Kako i gde provesti Dan zaljubljenih?

GDE DA PROVEDETE DAN ZALJUBLJENIH?

Iako je možda komercijalan praznik, Dan zaljubljenih se danas rado slavi.  Vaša voljena osoba bi sigurno volela da je prijatno iznenadite tokom praznika, tako da, ako ništa drugo, taj dan možete iskoristiti za jedan skroman izlazak? Evo nekih predloga kako da provedete ovaj dan.

ROMANTIČNO PUTOVANJE

Možda se mnogi neće odlučiti na ovaj korak, ali ukoliko imate vremena i novca, iznenadite voljenu osobu romantičnim, kratkim putovanjem ili izletom. Mnoge turističke agencije će sigurno izdvojiti neke aktuelne podude za Dan zaljubljenih a ako budete imali sreće, možda naletite i na neki praznični popust.

Ako želite baš da se opustite, u agencijama potražite neko trodnevno ili petodnevno putovanje u recimo Veneciju i Veronu, Budimpeštu ili Beč. To su neke bliže lokacije na kojima zaista ima šta da se vidi. Ako vas posluži vreme, Dan zaljubljenih možete provesti ploveći venecijanskim kanalom ili noćnom vožnjom Dunavom, razgledajući mostove Budimpešte. Zaista romantično. Ako želite da ostanete u zemlji, odabretite neke od domaćih palanina i ski centara.

Romantično putovanje kao poklon za Dan zaljubljenih
Romantično putovanje kao poklon za Dan zaljubljenih

S obzirom da je zima i da izleti na otovrenom i nisu baš poželjni, 14. februar možete provesti u nekom velnes i spa centru. Uz masažu, saunu ili zatvoren bazen častićete i sebe i svog partnera za Dan zaljubljenih, a pri tom ćete se i relaksirati.

Voljenoj osobi poklonite jedan dan u nekom wellness i spa centru.
Voljenoj osobi poklonite jedan dan u nekom wellness i spa centru.

VEČERNJI IZLAZAK

Opcija na koju se zaljubljeni najčešće odlučuju jeste večernji izlazak. Mlađa populacija rado izlazi na žurke. Kako je od nedavno 15 februar neradni dan, širom naše zemlje organizuju se veoma posećene praznične žurke koje su omiljena lokacija zaljubljenih srednjoškolaca i studenata, ali su i prilika da se zaljube i oni koji su trenutno  sami.

Ako ne volite gužvu i buku, izvedite svoju bolju polovinu na romantičnu večeru ili piće. Izaberite restoran sa prigušenim svetlom i romantičnom atmosferom. Eventualno sa muzikom ,,na uvce“ ili tamburicama, u zavisnosti šta vi i vaš partner volite.

Romantična večera u restoranu za Dan zaljubljenih
Romantična večera u restoranu za Dan zaljubljenih

DAN ZALJUBLEJNIH KOD KUĆE

Verovatno najbolja atmosfera za dvoje zaljubljenih je intimna privatna žurka kod kuće. Uz ukusnu laganu večeru, na kojoj bi mogao i da se nađe neki afrodizijak, malo alkohola, laganu romantičnu muziku sa diska, Dan zaljubljenih može biti savršen.

Gde i kako provesti Dan zaljubljenih?
Gde i kako provesti Dan zaljubljenih?

Na kraju krajeva, ako imate sreće da nekog volite i da taj neko voli vas, i ako imate sreće da ste blagosloveni jednom lepom i stabilnom ljubavnom vezom, i nije toliko bitno gde i kako ćete provesti ovaj praznik, jer vama Dan zaljubljenih treba da bude svaki dan, zar ne?

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts