video i reklame na sajtovima. Audio i video zauzimaju puno propusnog opsega i izazvati da računar učitava stranice sporije. Blic Blok blokira mnoge fleš-bazirane oglase. Vi i dalje će te imati mogućnost gledanja tako što ćete kliknuti na Flash objekat.Throttle ruter. Prigušivanja rutera se odnosi na konfigurisanje rutera da omogući prenos podataka za određene portove rutera. Ovo može da poboljša protok ako neko drugi na vašoj mreži ne koristi preterano. Da throttle ruter, morate se uveriti da je vaš ruter povezan sa računarom preko Ethernet kabla, a zatim prijavite na ruter kucanjem IP adrese u traci pregledača URL. Zatim izmenite i odredite podešavanja prigušivanjem portove koje želite da kontrolišete na Kualiti of Service (KoS) na stranici ruterana na internetu. Ako ova podešavanja nisu dostupna na web stranici rutera, možete da podesite specifikacije pomoću programa kao što su Bandvidth Softvare throttle ili Bandvidth Manager.

Uklonite programe koje ne koristite. Oslobite prostor za programe koji vam zaista treba. P

Tveak TCP / IP protokol podešavanja. TCP protokoli su odgovorni za proveru grešaka u podacima dobijenim preko mreže. IP protokoli podešavanja kontrolišu da li imate važeću IP adresu na mreži. Tako, ako TCP / IP podešavanja nisu kako treba, imaćete izuzetno ograničenu ili nikakvu vezu.

Testirajte vaš hardver na mreži da li hardvera stvara usko grlo. Ruter je jedan od najčešćih hardverskih komada koji izazova usko grlo, ali mrežne kartice takođe mogu ograničiti protok. Zamenite svaki hardver, koje usporava internet.

Ponovo podesiti mrežu, tako da ima manje uređaja između vašeg Interneta i računara. Na primer, eliminisaće vaš ruter uključivanjem direktno modema.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts