|

Najtraženija lokacija za prenoćište u Beogradu

Beograd kao najrazvijenji grad u Srbiji ima najveću ponudu i potražnju smeštaja u Srbiji. Odnos ove dve kategorije moraju ići u korak jedna sa drugom, a glavni grad Srbije jedan je od najboljih pokazatelja ovakvog principa. Uzroci ovoga nalaze se u bogatim sadržajima koje Beograd nudi: turističke atrakcije, prirodne lepote, mnoštvo ugostiteljskih objekata, među kojima se ističu noćni klubovi i restorani sa bogatom gastronomskom ponudom. Zahvaljujući ovome, Beograd je poslednjih godina postao vrlo tražena destinacija stranih turista. Sa druge strane, Beograd je i centar susreta svih grana industrije i privrede, kulturnih, prosvetnih i umetničkih aktivnosti, zbog koji ljudi iz čitave Srbije dolaze u prestonicu na kraće ili duže boravke. Pored globalne traženost svih delova Beograda, iskustvo i praćenje tursitičke potražnje pokazuje da je turistima jedan deo grada posebno primamljiv. Reč je o Novom Beogradu.

Razlozi zbog kojih je Novi Beograd najtraženija lokacija u Beogradu

Kada je reč o najpoželjnjoj lokaciji u glavnom gradu, svi bez izuzetka bismo tvrdili da je to centar grada: Trg republike, Knez Mihailova ulica ili Slavija. Ipak, kada je konkretno o potražnji smeštaja reč, Novi Beograd je s pravom najtraženiji deo grada.

Razlozi za to su:

  • Velika ponuda apartmana različite strukture i na različitim lokacijama. Raspoloživost novobeogradskih apartmana je od dve do šest osoba, s tim što apartman Disco Spa može primiti čak 25 ljudi. Pored toga, raznovrsnost u cenama smeštaja omogućava da turisti pronađu smeštaj koji je u skladu sa različitim materijalnim mogućnostima. Raspon cena se kreće od 10 evra po osobi, pa, u slučaju luksuznih apartmana, i do 75 evra po osobi.Takođe, svi apartmani na Novom Beogradu su izuzetno dobro opremljeni, komforni, moderno uređeni. Ono što je još jedna velika prednost novobeogradske ponude apartmana jeste njihova zastupljenost u svim delovima opštine. Dakle, na osnovu najrazličitijih kriterijuma Apartmani Novi Beograd predstavljaju najrazvijeniju kategoriju čitave beogradske ponude.
  • Najluksuzniji beogradski apartmani nalaze se baš na Novom Beogradu. Ukoliko ste svoj boravak u Beogradu hteli da provedete u smeštaju koji nudi poseban komfor i dodatne pogodnosti, najveći izbor takve vrste apartmana nalazi se u najmodernijem beogradskom naselju. Novi Beograd nudi veliki izbor objekata koji u svom sastavu imaju djakuzi, saunu ili spa. Takve vrste dodatnih povoljnosti samo su jedan od brojniih kvaliteta koje poseduju stanovi na Novom Beogradu. Najistaknutiji među njima su El Capo, Play Spa, Merkator i Glamour. Objekti koji na osnovu uređenosti mogu da pariraju apartmanima u najrazvijenijim evropskim gradovima.
  • Novi Beograd nudi obilje različite vrste sadržaja. Ovaj deo Beograda predstavlja skup najrazličitijih tipova aktivnosti, atrakcija i lokaliteta, koji utiču na to da on bude glavni izbor turista. Pre svega, Novi Beograd je stecište različitih poslovnih aktivnosti. To je uticalo na razvoj poslovnih centara koji su postali svojevrsan simbol Novog Beograda, među kojima su napopularnji: Airport city, Yu Biznis centar ili Genex. Osim poslovnih, simboli Novog Beograda su i tržni centri. Veliku ponudu najrazličitijih prodavnica, bioskop i druge zabavne sadržaje možete pronaći u šoping centrima: Ušće, Delta city, kao i Piramida u Bloku 44.

Takođe, Novi Beograd nudi svojim posetiocima mogućnost da uživaju u najrazličitijim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Sportske aktivnosti možete pratiti u čuvenoj Štark areni, kulturne sadržaje možete posetiti u Sava centru ili Muzeju savremene umetnosti. U samom centru Novog Beograda nalazi se mnoštvo restorana, kafića i noćnih klubova. Za vrlo zanimljive dnevne aktivnosti i uživanje u prirodi zadužen je prelepo uređen Savski kej.

Verujemo da smo ovim isečkom o Novom Beogradu uspeli da opravdamo pozitivne epitete koji su dodeljeni ovom delu glavnog grada. Njegove velike mogućnosti tek su u početnoj fazi razvoja, tako da je sigurno da će iz godine u godinu Novi Beograd sve više da širi svoju ponudu i privlači sve veći broj turista.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts