Značenje Jupitera u horoskopu

Jupiter u horoskopskim znakovima

Planeta Jupiter u astrologiji

Osnovna svojstva: Jupiter utelovljuje milost koju primamo u životu i prema tome je izvor materijalne, ali i duhovne sreće. Smatra se da je najbolji pomagač i najdarežljiviji od svih planeta, pa je, prema tome, najveći dobročinitelj. On predstavlja Darmu, zakon i red univerzuma, kao i unutrašnjeg zbivanja. On prikazuje principe i ukazuje na svetlo koje vodi do istine. Preko njega spoznajemo podršku i pomoć.

Jupiter uzrokuje ekspanziju kako u materijalnom tako i u duhovnom smislu i predstavlja principe učenja, podučavanja, putovanja, religije i zakona. Moral, etika, religiozne teme, socijalizacija i dobrota stoje u odnosu sa Jupiterom. U njegove dobre osobine dalje se ubrajaju pokretljivost, istinoIjubivost i poštenje, ali i avanture, sport, atletika i rizik su pod njegovom vladavinom.

Znacenje-Jupitera-u-horoskopu

Dok Merkur prikazuje našu karijeru u materijalnom životu, Jupiter prikazuje put naše unutrašnje karijere u razumnom i duhovnom području u kojem nalazimo pravo zadovoljstvo i sreću. Dok Merkur utelovljuje naš spoljašnji izraz, Jupiter predstavlja našu duhovnu životnu misiju.

Ako je Jupiter snažan, a Merkur nije, onda smo u suštini mudri, a da se naizgled ne čini tako.

Naziv na sanskritu: Njegovo ime na sanskritu je Guru, što se odnosi na čoveka koji posreduje znanje.

Strana sveta: severoistok
Vladajuć znak: Strelac i Ribe
Dan u nedelji: četvrtak
Određeno kamenje: žuti safir, topaz, amber i citrin.
Boja: žuta

Jupiter je pokazatelj za rast, višu inteligenciju i decu. Kao najveća od svih planeta, Jupiter predstavlja naša životna područja u kojima rastemo i učimo. On predstavlja decu i prema tome, sve što prisvojimo za našu budućnost. Brojnost, pol, zdravlje, sreća i opšte stanje naše dece zavisi od Jupitera.

Jupiter utelovljuje kreativnost i kreativnu inteligenciju koja raste izunutra, i unutrašnjih principa. On voli da deli i da se stalno razvija i ostvaruje. Jupiter u horoskopu predstavlja učenje, podučavanje, zdravlje i nauku. Na višem nivou predstavlja sveštenika, ali i imanje, formu i hijerarhiju. Zato se na sanskritu i naziva Brihaspati, izvorni sveštenik i Braman.

Zdravstveno značenje: Jupiter vlada u telu nad bokovima, natkolenicama, jetrom, žuči, bešikom i pankreasom (gušterača). Pozicija Jupitera govori
o telesnoj masnoći. Loše smešten, može da prouzrokuje dijabetes, probleme sa jetrom, oštećenje karlice, pojavu kamenja u žuči i probleme s kožom.

Poslovno značenje: S njim u odnosu stoje sledeće obrazovne grupe: advokati, učitelji, štampari, izdavači i lektori, glumci, bankari i sveštenici. Bogatstvo se zarađuje pomoću Bramana kroz moralnost, religiju i bankarstvo.

Uticaj povoljnog položaja: poštenje, stalnost, koncentracija i meditacija. Nauka i sreća se lako postižu i stvaraju se optimistička atmosfera, plodnost i dobronamernost. Njegova urođena sklonost se odnosi na otvorenost i darežljivost. Osim toga, Jupiter podstiče moć rasuđivanja, genijalnost, bogatstvo, radost i dobro zdravlje.

Uticaj nepovoljnog položaja: ekstremizam, ekstravagancija, liberalnost, preteran optimizam, bezbrižnost, nemarnost, dugovi, rasprave, spekulativni gubici, religiozan fanatizam, pogrešno prosuđivanje i loši proračuni mogu da budu prouzrokovani nepovoljnim položajem Jupitera.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts