kakao napraviti sajt

Kako napraviti sajt

kakao napraviti sajt Ako zelite da naucite kako napraviti sajt dosli ste na pravo mesto. U ovom tutorijalu pokazacemo vam kako da napravite web sajt i zaradite novac na internetu što je verovatno i vas cilj.

Pre bilo kakvog pocetka detaljno procitajte ovo uputstvo, tako da mozete da se odlucite za najbolju opciju, ili mozete sacuvati ovu stranicu kako bi ste mogli kasnije da procitate nesto sto ste zaboravili.

kakao napraviti sajt Registrujte domen za sajt

Vas sajt mora imati adresu i to je upravo svrha domena u celoj prici. Domen treba birati mudro, jer to ce biti vas brend u buducnosti. Neka to budu neke reci koje se lako pamte, a ujedno dobro predstavljaju vas brend.

Saznajte vise o domenima ovde

 

kakao napraviti web sajt Zakup web hostinga

Web hosting je prostor na internetu gde se smestaju fajlovi vaseg sajta. Postoji veliki broj firmi koje mozete odabrati.

Postoje dve vrste hostinga, jeftini i skupi. Jeftini se obicno uzimaju kada zelite da ucite, a skupi kada zelite pouzdan provajder gde znate da neci biti nikakvih problema.

Medjutim, ako ste novi u svemu ovome i nemate mnogo novca, mozete krenuti i sa jeftinijim varijantama. Za preporuku pouzdanog hosting provajdera potrazite na forumima iskustva ljudi.

Saznajte vise o web hostingu ovde

kakao napraviti sajt Pocetak izgradnje sajta

Kako cete kreirati vas sajt zavisi od vrsta sajta koji pravite. Na primer, ako zelite da kreirate blog jedan od najboljih nacina je da to uradite je sa wordpress platformom. WordPress je trenutno najpopularnije CMS resenje na svetu. Worpress je specializovan za izgradnju blogova, ali isto tako moze da se koristi i za izgradnju sajtova za firme, forume, galerije slika, video sajtove, oglase i mnoge druge namene. Izradnja sajta u wordpress-u je jednostavna, kako za profesionalce u izradi sajtova, tako i za pocetnike koji nemaju iskustva u tome. Onaj ko ima vise iskutva sigurno ce napraviti bolji sajt od onoga ko nema, ali to ne znaci da ne mozete bez iskutva napraviti solidan sajt za vase potrebe.

Ako nemate novca i zelite besplatano da napravite web sajt, pogledajte spisak servisa sa kojima mozete besplatno napraviti web sajt.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts