Da li muškarci vole samostalne žene?

Na ovo razmišljanje podstakla me je prijateljIca, koja mi je prepričala jedan susret sa njenim kolegama sa posla, kada su koleginica i ona pošle na pauzu za doručak. Ispred lifta su srele dvojicu kolega. Kaže mi, oni su fini, pristojni, lepo vaspitani. Proćaskali su malo tokom vožnje, i oni ih ljubazno pozovu na kafu na koju odu ponekad. Nije to neko dugo uživanje u kafi kada je sruče u grlo za dvadeset minuta, ali i to je dovoljno da se malo opuste i pobegnu od one gomile predmeta, zakona i gledanja u računar po ceo dan.

Da, da, zaposleni u javnom sektoru i te kako mnogo rade, iako mnogi ne misle tako. Naravno, kao i svuda i u svemu, ima izuzetaka. Dakle, da se vratimo na temu. Pri izlasku iz zgrade, njih dve sitnim koracima u visokim štiklama, krenu ispred njih, da otvaraju vrata. Jedan od njih kaže: „Čekajte, čekajte, pa mi treba da vama otvorimo vrata, gde ste tako požurile?“ I tako krene priča: „Jao, vi samostalne, sve hoćete same, pa pustite nas muškarce da malo budemo muškarci, glumite malo, femkajte se, budite nežne….“

I to me je podstaklo da napravim malo istraživanje. Da li zaista vole te nežne, svetice ili više vole samostalne žene, koje mogu sve same? Odgovor je negde u sredini….

silhouette of friends jumping in sunset

Mada muškarci vole pomalo drske devojke, oni ipak traže neku kombinaciju dobre i loše. Šta je njima bitno? Seks, pažnja, ljubav, samoća. Ljubav i pažnja pruža dobra devojka, seks i samoću, ona druga. Istraživanja su pokazala da dominantne žene ipak, plaše muškarce.

Zašto niko ne prilazi savršen doteranim devojkama, besprekornih noktiju, lica i tela? Kakav je prvi impuls muškarca kada vidi takvu ženu? Sebi kaže: “Ne prilazi.” Zašto? Pa izgleda da nikome ne prija savršenstvo. Kada žena nešto objašnjava muškarcu i priča sa njim, pa ga pri tom nehajno i nesmotreno dodirne za ruku, rame, koleno… on odmah postaje zainteresovan. To mu stavlja do znanja da je poželjan, potreban…

Muškarac voli da je žena pametna, oštroumna, pomalo i drskog jezika. Treba da se snalazi u gužvi i nepoznatom prostoru, ali nikako da bude u centru pažnje. I verovali ili ne, ako vas nervira kada počnete po vašoj velikoj, modernoj tašni da tražite ključeve ili telefon, pa zavlačite ruku, ne možete da se snađete, gubite strpljenje, budite sigurni da je to većini muškaraca simpatično. Takva žena, pomalo “smotana”, odaje utisak da joj je potrebna pomoć džentlmena.

Neka istraživanja kažu i da su uspešne žene manje privlačne. Zašto? Zbog stresa. Težak posao podiže nivo kortizola, hormona stresa, što se ogleda na licu, pa su samim tim, takve žene neprivlačne.

Koliko god da oni vole samostalne žene, u biti, kada treba da izaberu koju će odvesti kući, odlučuju se za tradiciju. Oni vole poslušne, ovozemaljske devojke, one koje će im pružati podršku, ljubav, utehu. Kada im posao krene loše, što može da ugrozi njegovu porodicu i stabilnost, muškarcu je i te kako potrebna uteha i podrška. Oni na kraju svega ipak žele da ih kod kuće na stolu sačeka ručak. Vole red u kući. I naravno, redovan seks. Bez toga nema mira u kući.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts