Najlepše ženske cipele za venčanje

Na vreme razmišljajte o obući koju ćete nosti na sopstvenom venčanju. Bilo bi jako dobro da svoje cipelice nabavite malo ranije kako biste ih povremenim nošenjem po kući fino pripremili za čarobnu noć u kojoj vam ne treba žuljanje i neprijatno stezanje koje nova obuća ume da izazove.

Ako želite nešto ekskluzivnije cipele za venčanje, potražite u nekom od specijalizovanih salona obuće, unikatne ili ručno radjene cipele za svadbu, kojese uglavnom prave od satena ili u kombinaciji sa biserima i kristalima. Mnogi saloni mladencima nude popuste od 5 do 10 odsto. A takodje je moguće da kod nekih poručite odabrane modele u boji i od materijala koji želite, pa ćete tako biti sigurni da su vaše cipele unikat.

Cipele za venčanje treba da budu uklopljene sa celokupnim izgledom mlade. Jeste da treba da budu lepe, ali imajte u vidu i udobnost, jer su onepre svega nešto u čemu morate da provedete skoro ceo dan.

Glamur na venčanju očekuje dostatradicionalne bele boje. Kada jereč o obući, osimsvetlih boja, moderne su sive,srebrne, bež, zlatne nijanse, svetle bronzane nijanse, a posebno su moderni uzorci imitacije ili materijali za obuću koji asociraju na nijevu, zmijsku ili krokodilsku kožu.

Bele cipele za venčanje

Loš izbor cipela može svakako pokvariti sveukupan utisak, ali još i ako su neudobne, mladu mogu nepotrebno opterećivati. Svakako da cipele za venčanje treba bojom uklopiti sa bojom venčanice, kao i stil. Ako je reč o beloj boji, obavezno je da je nijansa bele ista i kod cipela i kod haljine. Ako imate problem da pronadjete identičnu nijansu, premostite problem tako što ćete izabrati cipele u nekoj drugoj boji i napraviti zanimljiv kontrast.

srebrne cipele za svadbu

Možete se odlučiti za kraljevsko plavu boju i time rešiti problem nošenja nečeg plavog na dan venčanja. Za plave cipele se takođe možete odlučiti ako vam je tema venčanja plava boja i dekoracija sale u plavoj boji, ili ako mladoženja ima kravatu ili košulju plave boje. Zanimljiv izbor su i zelene cipele koje će se odlično slagati sa bidermajerom.

cipele za venčanje

Srebrne ženske cipele za venčanje

Srebrne cipele za venčanje osiguraće mladoj da bukvalno zablista. Preporučuje se da se nose ako imate belu venčanicu, ali ih nikako nemojte kombinovati sa zlatnim, smedjim, bež i šampanj venčanim haljinama.

cipele za svadbu

Cipele sa punim potpeticama

Pune potpetice su pametan izbor ako volite visoke pete, i ne osećate se fino u ravnoj obući, a opet želite da vam tokom celog i napornog dana venčanja bude udobno. Pune pete su pogodne ako je venčanje na otvorenom, u bašti ili na neravnom terenu, jer se tako štikle neće zaglavljivati za podlogu.

Dakle, što se tiče visine peta, morate paziti najpre na udobnost. Visoke štikle jesu seksi, ali samo ako u njima možete normalno i sigurno da hodate.

Salonke za venčanje

Klasične cipele , odnosno salonke su skoro uvek su dobar izbor za svečane prilike pa tako i za venčanje. Naročito će doći do izražaja ako su obogaćene šljokicama ili dodatnim sjajem koji će potencirati eleganciju. Naravno, možete se odlučiti i za sandale, ali gledajte da izbegnete da se venčate u čizmama.

ženske cipele za venčanje

Cipele sa čipkom i satenom

Cipele sa čipkom su jako dobra ideja, ali da ne biste pogrešili, potrudite se da pronadjete one koje će sestvarno dobro uklopiti uz venčanicu. S druge strane, satenske cipele su elegantne i u većini slučajeva dobar izbor.

bele cipele za svadbu

Cipele s niskom petom

Za razliku od ravnih cipela i onih sa visokom štiklom, cipele s niskim potpeticama imaju prednost obe ovevrste – udobnost jednih i eleganciju drugih. Imaju potpetice od nekoliko centimetara, pa izgledaju elegantnije, ali su vrlo udobne i mogu se nositi celi dan i istrpeti sve obaveze jedne mlade.

Crvene cipele

Ima nečeg magičnog u spoju bele venčanice i crvenih cipelica. Još ako su lakovane – a vančanica sa čipkanim detaljima – upečatljiv izgled je zagarantovan! Kontrast ove dve boje omogućiće da Vas gosti gudo pamte i sećaju sevašeg upečatljivog stajlinga. Ne zaboravite bidermajer sa jarkocrvenim ružama!

crvene cipele za venčanje

Ravne cipele

Udobne cipele su zahtev broj jedan ako na venčanje idete kao trudnica. Ali imajte na umu da to što treba da budu udobne, ne mora da znači da mogu biti ružne.

ravne cipele

cipele za svadbu

Klasične i jednostavne, ravne cipele takodje mogu biti vrlo glamurozne i šik. Pritom če Vam olakšati venčanje i sve druge zahteve koje nosi ovaj veliki dan.Takodje su dobar izbor ako ste kao mlada malo viši od mladoženje.

cipele za venčanje

Pošto će nakon venčanja trajno kao uspomena ostati fotografija, pažljivo pri izboru obuće.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts