pecanje soma

Saveti za pecanje soma

pecanje soma

Izaberite pravi stap za pecanje koji moze da podnese vece tezine. Ako zelite da upecate velikog soma morate imati I adekvatnu opremu. Postoji nekoliko tipova stapova koji su specijalno napravljeni za pecanje soma. Za pecanje velikog soma potrebna je I velika brzina.

Koristite jak najlon za pecanje soma. Ne bi ste smeli sebi da dozvolite da vam bude unistena oprema za pecanje samo zato sto je riba velika. To moze biti veoma potresno ako upecate veliku ribu, a ne mozete da je izvucete na obalu I jos vam se izlomi stap za pecanje.

Izaberite pribor za pecanje koji je namenjen za pecanje velikih riba. Upotreba malih udica I slabe opreme nije dobra ideja ako krecete na pecanje soma. Koristite vece udice I jaku opremu kada idete na pecanje soma.

Odaberite odgovarajuci mamac. Kederi su odlican mamac za pecanje soma. Mozete ih koristiti cele ili seci. Za mamac za pecanje soma mozete koristiti I rovca, gliste, žabu ili varalicu. Sada kada znate kako se som peca idite na najblizu reku I obradujte ukucane vasim ulovom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts