Kako da ne upropastite venčanje

Istina je da na mnogim bitnim dešavanjima, okupljanjima, slavljima nešto može da krene naopako! Kada ste na tudjem rodjendanu, krštenju ili večeri, nećete se sigurno mnogo nervirati. Ali kada je u pitanju Vaše rodjeno venčanje, obratite pažnju!

Problemi mogu doći od strane drugih ljudi, muzike, sale, dekoracije… Na neke ne možete mnogo da utičete. Na mnoge elemente ipak možete! Da bi datum sklapanja vašeg braka ostao upamćen samo po lepom, obratite pažnju na sledeće:

Zaboravite na alkohol veče pre svadbe i na samoj ceremoniji

vencanje problemi

Pre tako važnog dana, naravno da je bitno da budete opušteni. Ne dajte da alkohol bude to što će Vam u tome pomoći ! Zadnje što Vam na venčanju treba su mamurluk i glavobolja od suvišnih čašica! Suzdržite se od viskija ili rakijice i opustite se u toploj kupki, masažom, meditacijom…Gostima se, dalje, neće svideti pijani mladenci! Možda to u početku bude simpatično, ali ako počnete sa čudnim ponašanjem, vikanjem plakanjem, smešnim djuskanjem, nema pomoći! Sve ovo naravno zavisi i od toga kako podnosite alkohol.

Nemojte biti opsednuti kontrolom

Nemojte se mešati u to ko će se i kako veseliti, radovati, igrati…Pustite goste neka sebi organizuju vreme na vašoj svadbi. Ne možete da kontrolišete veliki broj ljudi u svakom trenutku, to će vas samo dodatno opteretiti.

vencanje sa problemom

Ne podsmevajte se gostima

Svatovi su tu samo zbog vas. Dolaskom na venčanje, pokazuju Vam poštovanje I uvažavanje. Samim tim što sa vama žele da podele ovaj radostan trenutak, pokazuje da vas vole. Čak iako u nekom trenutku ispadnu smešni, ili vam se ne dopada kako su se obukli, ili kako igraju, budite mirni i ne ogovarajte! Stavite se u njihovu poziciju! Podsmevanje sigurno ne biste očekivali i to od mladenaca!

Nemojte stati na žulj svekrvi ili tašti

Osim za vas mladence, svadba će biti dogadjaj koji je podjednako važan i vašim roditeljima. Majke na venčanjima su takodje pod dozom stresa i žele da sve protekne u najboljem redu, zato budite pažljivi prema njima. Ne ljutite se ako su napravili neki gest koji se vama ne dopada, napravite ustupak, oprostite greške. Možete ih povrediti a to će im sigurno ostati u sećanju.

Bez svadja

Osim što nikako ne treba da se svadjate sa roditeljima, prepirka sa bilo kojim gostom ne dolazi u obzir! Izbegnite svadju I sa poslugo, erkestrom ili dekoraterima. Pošaljite nekog drugog da problem reši u Vaše ime. Kada ste nervozni, što je za mladence normalno na svadbi, svadljiviji ste nego inače. Zato, pamet u glavu i dostojanstvo na delu!

Bez bivših ljubavi!

Naravno, moguće je da neće biti problema, ako ste vi i vaš bivši bili davno zajedno, sada se družite i bivša ljubav je u dobrim odnosima sa vašim budućim supružnikom. Ali, su rane sveže, ako je veza bila problematična i sa gorkim iskustvima, nemojte da vam pozivnica bivšoj ljubavi pada na pamet!

Dame moraju imati spremnu toaletu na vreme

Poznato je da mladoženja uvek lakše izabere odelo nego žena venčanicu. Birajte je pažljivo i na vreme, da ne biste onda u gužvi i brzini izabrali nešto što će Vam kasnije biti neprohvatljivo! Na vreme se dogovorite sa šminkerkom, frizerom o terminu njihovih usluga. Isto važi za pedikir i manikir! Pogrešna haljina može jako pokvariti raspoloženje čak iako vašu haljinu svi hvale na dan svadbe!

Odrasli ste, nemojte se ponašati razmaženo

To što ćete igrate glavnu ulogu na vašem venčanju, ne znači da svi treba da vam ćute i da umislite da ste glavni na svetu! Ne očekujte da vam se svi gosti povinuju I da vam udovoljavaju da ne zažale što su došli I doneli vam vredan poklon!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts