Zašto muškarci ne pokazuju svoje emocije?

DA LI JE POKAZIVANJE OSEĆANJA  ZNAK SLABOSTI?

Iako živimo u vremenu kada su prava i obaveze izmedju muškog i ženskog pola izjednačene , i dalje se za muškarca kaže da je „jači pol“. Od malena ga uče da je on taj koji je mužjak, ratnik, vodja, ljubavnik… On će biti oslonac i stub porodice i onaj koji će nositi veliki teret na svojim plećima. Uvek mora da bude hrabar i ne sme ničega da se plaši. Ne sme da plače, mora biti jak, a svako pokazivanje osećanja i poveravanje znak su slabosti.

Zbog toga svoja osećanja drži duboko u sebi , pa će u najtežim situacijama lakše napraviti šalu na taj račun, nego što će se nekom poveriti i priznati da mu je teško i da pati. Svako priznanje on doživljava kao svoju slabost zbog koje može biti ismejan u društvu.

BESPOMOĆNOST VODI U ALKOHOLIZAM

Priznavanjem bilo kakve tuge ili bola on pokazuje da je bespomoćan. A od malena su ga učili da muškarac uvek mora da bude jak a samo žene mogu biti bespomoćne. Samo je njima dozvoljeno da se nadju u bezizlaznoj situaciji. Zato neki muškarci neće nikada priznati i nikome se neće poveriti, već će svoju tugu i bol radije  pokušati da utope u alkoholu, ne shvatajući da one u njemu samo još brže nauče da plivaju.

muskarci ne pokazuju emocije

DA LI MUŠKARCI MOGU VOLETI ISTIM INTENZITETOM KAO ŽENE?

Mnogi misle da muškarci ne mogu voleti istim intenzitetom kao žene. Ali, i muškarci, kao i žene mogu biti emotivni. Mogu ludo da vole, ali isto tako i da tuguju i pate ako ta ljubav nije uzvraćena. Kako su od malena učeni da nije muški plakati, oni to često ne pokazuju. Za razliku od žena oni misle da ne moraju svi znati za to, pa svoja osećanja zadržavaju za sebe.

DA LI ĆE POKAZIVANJEM EMOCIJA BITI ODBAČEN?

Neki muškarci iako vole ženu ne pokazuju svoja osećanja. Dok on misli da pokazivanje emocija može da mu iskomplikuje život i donese probleme tako što će se time pokazati kao slabić ili će biti odbačen kada lepša polovina shvati koliko je lud za njom, žena se nepokazivanjem njegovih emocija oseća nedovoljno poželjnom i voljenom. Efekat je suprotan onome što on misli , pa problemi nastaju zbog sakrivanja emocija a ne obrnuto.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts