Kako napraviti novogodišnje ukrase od papira

Sigurno se većina vas seća pravljenja novogodišnjih „pahuljica“ u školi. Zato vam predlažemo da obnovite taj lepi način pripreme ukrasa za Novu godinu sa svojim mališanima.

Pravi je trenutak da počnete sa pripremama. Ukoliko vaš mališan ide u školu, moći će da se pohvali onim što ste ga naučili…

Za izradu vam nije potrebno gotovo ništa, osim dobre volje i strpljenja…

Izrada novogodišnji pahuljica od papira

pahuljice-od-papira-izrada

Jednostavno, uzmite običan beli papir ili u boji, ako želite, presavijte ga više puta i izrežite makaza po želji. Ako, pak želite da imate „prave“ pahuljice, morate se malo potruditi. Za to će vam biti potreban šestar, kako biste iscrtali krug željene veličine. Postupak je isti kao i za četvrtaste: presavijte ga što više puta, izrežite na željenim mestima, ali ne preterujte. Najlepše pahuljice se dobiju kada se izreže samo malo papira na nekoliko mesta.

Izrada novogodišnji girlandi od papira

Takođe, možete napraviti i imitaciju novogodipnjih girlandi. Za to će vam biti potreban kolaž papir ili dajte detetu beli papir da išara, pa pravite od njega. Papir treba iseći po širini (za manje) ili dužini (za veće) na tračice široko oko 1,5 centimetara. Zatim od svake trake treba napraviti prsten. Za spajanje možete koristiti lepak za papir ili selotejp, a ako imate selotejp sa novogodišnjim motivima biće idealno. Kada napravite prstenčić, oko njega pravite sledeći i tako dok ne utrošite sve. Možete napraviti jednobojne ili šarati, kako vam je volja. Ovako pripremljenu girlandu možete staviti kao ukras na jelku ili njom možete, recimo ukrasiti neku policu u stanu.

Izrada novogodišnji lampiona od papira

I najzabavnije, od papira takođe možete napraviti novogodišnje lampione. Za to će vam biti potreban kolaž papi. Presavijte papir na pola po širini. Zatim zasecite na oko centimetar širine čitav papir, ali vodite računa da ne sečete do kraja, već ostavite oko centinetar sa gornje i sa donje strane. Kada ste to uraditi, jednostavno otvorite papir i napravite od njega lampion. Ne zaboravite da napravite i tračicu za kačenje. Nju možete napraviti ili od papira ili od ukrasne trake.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts