10 stvari koje nikada ne treba da obučete za venčanje

sta-ne-treba-obuci-za-vencanje

10. CRNO

Ova boja, tradicionalno predstavlja ono što nikada ne treba da obučete ako idete na nečije venčanje. Prvenstveno, ovo pravilo se donosi na ženski pol. Crna haljina se, u većini zemalja oblači kada se ide na sahrane. Iako ste se odlučili, možda za crnu koktel ili večernju haljinu, kao toaletu za venčanja, savetujemo vam od srca da je ili promenite ili obogatite nekim šarenim detaljom ili možda ogrtačem u boji.

9.  OSKUDNO, tj. GOLIŠAVO

Nema ništa loše u tome da imate malo dublji deholte ili otkrivene noge, ali ne preterujte. Ako želite da privučete negativnu pažnju…jedino u tom slučaju ova varijanta dolazi u obzir.

8. DžINS I MAJCE

Čak iako je reč o neformalnom venčanju, ova varijanta nije uopšte preporučljiva. Ne morate da štrčite, ali sportska haljina je svakako bolji izbor, ako je neformalna ceremonija u pitanju.

7. FRAK

Kako nije pristojno da žene „liče“ na mladu toga dana, tako nije pristojno ni da muškarci „liče“ na mladoženju. Ovo pravilo se odnosi na pripadnike jačeg pola, pa zato ako niste mladoženja toga dana, izbegavajte crno-belu kombinaciju i frak.

6. VOJNIČKE PANTALONE

Iako su možda prikladne za večernji izlazak, ova vrsta oblačenja će siguno privući pažnju ostalih svatova, ali i negativne komentare. Pa ako želite da ih izbegnete, izbegnite i ovaj stil oblačenja.

5. KRUNICE (tijare)

Dakle, ni u kom slučaju ne stavljati tijaru na glavu, osim ako se vi ne udajete tog dana. Suvišno je objašnjavati zbog čega.

4. HALjINU IZ MLADOSTI

Čak iako je vaša figura slična onoj koju ste imali, recimo na maturi, ovo bi valjalo izbegavati. Ipak, vremena se menjaju, pa tako i moda. Izuzetak je samo ako se baš takva haljina uklapa za venčanje na koje ste pozvani. Ali, vodite računa da, želeći da pokažete kako imate dobru figuru i dalje, ne ispadnete smešni pred ljudima koji vas poznaju.

3. PANTALONE I SAKO

Ne zaboravite, idete na venčanje, a ne poslovni sastanak. Ovo pravilo se svakako odnosi na pripadnice ženskog pola.

2. ODEĆU DREČAVIH BOJA

Ipak, ljudi treba da gledaju u mladu i mladoženju na venčanju, a ne u osobu koja se neprimereno obukla.

1. BELO

Kao što smo već pomenuli, mlada je jedna i ona nosi belo na svom venčanju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts