izbor boje za kuhinju

Jednostavni saveti za novi izgled vaše kuhinje

Jednostavni saveti za novi izgled vaše kuhinje

Dobro je poznato da boje imaju moc da uticu na raspolozenje/ Postoje boje koje u ljudima izazivaju radost, toplinu, dok postoje I one na koje imamo potpuno suprotnu reakciju.

Ako odlucite da sami prefarbate svoju kuhinju ili zidove u njoj I na taj nacin je osvezite, u nastavku teksta procitajte male savete o tome.

Prilikom krecenja, vazno je da zid bude cist I bez neravnina. A sto se tice izbora boje, valjalo bi da pre odluke o tome razmislite o sledecem: koja je velicina kuhinje, koliko vremena provodite u njoj, koje boje je kuhinjski namestaj. Imajte na umu da ukoliko provodite dosta vremena u kuhinji, treba da izbegavate boje poput: crvene, zute I narandzaste, jer one podsticu agresiju. Iako strucnjaci tvrde da je narandzasta, odnosno spoj crvene I zute boje prava za kuhinju I trpezariju, jer podstice apetit, treba biti umeren u njihovom koriscenju. Zato je najbolje izabrati blage tonove bez, bele ili slicne svetle boje, kada je rec o zidovima, a kuhinjski elementi I drugi detalji mogu biti u zeljenoj boji.izbor boje za kuhinju

Ako, pak na zidovima imate plocice, a zelite nesto da promenite, ne morate se bacati u dodatni trosak I menjati ih. Dovoljno je samo da u bolje snabdevenoj farbari kupite farbu za plocice. Uzmite cetku ili cetkicu u ruke I uzivajte u oslikavanju svog prostora.

Kao sto vidite iz prilozenog, nije potrebna velika investicija da kuhinji date licni pecat I budete ponosni na svoj rad.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts