Tegla sa ljubavnim porukama – Originalan poklon za dragu osobu

Ako pitate decu šta je poklon, većina će reći da je to nešto lepo što kupite i poklonite osobama do kojih Vam je stalo. Saglasna sam sa budućnošću našeg sveta, osim u jednom, poklon se ne mora nužno kupiti.

Zanatska radionica zvana kuća, pored toga što nudi mogućnost izučavanja i usavršavanja zanata kuvanja, čišćenja, peglanja, popravke kućnih aparata (što nije retkost), nudi još nešto… stvari sa kojima ne znamo šta ćemo, ali ih nikada ne bacamo, nadajući se da će jednog dana ipak nečemu poslužiti. I hoće… za pravljenje poklona!

Tegla sa ljubavnim porukama

Tegla sa ljubavnim porukama

1. Svaka domaćica se iznervira kada pravi zimnicu i ostane joj neka tegla koja ima loš poklopac ili ga nema uopšte, a da muka bude veća, obično joj fali baš ta jedna tegla, primera radi za kornišone. Te tegle-napadači živaca prosečne domaćice, nama će fino poslužiti.

Teglu (podrazumeva se opranu) treba pronaći i prisvojiti (biće nam potrebna kasnije).

2. Prisvojenu teglu na kratko ostavljamo po strani. Za drugi korak nam je potreban papir, po mogućstvu iz neke stare sveske. Makazama isecite papir na papiriće jednake veličine. Da bi se tegla napunila potrebno je između 20 i 50 papirića.

3. Na svakom papiriću sa jedne strane napišite po jednu rečenicu, stih, dosetku, šta Vam drago. Evo nekoliko predloga:

a) ako pišete svom dečku/devojci- razlozi zbog kojih njega/nju volite
b) ako pišete babi i dedi- najlepši zajednički trenuci
v) ako pišete prijatelju- podelite papiriće; na većini napišete zašto ih volite, poštujete, zašto zaslužuju status najboljeg/najbolje, a na ostalim papirićima (nemojte se zaneti ipak je to Vaš prijatelj) šta Vas kod njih nervira; druga varijanta- napišete sve provale (kojih se setite) primaoca poklona, ili trenutke kojih ćete se zauvek sećati
g) ako pišete roditeljima- hm, tu može svašta da se napiše, od pošalica na njihov račun do milion stvari koje smo naučili od njih; izbor ostavljam Vama

Ispisane papiriće sklopite u kockice ili zgužvate, ali ne previše, jer se posle ne mogu otvoriti, a Vi ne želite da se onaj kome ovo poklanjate muči pola sata sa otvaranjem.

4. Vraćamo se na teglu. Uzmite stare novine i izrežite slike koje želite (i naslovi tekstova dolaze u obzir) i njima izlepite spoljašnjost tegle (lepkom ili lepljivom trakom) tako da se ne vidi šta je unutra, zatim u nju ubacite papiriće.

5. Ostaje nam samo da napravimo poklopac za teglu. Za to može da posluži aluminijumska ili providna folija, salveta, papir na kojem ćete nacrtati ili napisati nešto, ukrasni papir… Ma, šta god Vam je pri ruci a može da zatvori teglu.
(Ja sam koristila dve salvete, zavila ih zajedno tako da liče na cvet i ubacila u teglu).

6. I na kraju, teglu treba pretvoriti u bombonu. Ukrasni papir je lakša varijanta za pakovanje, ali ako ga nemate poslužiće i aluminijumska folija. Tegla se zavije folijom (treba Vam malo veći komad folije), a na krajevima se uvije da izgleda kao bombona. Naravno, pre nego se zavije tegla, može se nešto zalepiti na foliju ili nacrtati, čisto da bude šarenije i lepše za oko.

I eto! Uz malo vremena, truda i veštine, nastade poklon koji će osoba kojoj ga poklanjate sigurno više ceniti od nečega kupljenog u prodavnici.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts