Dekoracija stola za mladence

Nijedno venčanje neće biti potpuno ako izostane dekoracija prostora, a posebno dekoracija stola za mladence.

Kada je reč o stolovima, mladenački sto zahteva nešto drugačiju dekoraciju u odnosu na druge. Ako ste se pitali da li postoje neke smernice u dekorisanju svadbenog prostora i o tome kako ukrasiti mladenački sto – naravno da postoje pravila, pa se potrudite da ih poštujete:

Uvek planirajte dekoraciju na osnovu prostora koji imate na raspolaganju. Na primer, ako je sala manja i za mali broj gostiju, sigurno neće dobro doći da je pretrpavate glomaznim dekorativnim elementima, saksijama, velikim metalnim svećnjacima, brdom cveća… Za veći prostor već imate malo više opcija i mogućnost kreiranja. Ovo pravilo važi i za mladenački sto – dakle bez suvišnih detalja!

sto mladenci

Takodje, bilo bi dobro da pri dekoraciji kako cele sale tako i mladenačkog stola ne kombinujtete više od tri boje i ne mešate stilove.

U poslednje vreme, dekoracija prostora za razne svečane prilike postala je relativno unosan posao pa je tako sve više agencija ili cvećara koje nude i ovu vrstu usluge. Raspon cena je ogroman, naravno u zavisnosti od Vaših želja. Ipak, ako u familiji imate nekog ko je kreativan i ko ima ideju kako dekorisati prostor i stolove, i želi da Vam pomogne (a mladencima svi žele da se nadju) , dekoraciju možete uraditi i uz štednju u sopstvenom aranžmanu (uradi sam metoda).

Važnost ukusne dekoracije

Lepo i adekvatko uređen prostor u kome ćete dočekati goste pokazaće da vam je stalo da se oni lepo osećaju i da ih poštujete. Pritom, sve fotografije sa venčanja će izgledati daleko lepše i romantično.

Verovatno buduća mlada već ima neke ideje i zamisli o tome kako treba da izgleda sto za kojim će sedeti mladenci sa najvažnijim gostima. Neke od njih od malena i još kao devojčice listale su časopise sa tematikom venčanja. Danas se mnoštvo ideja može naći na internetu kao i bezbroj fotografija koje Vam mogu dati inspiraciju.

sto mladenci1

Dekoracija i cveće kao osnovni detalj

Cveće igra glavnu ulogu u dekorisanju stolova. Najjednostavnija varijanta je da mladenački sto bude pokrivem ružinim laticama. Uz par ukusnih svećnjaka i jednu veću ikebanu – sto će izgledati čarobno.

Takodje, obične staklene flašice mogu biti interesantne vaze za cveće. Nabavite nekoliko njih, a vodu u kome ćete držati cveće obojite u neku jarku boju.

Ako je mladenački sto okrugao, cvetni aranžman mora da bude na sredini stola, manji, ali skladan ili visoki. Možete na primer da poređate više manjih aranžmana duž stola.

Cveće će izgledati još lepše u kombinaciji sa svećama. Sveće pružaju romantičnu atmosferu i upotpuniće kompletnu dekoraciju. U svakom slučaju, poštujte umerenost, pa će dekoracija biti originalnija i lepša.

sto mladenci2

Cvetni aranžmani

Cvetni aranžmani ne treba da budu ni mali, ali ni preveliki, ni previsoki jer je neophodno da se i vi i gosti osećate udobno i da ne budete opterećeni da nećete možda oboriti taj veliki svećnjak od kovanog gvoždja.

Takodje, izbegavate mnogo zelenila, a u aranžmane stavite više cveća. Ponavljamo, najvišetri vrste cveća koje se slaže u kombinaciji.

Ako su na primer cvetni aranžmani po ostalim stolovima u kombinaciji nekog cveća sa ružama , neka na mladenačkom stolu budu samo ruže.

Uz sve to, sto treba da ima stolnjak koji će se po materijalu i boji razlikovati od stolnjaka na ostalim stolovima. Takozvana satenska suknjica za mladenački sto daće poseban pečat. Poželjno je i da stolice budu presvučene, što će dati poseban glamur, naročito ako su presvlake obogaćene velikom mašnom. Ako nemate mogućnost da presvučete sve stolice u sali, bar presvucite stolice za mladence.

Boje

Neprikosnovena boja za svadbene dekoracije svakako je bela, i za detaljei za cveće. Napravite zanimljiv kontrast bele i jarko crvene boje ili pink. Za malo glamurozniji izgled, mladenci nekada biraju bež, zlatnu ili šampanj boju. Ako su stolnjak i presvlake za stolice u tim bojama, od cveća birajte ono koje je bordo boje.

Mladenački sto je najvažniji detalj u sali. Detalji poput ikebana i svećnjaka koji se nalaze na stolu za mladence, svakako treba da se razlikuju, bar malo u odnosu na iste detalje po drugim stolovima. Jedna od ideja je i da se salvete na mladenačkom stolu slože drugačije od ostalih.

Pano iza stola, ne morate posebno ukrašavati ako su zidovi sale ukusno uredjeni. Ako želite da dodatno ulepšate i taj deo, nabavite paravan ili diskretnu ogradicu po kojoj će biti ukusno rasporedjeno cveće.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts