SMS poruke i slike za pravoslavnu Novu godinu 2017

Pravoslavna Nova godina slavi se 14. januara. Po julijanskom kalendaru taj dan je prvi u godini. Osim u Srbiji, po julijanskom kalendaru, Nova godina slavi se i u Rusiji, Gruziji, Bugarskoj i drugim pravoslavnim zemljama.

Srpska pravoslavna crkva ovaj dan obeležava Obrezanje Gospodnje i Dan sv. Vasilija Velikog. Ovaj dan je u narodu poznat kao Mali Božić ili poslednji dan u sklopu novogodišnjih praznika.

Pravoslavna Nova godina u nekim se krajevima obeležava na sličan način kao i Božić. U kuću se unosi badnjak, lomi se česnica, i drugi poznati običaji vezani za Božić. U Hercegovini nekad su se gajili običaji spavljivanja ostataka badnjaka, a u Vojvodini palila se vatra. Simbol paljenja vatre je da u kuću donese veselje i očisti od greha.

sms poruke pravoslavna nova

Najlepše SMS poruke za pravoslavnu Novu godinu

  • Da već danas bude bolje, daj nam Bože malo volje. Daj nam zdravlja, sreće, para, nek je Nova bolja nego stara. Sad punu digni čašu i dočekaj SRPSKU nasu. Nazdravimo za Srbiju i za spas sviju nas!
  • Dragi prijatelji neka vam u narednoj godini sve bude po volji, želim vam puno zdravlja sreće i uspeha. Srećna pravoslavna nova godina!
  • Ni za jednu životnu stazu ne postoji vodič, svaka je neispitana i neponovljiva. Zato je u životu avantura pravilo, a ne izuzetak. Srećna ti pravoslavna Nova Godina!
  • Kada ponoć stari sat objavi, digni času i svima nazdravi. Poželi nam zdravlje i veselje i da Bog nam ispuni sve zelje! U Prištini Dragačevska truba, Ameriku pokorila Kuba. Da Evropu gazi korak ruski, Englezi svi da zbore Srpski! A da Papa s’tri se prsta krsti, sve dok Putin gasa im ne pusti! Bijeli oro da razvije krila, Crna Gora da otjera Mila!! Neka ječe zvona starostavna – SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA !
  • Svaki trenutak u danu ima svoju vrednost. Jutro donosi NADU, poslepodne VERU, veče LJUBAV, a noć ODMOR. Nadam se da ćeš u svakom ovom trenutku uživati svakoga dana u 2017. SREĆNA TI NOVA NAŠA PRAVOSLAVNA!
  • Želim ti mnogo radosti, da budeš mnogo veseo, da se mnogo smeješ i da ti se ostvare apsolutno sve tvoje želje. Neka ti osmeh neprestano blista na licu. Ovde ne mogu da izrazim sve svoje želje prema tebi. Lista lepih želja je beskonačna… SREĆNA TI PRAVOSLAVNA GODINA NOVA!!!
  • Pravoslavnu Srpsku slavim tradicju da nastavim. Nije brate da se kurčim nego neću da se Turčim. Srecna bila zato svima sto se zovu jos SRBIMA!
  • Puno radosti, osmeha i veselja i nek ti se ostvari svaka želja, da ti osmeh nikad ne napusti lice. To nisu sve želje tvoje drugarice. Koliko je želja na ovoj listi ne bi stalo, zato jednostavno srećna 2017.
  • Zaboravi tugu svoju, zaboravi muku i bol, u narednoj godine neprestano voli i da ti snove kvare, nikom ne dozvoli. Srećna nova godina svim koji je proslavljaju 13. januara.
  • Dok čestitku šaljem ovu, PRAVOSLAVNU SLAVIM NOVU, čestitam je svim Srbima, a posebno mojim najmilijima. Ko je slavi ovog dana, Bog ga čuva od dušmana, ko čestitku ovu primi, živeo u zdravlju i veselju, neka ga sreća uvek prati, jer dobro se dobrim vrati. SREĆNA SVIM SRBIMA SRPSKA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA !!!

Najlepše slike sa deljenje na Facebook-u uz prikladnu poruku

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts