Gde otići na medeni mesec?

Gde putovati za medeni mesec?

Odaberite najlepšu atraktivnu destinaciju za romatično putovanje u dvoje. Pripremili smo za vas nekoliko turističkim mesta koja ćete pamtiti ćitav život.

Po nekim ljudima bolje je odvojiti novac za nezaboravno bračno putovanje, nego za svadbu. U poslednje vreme, veliki broj parova se odlučuje da ode na medeni mesec, ali u zavisnosti od raspoloživog novca i vremena. Evo nekih predloga za putovanje iz snova. Razumljivo je da svi vole egzotične i daleke destinacije, ali bili smo realni u odabiru romantičnih mesta, i našli smo za svačiji džep po nešto.

Venecija

venecija
Romantična vožnja gondolom

Ako govorimo o romantičnim gradovima u blizini, ne možemo da izostavimo Veneciju. Grad koji živi i dan danas u renesansi je čest izbor mladenaca. Najprivlačniji je zbog romantičnih vožnji kanalom koji prolazi kroz grad, tako da je najčešća asocijacija na Veneciju, zaljubljeni par koji se vozi u gondoli.Ako planirate putovanje na proleće, otputujte par dana pred Uskrs kada se održava čuveni Venecijanski karneval. Dvadeset kilometara od Venecije je obala mora, poznata po čuvenoj plaži Lido di Jesolo, za parove koji žele medeni mesec na moru.

Severna Grčka

Zalazak sunca u Paraliji

Kada je reč o letovanju u Grčkoj, mnogi parovi odlaze u severni deo, jer je najbliži našoj zemlji. Nea Vrasna, Leptokarija, Parka, Paralija ili Olimpik bič su neke od mogućih destinacija, a većina mesta je uglavnom mirna, sa romantičnim i peskovitim plažama. Uz vino i grčku muziku imaćete nezaboravno bračno putovanje.

Ostala primorja

Romantični Bodrum

I crnogorsko primorje može biti vrlo romantično. Izbor bi mogao da bude recimo Budva, Rafailovići ili Petrovac, a možda čak i bolji izbor bi pao na neko mirno mestašce u Boki Kotorskoj. U blizini su i veći gradovi koje možete prošetati kao npr Tivat koji se poslednjih godina dosta izgradio, ili još bolje Kotor i njegovu tvrđavu koji fasciniraju posetioce svojom lepotom. Oko Kotora je i veliki broj ostrva od kojih mnoga čuvaju priče na davne i velike ljubavi.

Od primorskih mesta možete odabrati i Tursku ili Egipat, zemlje u kojima takođe možete videti puno toga i uživati u romantici. Naravno ako vam je od svadbe ostalo malo više novca. Za mladence koji vole noćni život i ne planiraju da ga se odreknu čak ni pošto stave burme, preporučujemo Bodrum, turski Sen Trope. A za one koji vole da vide mesta koja se pamte ceo život predlažemo, npr,  Hurgadu u Egiptu, odakle možete da odete na jednodnevni izlet do piramida ili Doline kraljeva, i vidite spomenike za koje zna ceo svet, i koji su tu hiljadama godina.

Ohrid

Pogled na jezero Ohrid

Iako nije reč o primorju, svakako nešto blisko a podjednako lepo mesto je Ohrid. Najlepše makedonsko jezero, nije daleko a obiluje romantikom. Prelepi hoteli, zalazak sunca koji baca odsjaj po povrsini jezera učiniće da provedete nezaboravan boravak na ovom mestu. Noćni život na Orhidu ima da ponudi dosta toga, mada neće ostaviti ravnodušne ni ljubitelje kulturno istorijskih spomenika.

Srbija

Zlatibor, i njegove čari

Da ne zaboravimo ni našu prelepu zemlju koja ima na desetine mesta koja možete posetiti. Verovatno najromantičniji je Zlatibor gde neki hoteli nude i tzv ,,romantični vikend”. Ništa manje zanimljiva nije ni Tara, gde možemo izdvojiti vidikovac Crnjeskovo ili vožnju Šarganskom osmicom, a asocijacija na Taru su uglavnom hoteli-brvnare koje mogu biti adekvatan smeštaj za mladence. A kada smo kod ljubavi, Vrnjačka banja je najčešće  asocijasija na mesto koje odiše romantikom. Možda zbog svog Mosta ljubavi koji čuva legendu na ljubav učiteljice i oficira koji su se tu sastajali i gde zaljubljeni danas kače katance sa svojim imenima. Takođe, tokom leta u banji se održava i ,,Love festival”, pa nije loše isplanirati putovanje u to vreme.

Pariz

Grad ljubavi

I za kraj da ostavimo grad koji ne treba posebno predstavljati mladencima. Dovoljno je reći samo grad ljubavi – Pariz ili pogledati fotografije i video snimke kojiće odmah učiniti da to postane vaš prioritet za medeni mesec. Naravno ukoliko možete da  ga priuštite.

 

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts