Otkrijte značenje novogodišnjih poklona

Često smo skloni da kažemo da vrednost poklona koji smo dobili nije bitna, već da je važna pažnja. Naravno da je pažnja dovoljna, ali ono što vam poklanja muškarac, sa sobom nosi još jednu karakteristiku, a to je značenje. Dakle, poklon označava, osim kategoriju novca, takodje i vreme utrošeno na kupovinu i pakovanje, emocije, namere…

Parfem

Parfemi su pokloni koji se najlakše kupuju. Prilično je lako saznati koji parfem volite, tako da ovo uglavnom može da znači da vas voljeni nije imao mnogo vrmemena, ali i da se nije potrudio da upozna neke vaše druge osobine osim one koja se odnosi na vaš ukus kada su parfemi u pitanju.

Slična stvar je sa ostalim kozmetičkim proizvodima. Za vreme praznika, česti su paketi i kompleti kozmetike po specijalnoj prazničnoj ceni. Oni lepo izgledaju, ali ukazuju da onaj ko takav poklon kupuje, nema dovoljno mašte. Dakle, neko drugi je umesto njega izabrao kombinaciju proizvoda koji su vam namenjeni. Nema posebnog truda, sve je već spakovano i poredjano. Na muškarcu je samo da dar preda.

znacenje novogodisnjeg poklona

Donji veš

Donji veš je odličan poklon, ali samo ako ga poklanja muškarac sa kojim je žena u izuzetno bliskim odnosima. U suprotnom, reč je o provokaciji, pa možda i uvredi, ako dama dobije na poklon gaćice od muškarca kog je tek upoznala. Znači, veš na poklon vredi jedino ako je od supruga ili dečka sa kojim ste u ozbiljnoj vezi.

Garderoba i obuća

Garderobu i obuću voli da dobije svaka žena. Onaj ko vam pokloni haljinu ili cipele, smatra da vas vrlo dobro poznaje, i fizički i psihički. Dakle, dobar je poznavalac vašeg tela i modnog ukusa. Prihvatite poklon i zahvalite se od srca. Čak i ako se desi da muškarac nije baš pogodio pravu nijansu vaše omiljene boje, u ovom slučaju, nemojte mu zameriti.

Pozorište

Sezonska karta za pozorište može kao poklon imati dvojako značenje. Ako je upitanju sveža veza, verovatno muškarac koji bira ovakav poklon želi da vas viđa često i sedi kraj vas u mraku pozorišne sale. Kada je reč o suprugu, postoji opasnost da je poklon namenjen za odlazak u pozorište sa drugaricama ili mamom. Bilo kako bilo, primite poklon od vašeg muškarca i iskoristite karte na najbolji mogući način.

sta znaci poklon

Mala čuda tehnike

Kompjuter, telefon, tablet… Ovakve darove  uglavnom  kupuju oni koji imaju novac, ali nemaju stila. U redu je da vam vaš muškarac da skup poklon za Novu godinu, ali prikladnije je da to bude povodom vašeg rodjendana ili za dan žena.

Nakit

Muškarci poklanjaju ženama nakit onda kada vezu sa njom smatraju ozbiljnom. Narukvica, prsten ili lančić na poklon, znak je da on želi  da vi počnete da je doživljavate takvom. Dodatni plus je ako vam je kupio komad u zlatari koja vam je omiljena, jer to znači da zna da sluša…

Novogodišnji praznici su prilika za poklanjanje nesvakidašnjih, toplih, romantičnih darova, a ne praktičnih i obavezno skupih. Knjigu, toplu kapu ili šal ili aktuelnu knjigu, smatrajte poklonima vrednim vaše pažnje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts