Pripremite se do detalja za novogodišnju zabavu

Proslava Nove godine se bliži i polako počinju Vaša tipična ženska  razmišljanja o tome kako da se obučete, da li da počnete sa nekom dijetom na brzinu, šta da ponesete u torbici, sa kim i gde da idete…

Ako rešite da idete na trg ili doček na otvorenom, nemate mnogo opterećenja. Nije toliko važno šta ćete obući, bitno je da Vam bude toplo, jer ćete većinu noći da provedete napolju, na ulici.

Medjutim, ako idete na organizovani doček u neki restoran ili hotel,  ili na dobro upriličenu zabavu u nekom drugačijem lokalu, pripreme će sigurno biti opširnije i napornije.

Pošto se doček Nove godine dešava tek na svakih 365 ili 366 dana, jasno je da je reč o jedinstvenom datumu. Dakle, nije da nemate prava na greške ili propuste, ali potrudite se da učinite sve u fazi priprema kako ne biste imali neprijatne situacije koje će Vam ostati usećanju.

Kako se pripremiti za Novu godinu

Evo par saveta:

Obucite se slojevito. Ako nosite malu crnu haljinu, možete je na primer kombinovati sa helankama i čizmama. Dodajte lepu maramu ili ešarpu. Preko haljine možete obući  i bolero. Naravno, kaput ili bunda i rukavice su obavezni, jer ipak je zima i možda ćete se u nekoj prilici morati zadržati napolju nešto duže… Ako Vaš kaput nema elegantnu kapuljaču, ne zaboravite kapu ili šubaru.

SLOJEVITA GARDEROBA

Slojevita garderoba je dobra stvar u smislu prilagodjavanja na temperaturu. Nikada ne znate kakva vas temperatura čeka u sali za zabavu. Može biti pretoplo, a možda i grejanje zataji.

Kada smo kod garderobe, jedna sitnica Vam može pokvariti noć, a to je slučajmo pocepana čarapa, naročito ako nosite mini haljinu ili kratku suknju. Ponesite rezervni par u torbi. To zahteva malo prostora ali bićete mirni ako Vam se desi da se slučajno okrznete o ivicu stola ili Vas neko zakači noktom.

PONESITE SVE ŠTO VAM TREBA, NOĆ JE DUGA!

Ako ste pod terapijom odredjenim lekovima, ponesite one koje treba da popijete u odredjeno vreme. Ako ih zaboravite, bićete opterećeni, a možda ćete rešiti da se po kutijicu lekova vratite kući i tako izgubiti dragoceno vreme posvećeno zabavi i druženju.

Ponesite obavezno lepu šnalu za kosu. Ako ste ljubitelj igranja, i ako djuskate cele noći, u jednom trenutku ćete poželeti da sklonite tu znojavu kosu s lica. Ma koliko vam frizura i puštena kosa lepo stajali, bitnije je da se osećate prijatno. Lepo isfenirana I čista kosa, izgledaće privlačno i ako je pažljivo sakupite.

Ponesite dezodorans i šminku. Neophodno je normalno da u svakom trenutku imate dezodorans i puder u prahu ili kameni, kako biste tokom noći sakrivali tragove znoja i borili protiv usijanog čela i neprijatnih mirisa.

Ako ste stavili veštačke trepavice, moguće je da Vam se desi da se delimično odlepe. Noć je duga, a nijedan trik za lepotu nije dugovečan. Zato ponesite tubicu sa lepkom i budite sigurni da sa dočeka nećete poneti fotografije sa Vašim asimetričnim licem.

novogodisnja zabava

OPREZNO S ALKOHOLOM

Ako ste nešto skloniji piću, nikako ne idite kolima. Bolje se dogovorite s nekim da Vas vozi ili uzmite taksi. Tokom večeri, stalno nešto grickajte, kako Vam doček ne bi pokvarilo povraćanje zbog preteranog alkoholisanja.

Gledajte da budete naspavani i odmorni kad krenete na zabavu, da biste mogli da izdržite celu noć. Ne bi bilo dobro da zevate dok drugi igraju ili da odete prerano kući jer Vam se prosto mnogo spava.

I na kraju, počnite da šminkanjem i frizurom na vreme da ne biste kasnili. To može izazvati nervozu i neraspoloženje kod prijatelja sa kojima idete, a to je nešto što Vam u najludjoj noći ne treba.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts