Kako napraviti originalnu snežnu kuglu

Vodene kugle su uvek veoma popularne zato što su zanimljiv i lep suvenir koji uvek kupite kada odete na neki put. Mnogi prave svoje lične kolekcije pa će se u takvim kuglama uvek naći Ajfelova kula, Krivi toranj u Pizi ili igračica flamenka, a u zimsko vreme, najpopularniji su Deda Mraz i Sneško Belić, motivi jelki i snega… Snežne kugle koje sami napravite su lep poklon dragoj osobi povodom nekog rođendana ili praznika, sa sada se bliži Dan zaljubljenih, pa eto idealne prilike na neki specijalni i lični poklon napravite voljenoj ili dragoj osobi.

Motiv možete izabrati sami, to može biti neka staklena ili plastična figurica, biser, školjka, kristalni kamen, ili ukras za jelku. Bitno je da figurica ima ravni donji deo, kako bi mogla da se lepo zalepi na poklopac.

kako napraviti sneznu kuglu

ŠTA JE POTREBNO OD MATERIJALA ZA SNEŽNU KUGLU?

  1. 1 mala teglica sa originalnim poklopcem (bilo bi dobro da bude okruglastog oblika). Teglice za začin koje kupujete u radnjama „sve za 160“ takođe mogu poslužiti.
  2. Figurica kakvu želite.
  3. Malo suvih šljokica (kupuju se kod Kineza ili u nekim knjižarama) , možete dodati i one u obliku zvezda ili malih crvenih srca.
  4. Super lepak.
  5. Destilovana  ili prokuvana pa ohlađena voda.
  6. Tečni glicerin (koji se kupuje u apotekama).

KAKO SE PRAVI?

  1. Prvo ćete donji, ravni deo figurice zalepiti za unutrašnji deo poklopca posude koja će postati vodena kugla super lepkom. Ostavite da se dobro osuši.
  2. Sipajte vodu u teglu, ali ostavite prostora da kada se poklopac sa figuricom zatvori, ostane malo vazduha u njoj.
  3. Dodajte šljokice i kap-dve glicerina, kako bi sneg polako padao kada promućkate kuglu.
  4. Na navoj tegle stavite još super lepka, pa zavrnite poklopac. Izgled kugle zavisi od vas i vaše mašte. Umesto figurice možete zalepiti i neku veštačku crvenu ružu. Nadam se da ste do sada već dobili hrpu ideja šta biste stavili u vašu kuglu.
  5. Uživajte u kreiranju vaše čarobne kugle koja će oplemeniti vaš dom ili će biti jedan od vaših savršenih poklona za 14. Februar, Dan zaljubljenih!

Video uputstvu za samostalno pravljenje snežne kugle kod kuće

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts