Kako se našminkati za venčanje

Pored svih obaveza koje zahteva jedno venčanje, odabira venčanice, pravljenja spisaka gostiju, odabira restorana, hrane… svaka mlada trebalo bi na vreme da razmišlja o tome kakvu će šminku odabrati za najlepši dan u životu kada staje na ludi kamen. Venčanje je dan kada je po pitanju šminke skoro sve dozvoljeno, sve ono što svakodnevni mejk ap ne trpi.

Skoro da je nemoguće preterati sa šminkom za venčanje. Ako nosite klasičnu belu venčanicu, kakvu god osnovnu boju senki i ruža izaberete, nećete pogrešiti. Ipak, nisu na odmet mali saveti. Naravno možete platiti profesionalnom šminkeru uslugu šminkanja , ali možete to uraditi i sami i uštedeti.

Kako se nasminkati za vencanje

Podloga

Pre početka šminkanja dobro treba očistiti lice i uraditi blaži piling. Sredite obrve pincetom, uklonite akne i mitisere i možete početi sa čarolijom šminkanja. Nanesite najpre hidrantnu kremu a onda tečni puder u boji vašeg tena. Dozvoljeni su jači vodootporni puderi koji će šminku učiniti trajnijom. Nakon toga kvalitetnim korektorom pokrijte podočnjake i druge nepravilnosti i fleke na licu. Sve treba fiksirati kamenim ili puderom u prahu u boji za nijansu svetlijoj od tečnog pudera. Nenesite pudere obavezno na vrat i dekolte, kako ne biste izgledali kao da imate masku na licu. Obrge blago iscrtajte olovkom u njihovoj prirodnoj boji.

Senke

senka ociju
Preporučujemo da za venčanje ne izaberete blage bež ili svetlije senke, ipak je to glamurozna prilika kada su dozvoljeni jači tonovi. Izaberite sivu ili crnu, tamno ljubičastu, jarko roze. Važno je da je simetrično stavite na oba kapka i da je nanesete u makar dve razlilite nijanse. Blažu nijansu nanesite na ceo gornji kapak, a tamniju spolja, prema obrvama. Takodje, tamniju senku možete staviti i pri ivicama donjih kapaka. Uglove oka koji su pored nosa, našminkajte svetlucavom sedefastom senkom kako biste otvorili pogled.

Olovke i krejoni

Unutrašnju ivicu donjeg kapka iscrtajte belom olovkom ili jarko plavo plavom, ako imate svetle oči. Efekat će biti odličan! Ivice uz gornje trepavice treba iscrtati crnim krejonom ili tušem, ali pažljivo. Blago izvijte liniju ka gore pri spoljnim kapcima da dobijete mačkasti izgled i izdužite oči. Možete koristiti i ajlajnere u u jarkim bojama.

Maskara

Maskara bi trebalo da bude vodootporna i sa efektom izduživanja trepavica. Nanesite po nekoliko slojeva i na gornje i donje trepavice.Ako ste veštiji, stavite veštačke trepavice. Pažljivo s lepkom.

Rumenilo

Izaberite rumenilo sa blagim sedefastim sjajem. Nanesite ga duž jagodične kosti, ali malo i naslepoočnice, vrh brade, iz obrve i na vrh nosa.

kako staviti rumenilo

Ruž

Za ovu priliku nabavite ruž koji je trajan kako ne biste stalno trčkarali u toalet da ga popravljate. Najpre stavite olovku za usne u bolji za nijansu tamnijoj od boje ruža. Zatim stavite ruž i fiksirajte sjajem. Preporučujemo da pre venčanja nekoliko puta probate da se sami našminkate kako biste izabrali boje i nijanse šminke koji vam najviše odgovaraju i kako biste se izveštili dovoljno da ne biste bili u problemu na sam dan venčanja.

Srećno!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts