Šta je tetovaža?

Tetoviranje je trajno unošenje tinte različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli.

Tetovaza za neke predstavlja sredstvo koje budi paznju drugih, neki zele da na taj nacin obeleze neki vazan dogadjaj u svom zivotu, dok postoje tetovaze kod nekih plemena kao simboli plemena hijerarhijskog poredka ili nekog rituala.

U danasnje vreme osobe koje su izgubile nekog dragog clana svoje porodice ili voljenu osobu ponesu pepeo umrle osobe koji tattoo majstori ubace u boju sa kojom tetoviraju osobu, osoba tako veruje da ce ta osoba na taj nacin biti uvek uz njih.

Ako iz bilo kog razloga odlucite da se istetovirate dobro razmislite sta zelite da istetovirate, na kom delu tela zelite i najbitnije dobro razmislite kod kog tattoo majstora zelite da radite.

Zapamtite tetovaza je za ceo zivot ako niste potpuno sigurni dal ce vam dosaditi posle par meseci ili mislite da cete se pokajati preporucujem vam da prvo uradite tetovazu koja se skida posle 6 meseci a zatim odlucite da li zelite trajnu tetovazu na svom telu.

Prilikom odabira tattoo majstora dobro se raspitajte o njima svratite u par tattoo studia pogledajte njihove radove popricajte sa njima, dobro pogledajte studio, ne gledajte na cene dobra tetovaza mora da kosta.

Sto se tice bola prilikom tetoviranja bol mora da postoji ali skala bola zavisi od osobe do osobe, neki podnose bol bolje dok neki ne podnose bas najbolje pa postoji mogucnost i da se onesveste.

Kad ste vec resili da ukrasite svoje telo tattoo majstor ce vam namazati tetovazu i obloziti je, tetovaza mora biti zasticena 12 sati da ne bi doslo do neke infekcije.
Posle 12 sati skidate zastitnu foliju i mlakom vodom i bebi sapunom nesno operete svoju tetovazu i pazljivo je obrisite nekim mekim peskirom.

3 do 4 puta dnevno morate mazati vas tattoo najbolje pantenolom slobodno stavite malo veci sloj jer ce vasa koza sve to da upije.

Perite tattoo i nanosite pantenol sve dok se tattoo ne zaleci odprilike jedno 10-12 dana.

Koliko god vas svrbeo vas tattoo ne smete ga cackati i cesati jer tako mozete pokvariti svoj tattoo.

Takodje za vreme zarastanja tattoo-a ne smete dugo boraviti u vodi niti izlagati suncu vas novi tattoo.

Ja licno preporucujem da ako ste cvrsto odlucili da se tetovirati uradite to na zimu ili prolece ne preporucijem leti nikako ali to je vasa odluka.

Svaka tetovaza vremenom izbledi bar malo ako ne zelite da se to brzo dogodi kad idete u solarijum ili na suncanje obavezno mazite svoje tetovaze ja preporucujem chicco zastitni faktor 50.

Ja imam 9 tetovaza i gnjavaza mi je svaki put kad krenem da ih mazem ali ako se vec tetovirate morate brinuti o svojim tetovazama kako ne bi postale tek izbledele slike na vasem telu.

Dakle pre nego sto se odlucite na tetoviranje dobro razmislite o tome i potrudite se da izaberete pravu tetovazu koja ce predstavljati vasu licnost.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts