Ideje za devojačko veče

Devojačko veče je prosto nezaobilazno kada se prave planovi za svadbu. Skoro svaka buduća mlada želi da proslavi svoje poslednje devojačke dane tako što će sa najbližim prijateljicama otići u provod. Ideja za devojačko veče je zaista mnogo, a kako ćete se organizovati ovaj događaj zavisi od same neveste i toga kakav provod ona voli.

Proslava može biti raznolika, neke devojke izlaze u grad, neke prave žurku kod kuće, ako imate više novca iznajmite lokal, neko će jednostavno otići na večericu ili organizovati sedeljku kod kuće, neko će čak otići na putovanje ili vikend … sve zavisi od raspoloživog vremena, novca, i onog najvažnijeg – društva.

Za početak da kažemo da srž svake žurke i proslave čini ono najbitnije – vaši prijatelji. Tako da ukoliko imate pozitivne prijateljice, koje su uvek za dobru zabavu i provod, onda će vam devojačko veče biti nezaboravno gde god rešite da ga provedete.

Kako proslaviti devojačko veče?
Kako proslaviti devojačko veče?

Kako drugarici pripremiti iznenađenje za devojačko veče? Kakvu muziku odabrati za ovaj događaj?

Iako nije strano da
mlada sama sebi organizuje devojačko veče, ipak je red da joj proslavu naprave drugarice. Devojačko veče treba da bude proslavljeno onako kako mlada voli, a ko će to bolje znati od njenih najboljih drugarica, zar ne?

Ako vaša drugarica, a buduća mlada, nema nekih određenih želja kada je devojačko veče u pitanju iznenadite je. Jedna od vas može napraviti žurku iznenađenja kod kuće. Sakupite sve devojke i žene iz njene okoline koje joj znače. Neka to budu iste one za koje znate da će doći i na svadbu: nene sestre, rođake, prijateljice, koleginice, drugarice iz škole… Lako ćete ih naći putem društvenih mreža. Ako ne želite veliko društvo, onda jednostavno neka žurci prisustvuje nekoliko devojaka iz njenog okruženja.

Samo iznenađenje će oduševiti vašu drugaricu, a proslavu možete ulepšati sa nekim simpatičnim transparentom, zakuskom, pićem ( ženski likeri i kokteli) i naravno muzikom. Ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti možete pozvati klavijaturistu, a u suprotnom dovoljna je i plejlista sa računara i dobro ozvučenje.

Kako iznenaditi drugaricu ili kumu za devojačko veče?
Kako iznenaditi drugaricu ili kumu za devojačko veče?

Kuću možete okititi ukrasima sa motivima prigodnim za devojačko veče. Na internetu se mogu kupiti razne stvarčice, počevši od šarenih balona, preko improvizovanog svadbenog vela, pa do majica i bedževa sa interesantnim natpisima.

Ovakve ukrase možete i pokloniti mladi mada bi emitovan i lep poklon bila na primer vaša zajednička uramljena fotografija. Ili recimo album sa raznim slikama od početka vašeg druženja do danas. Možete lako i napraviti video zapis na Jutjubu sa vašim fotografijama, eventualno smincima, i omiljenom pesmom. Nije loše ubaciti i neki simpatičan komentar na taj snimak ili internu šalu.

Dolazak stripera na devojačko veče

I u Srbiji neke devojke, imaju želju da im zgodan striper uveliča devojačko veče. Na zapadu je to, već odavno trend, kao što smo naučili iz američkih filmova. Striperi dolaze na kućnu adresu, tematski obučeni u recimo policajca, vatrogasca, građevinskog radnika, i slično. Postoje i muški striptiz klubovi sa zabavnijm programom. Međutim, na Balkanu je realnost malo drugačija.

Devojačko veče sa unajmljenim striperom.
Devojačko veče sa unajmljenim striperom.

Osim što je kod nas, pogotovo u manjim gradovima, malo teže naći momka koji se bavi sličnim poslom, dolazak stripera je poprilično visok trošak. Još kada ga uporedimo sa milion drugih troškova koje imate za svadbu i pripreme, shvatićete da je bolje da taj novac iskoristite za nešto drugo.

Stripera bi možda mogao da zameni neki vaš prijatelj koji je malo slobodniji. Na taj način, ne samo da ćete proći jeftinije, već ćete napraviti i dobru foru sa svojim društvom.

Devojačko veče kod kuće ili izlazak u grad?

Već smo pomenuli da sam izbor devojačke večeri zavisi isključivo od toga šta mlada voli. Ako nije voljna da izlazi u grad ili ako je trudna, i kod kuće možete napraviti zanimljivo devojačko veče. Najbolja solucija bi bila da joj se priredi iznenađenje kod kuće, ali i najpovoljnija. Uz svečanu večeru i dobro društvo može to da bude nezaboravno devojačko veče.

A ukoliko mlada voli noćne izlaske, odlazak u njen omiljeni klub, rezervisan separe i dobra atmosfera garantuju odličan provod. Pre odlaska u klub možete otići i negde na večeru ili laganu zakusku.

Izlazak u grad za devojačko veče
Izlazak u grad za devojačko veče

Putovanje za devojačko veče

Za sve one koji imaju veći budžet za devojačko veče, najbolje rešenje jeste nezaboravno putovanje za vikend.

Dame obično vole da provedu vikend u nekom spa centru, ali to može biti i neka obližnja planina, banja, jezero čak i vikend na moru. Mogućnosti su razne, a vi ih prilagodite sebi. I odlazak u prirodu na piknik ili roštilj nije loš. Ako vam se baš ne ide negde na više dana, idite negde na izlet, tj krenite ujutru rano i vratite se uveče.

Običaji za devojačko veče

Devojačko veče nema neke specifične običaje, jer se u našoj tradiciji nije praktikovalo ovako slavlje. Ono je više stvar pomodarstva. Ipak vremenom su se formirali neki običaji, koje veliki broj devojaka poštuje.

Recimo, pomenuli smo da drugarice organizuju devojačko veče budućoj mladi, a poželjno je da to bude kuma.

Sam termin devojačke večeri zavisi od toga kakvi ste sa vremenom. Po običaju i devojačko i momačko veče prave se dan pred venčanje, odnosno svadbu. Međutim zbog obaveza koje imaju mladenci, ali i želje da se odmore i opuste pred svoj veliki dan, i jedna i druga žurka obično se prave nedelju ili dve pre nego što se izgovori sudbonosno DA. Najčešće, zbog praktičnosti, to bude vikend.

Dok se kod nas devojačko veče samo simbolično obeleži, u nekim drugim zemljama ovom događaju se pridodaje mnogo veći značaj, a devojke se prosto utrkuju koja će svojoj kumi ili prijateljici prirediti što origiinalnije iznenađenje. Tako se na zapadu za devojačko veče, pored stripera, iznajmljuju i limuzine, čitavi klubovi, seksi kostimi, i mnoge druge stvari.

Razni dodaci za devojačko veče: torte, dekoracija ( predlozi i slike )

Detalja za devojačko veče ima milion, a nije strano ni da se budućoj nevesti poklanjaju tematski pokloni, poput recimo torti. Danas možete naručiti tortu bilo kog oblika, a kada je ovakva prilika u pitanju, poklanjaju se i torte sa bezobraznim motivima. Naravno za one koji ne vole ovakav humor, torta može biti i sa nekim ženskim motivima i simpatičnim natpisom, u roze ili nekoj drugo nežnijoj boji. Evo nekih zanimljivih predloga za torte:

devojacko vece torta 1

devojacko vece torta 2

devojacko vece torta 3

devojacko vece torta 4

devojacko vece torta 5

devojacko vece torta 6

devojacko vece torta 7

Osim torte, dekoracija je takođe bitna ako se devojačko veče pravi kod kuće. Na dekoracijama opet mogu dominirati, ženski, roze motivi, cirkoni, čaše sa stopicama ali i šareni baloni koji čine maltene, pola dekoracije. Sve ovo možete poručiti preko interneta na određenim sajtovima, ali nabaviti u recimo cvećari ili nekom gift šopu. U poslednje vreme, pored majica sa printom i raznim natpisima popularni su i simpatični šeširi ili rajfovi sa dodacima. Ako vam je potrebna dobra ideja za dekoraciju, pogledajte priložene slike:

dekoracija za devojacko vece 1

dekoracija za devojacko vece 2

kacket za devojacko vece

majice za devojacko vece

majice za devojacko vece 2

majice za devojacko vece 3

sta obuci za devojacko vece

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts