Skrivena plaža ljubavi u Meksiku

Skrivena plaža ljubavi u Meksiku na ostvrvu Marieta

Tropski raj koji je mnoge ostavio bez daha

Na ostrvu Marieta, koje se nalazi u dalekom, nam, Meksiku, nalazi se pravi tropski raj, nešto što liči na scenario avaturističkog filma i mnoge turiste ostavlja bez daha. U pitanju je mesto krajnje romantičnog naziva – Plaža ljubavi.

Neobični lokalitet dugo je skrivan od očiju javnosti, jer je vlada Meksika koristila ovaj kraj u vojne svrhe, pošto na ostrvu nije bilo stanovnika. Danas, oni koji žive u blizini i turisti koji sebu mogu da priušte putovanje na Marieta ostrvo, imaju i mogućnost da posete ovo mesto i dožive veroavtno jedno od najlepših putovanja u svom životu.

Skrivena plaža ljubavi u Meksiku
Skrivena plaža ljubavi u Meksiku

Plaža se nalazi na Marieta vulkanskim ostrvima, a za njen neobični oblik zaslužne su vulkanske erupcije od pre nekoliko hiljada godina. Neki ipak smatraju da su vojna testiranja s početka dvadesetog veka razlog za nastanak Plaže ljubavi. Pre pedeset godina grupa naučnika je uspela da izdejstvuje da se ova ostrva proglase nacionalnim parkom i otvore za turiste. Ovaj potez se pokazao kao vrlo uspešan, jer su turisti širom sveta pohrlili ka ovom ostrvu. Na ostrvo dođe dnevno oko sto turista.

Da bi ste došli do nje , potrebno vam je oko sat vremena vožnje čamcem od mesta Puerto Valarta u Meksiku.Oni koji su imali sreće da posete ovo mesto viđali su i divlje delfine, oktopode i kornjače.

Ovaj jedinstveni lokalitet povezan je sa Pacifikom, tunelom dugim dvadeset pet metara, kuda turisti i prolaze.

Plaža na ostrvu Marieta
Plaža na ostrvu Marieta
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts